London

Jag tänkte jag skulle klippa in våra inlägg om London från Resedagboken istället för att upprepa mig hur vi tyckte resan var.

2009-07-14 23:02 Kings Cross, London, Storbritannien Ont i the feeeet..... hemma pa hotellet efter en laaaanng dag med mkt promenader. Resan hit gick bara bra, inga problem att ga upp tidigt pa morgonen. Resan med taget smidigt som helst, inga forseningar. Vantan pa Arlanda inga problem heller, vi fick t.o.m forfragan om vi ville ta ett senare flyg mot en betalning pa 251 euro per person, men vi tackade nej. Tur var val det, for nar vi val kom fram till hotellet hade de ingen bokning pa oss. Vi fick sitta och vanta 1.5 timme innan allt var lost. Vad kan vi saga om hotellet da, nja, inte i varldsklass kanske men det gor sitt syfte. Det ar ju mest till for att ha ett stalle att sova pa, ett stort minus ar dock...tycker jag (Helena) att det inte finns en safety box for pass och dyligt. Annars ar det helt ok fran sjalva sevardheterna. Tar kanske 5 min att ga till tunnelbanan och sen ar man ivag. Vad har vi da gjort idag? Vi borjade dagen med att ga pa British Museum. Spenderade 3.5 timme dar. Kan saga att vi knappast sett mer an en tredjedel... Vidare sen till Oxford street, vi gick inte sa mycket dar, det ska visst vara shoppinggatan nummer ett men vi kanske hinner mer imorgon. En whiskybutik som rekommenderades i var guidebok hann vi med. Inget for sma planbocker kan man saga. Macallan fran 1930 kostade nagra tusen pund sa den fick vara...... Vi gick ocksa till soho och kollade in en sex-shop. Mycket roligt fanns det dar :) Vi svangde ocksa forbi St Pauls cathedral, dar var det stangt. Vi fick ga in en bit och kolla in i kyrkan men inte mycket mer. Vi har sett storre katedraler i Rom och vackrare i Prag sa den far vara langt ner pa prioritetslistan. Vi har ocksa promenerat over Tower Bridge, sett towern, sett Londons aldsta pubar, atit fish and chips, druckit bitter pa Charles Dickens stamhak sett shakespeares globe och tamefan om vi inte fatt lite brittiskt vader ocksa :-p Igar sag vi London eye, Houses of parliament, big ben, trafalgar square, piccadilly circus. Tro fan man har ont i fotterna idag.... Imorgon blir det westminster abbey, harrods, besoka towern, 10 downing street, vaktbyte vid buckingham palace och om vi hinner St Pauls igen...

2009-07-15 23:30 London, Storbritannien Mer ont in the feet Idag hann vi med westminster abbey, mycket bra audio guide med jeremy irons; 15 £. Towern, riktigt bra beefeater som guide; 17£ Harrods, stor javla glass; 10£. Fin tapasmiddag pa ett tydligen undangomt stalle (harrods lower ground floor) eftersom vi fick sitta nastan sjalva; 55£ Dyrt i London minsann... Vi sag ocksa buckingham palace tidigt pa morgonen. Vi hade tankt se vaktbyte vid 11.30 men da var vi langt darifran. Allt tar lang tid, inte for att det ar mycket turister nodvandigtvis utan for att allt ar sa stort och det ar langt mellan alla sevardheter. Tunnelbanan ar ett skamt. Lojligt underdimensionerad, ingen aircondition sa det ar ruskigt varmt i vagnarna. Langt att ga om man ska byta och det ar som en labyrint... Forstar varfor det anvandes som bombshelters under ww2. Nu blir det sangen och vila fotterna. Lang resdag imorgon hem till norden. Ha det!

Det som kan tilläggas om resan hem är att det var på vippen att vi missade tåget från Arlanda till Sundsvall på grund av försening hos flygbolaget och sedan tjafs med bagagebandet. Vi hade 5 min till godo efter det att Mattias kom springandes med vårat bagage. Jag hade gått före så Mattias kunde raijsa gärnet med bagaget. Snacka om att pulsen var hög innan han kom!!!!

Vi är iallafall nöjda med Londonresan. Tyvärr hann vi inte göra allt som vi hade velat, men då finns det å andra sidan saker att åka tillbaks till för att uppleva, se och göra :)

Kommentarer
Postat av: Anette

Oj vad mycket ni hann med ändå! London bör man nog åka och se någon gång...

2009-08-04 @ 08:36:45
URL: http://www.dront242.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0