Livstecken

Japp, vi är tillbaks i Umeå igen. Kom i fredagskväll. Kan ni tänka att juli snart är slut? Näe, känns som man knappt hängt med tycker jag och ändå har vi hunnit med en hel del de 15 (16?) dagarna vi varit borta. Jag har tänkt skriva lite mer om det sen och klämma in lite bilder. Den bärbara datorn är fortfarande inte fixad, men det börjar närma sig målet. Vi kommer iaf att lyckas rädda allt som fanns på hårddisken *peppar peppar* mer än bara bilderna vi hann göra back-up på. Det känns bra. Sen ska vi skicka tillbaks datorn för reklammation och se vad som händer.

Nu nalkas det snart nattvickning. Snacka om att man har vänt på dygnet de senaste dagarna?! Som tur är har även Joel gjort det och lyckats sova kring 8 tiden på morgonen (bara för att jag säger det nu kommer han säkerligen att vakna kl 6 i morgon bitti bara för att det är min tur att gå upp).

Ingen lägenhet ännu såld. Ingen flytt ännu genomförd. Än finns det semesterledighet (föräldraledighet) kvar - skönt! :) Jag njuter trots det dåliga vädret.

Kram

Gott!

Mmmm så gott det var med rabarberpaj och vaniljsås!! Övriga har nu gått ut på bron för att ta den obligatoriska röken (?) efter en fika. Jag får väl sitta här med internet och roa mig istället...funkar bara bra tycker jag :)

Frillesås

Så, då var vi äntligen framme i Frillesås hos Sussie. Vi for kl 9 i morse från Stockholm och var framme just efter kl 18. Tanken var att vi skulle stanna till i Gränna men det blev ändrade planer då vi insåg att det var en så himlars massa människor där som sprang omkring. Att hitta en bra parkering var inget att tänka på kändes det som. Så, vi får ta och gå i Gränna på vägen tillbaks. Vi stannade dock till och köpte oss några polkagrisklubbar iaf. Oturligt så tappade vi bort Joels snutte vid stoppet :(

Igår hade vi en trevlig kväll i Stockholm med middag på Pizza Hut ute vid Helon City tillsammans med några kompisar i Sthlm. Resan till Stockhom gick bara bra, riktigt smärtfritt. Vi får nog tacka den portabla DVD som vi köpte inför resan. Joel satt så fint i baksätet när vi väl slog igång den. Jag har dock insett att man kanske inte ska börja resan med att starta den, för sen går den inte att slå av (blev så resan hit) Sen duger det inte att se vad som hellst heller, nej, det ska vara Moraträsk, inget annat.

Nu blir det rabarberpaj här med vaniljvisp. Joel sover för 30 min sen, det blev en sen kväll för den lille mannen. Förhoppningsvis så sover han längre i morgon istället.....ska vi tro på det?! Njäe, jag tror inte det.

illröd som en kräfta

är vad jag är om axlar och bröst efter dagens vistelse på Storhullsjön. Jag kom att tänka på i bilen hem att idag är den första semesterdagen som jag har sol och har fått varit ute en heldag och till och med hunnit sitta och pressa lite. Härligt!

I morgon bär det iväg till Stockholm med destination Frillesås, Göteborg. Det blev klart idag att vi kunde få låna Mattias fasters lägenhet som övernattning till och från Göteborg, så då behöver vi inte lägga ut pengar på hotellnätter och resan behöver inte göras i ett enda sträck. Ikväll hoppas jag att vi hinner planera rutten så att vi även hinner titta på lite intressanta saker på vägen ned mot Stockholm men även mellan sthlm och Gbg.

