Hemma igen

Jahapp, då var man hemma igen! På gott och ont. Vi måste tyvärr säga att resan blev lite av en besvikelse. Höjdpunkten, St Petersburg, blev inställt på grund av dåligt väder. Japp, det blåste för mycket för att båten skulle kunna ta sig in till hamnen. Kvart i åtta på morgonen började kaptenen meddela att vi var försenade och att vi för tillfället inte kunde ta oss in till hamnen. När det väl skulle bli klartecken till det, skulle det ta tre timmar innan allt var klart. Klockan två på eftermiddagen togs ett slutligt beslut om att det hela blev inställt.  Visst, säkerheten är ju viktigast men det var den utflykten vi hade sett fram emot. Tallin tyckte vi var si så där. Fint, men inte i samma klass som Prag. Påminde dock lite av varandra. Så av alla dessa fyra dagar till sjöss blev det bara en landstigning.

Nu blir det en hel del klagomål här, men inte att förglömma att vi jämför med kryssningen till Karibien. Den var kanoners och hur bra som helst. Denna kryssning var inte i samma klass, varken i maten, båten i sig och underhållningen. Det var dock bättre en en Finlandskryssning :) I vilket fall som helst var det skönt att få komma bort och umgås med varandra. Både Mattias och jag sov hur skönt som helst om nätterna och för att inte prata om att man fick sova i fred från det man somnade tills det man vaknade! Hur lyxigt är inte det???!!! Sen fick vi en extra natt natten till idag då vi fick sova i Markus och Sandras husvagn och Joel sov hos farmor. Resorna har iaf gått bra, både bilresan till och från Stockholm. Det gick lite fortare än beräknat, iaf vägen till Sthlm. Var inga större problem att hitta fram heller. Kändes dock lite värre när vi skulle hem att hitta ut på E 4 an, men Mattias var cool och körde bara på och vi hittade relativt snabbt vägen dit.

Vi lämnade båten klockan 8 i lördagsmorse, men både Mattias och jag känner fortfarande hur det kan gunga till ibland för oss. Man tycker att det borde ha slutat vid detta lag.

Bilder finns, men inga har förts över till datorn. Tyvärr krashade ju våran bärbara dator förra onsdagen och vi har ännu inte hunnit tagit itu med fixandet av den. Vi måste nog tyvärr lämna in den för hjälp denna gång *suck*

Nu ska jag gå och joina Mattias i soffan som sitter och ser på fotboll. Tänkte jag skulle passa på och läsa lite innan det blir dags för sängen. Uppackning av kläder och dyligt får vänta tills i morgon :)

Avslutningsvis...ett stort tack till Anders som lånade ut sin bilparkering till oss under tiden vi var på kryssning och till farmor Christine som ställde upp som barnvakt så vi kunde åka. Tack så mycket för hjälpen! Mången kramar till er!!

Några rader

..efter en hel kväll full av städning, plock av saker, packning av kläder och dyligt...en snabb dusch...lite surfande och snart sängen.

Jag har inte hunnit med allt jag hade tänkt, men jag är en bra bit på väg. Är några små saker kvar ogjorda som jag tänkte jag hinner få undan i morgon förmiddag...annars får det bara.

Det mesta är packat..gäller bara att plocka ned det sista i resväskan....full kommer den att bli. Jag hoppas vi får plats med allt vi tänkt ta med oss.

I morgon bär det alltså iväg