M: Inför resan köpte vi igår en bärbar dvd-spelare till Joel så han kan ha nåt att förhoppningsvis roa sig med en stund i bilen. Hem och testa dvdn som givetvis var bland de dyraste i affären. Helena kollar lite foton från London-resan, jag kollar vilka inställningar man kan göra, format o.s.v. Helena kör sedan igång en film. 1 minut, 2 kanske, sen korkar fanskapet ihop... 100 kronor i minuten kostade den dvd-spelaren... Nädå vi fick givetvis en ny, men fan vad irriterande. Jag hatar tekniska grejer som bara går sööööööööndeeeeeeer utan anledning. Listan i år; digitalbox (2 år gammal) Bärbar dator (2 år gammal) och nu en bärbar dvd (20 minuter gammal) Vad kommer härnäst? Pissgrejer är det vi får när priset ska pressas helt enkelt. Komponenterna blir så jävla dåliga att de inte håller mer än att folk ska hinna tröttna och köpa nytt. En hårddisk inköpt idag planeras inte hålla mer än 3-5 år egentligen har jag läst. Tänk på det om ni har mycket bilder på era datorer (som vi) Helena hade dessutom praktiskt nog lagt bilderna på c-disken tillsammans med operativsystemet... Nåja, fixat när jag väl fick nys om det...


Bilder

Jag tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från turnerandet, men det går tyvärr så himlars segt att ladda upp dem, så det blir endast ett fåtal bilder och det mest från bröllopet vi var på den 11 juli, Mattias kusin, i Stöde.

Lite andra bilder innan det:

Joel på traktorMina älsklingar!
Bröllop, Stöde 11 juli 2009
Joel uppklädd med slips dagen till äraCoola killar!Bröllopsparet efter genomförd ceremonie

Kul att springa omkring i gräset....blommornaBröllopstårtan ....mumsBröderna LöfqvistBröllopsvalsen i modern tappningYeahhh!!!En duell i singstar med bruden.....som vann...

ute på äventyr

Idag är början på vår långa resa. Sitter just nu i Matfors hos svärmor och lånar hennes dator. På lördag är det bröllop och jag hoppas verkligen att det hinner bli bättre väder tills dess. Åtminstone att det slutar regna. Jag har ingen lust att sitta och frysa i finkläder samt humöret blir automatiskt bättre om solen skiner.

Som sagt, första dagen på en lång resa. Bröllop i Stöde på lördag, London på måndag till torsdag. Tillbaks till Matfors för att hämta upp lilleman och tvätta, sen iväg igen mot Göteborg. Jag hoppas det blir av iaf.

Det här blev ett litet inlägg. Ska gå och dricka kaffe med sockerkaka *mums*


Joel

Då det ännu inte har lagts upp några bilder från kryssningen till Tallin, så bjuder jag på lite nya bilder av Joel från helgen som varit.Matchande va?!In actionBadpremiär!Älskar att bada fast det kanske inte synns just här.......Blommor!!

Varningstext!

I resans tecken

Denna sommar verkar gå i resans tecken. Vi har alldeles precis bokat en resa till London den 13 juli till den 16 juli. Vi har länge pratat om att åka dit och nu så har vi gjort slag i saken. Joel, ja, han ska vara hos sin kära farmor :)

Det blir resa ned till Matfors/Stöde i slutet av nästa vecka då vi är bjudna på bröllop den 11 juli. Efter det passar vi på att smita iväg till London en sväng för att sedan ta en tur ner mot Göteborg, närmare bestämt Frillesås för att hälsa på en väldigt god vän, kompis, och Joels fladder och hennes sambo. Förhoppningsvis hinner vi se lite av Göteborg och ta en dagstur över till Danmark. Det är mina förhoppningar iallafall.

Annars så går det trögt med försäljningen av lägenheten, ingen sprutt där :( Vi får väl passa på att resa och roa oss på annat sätt istället för starta upp en massa renoveringar. En glad nyhet är iallafall att vi har fått byggnadslovet på det vi vill göra på utsidan av huset. Gick med svindlande fart tycker jag och utan anmärkning! Hurra!

Nu naklas det jordgubbar med grädde. Mums!

Varmt!!

Alltid ska man klaga på något. I några dagar nu har det varit extremt varmt om dagarna/kvällarna känns det som. Visst, det är skoj att solen och sommaren tycks vara här, men det blir olidligt inomhus. Speciellt i sovrummet. Hur kul känns det att sova i 27 grader trots öppna fönster? Stackars lillemannen säger jag bara.

Två arbetsdagar kvar och sen är det semester!!!!!!! :o)


RSS 2.0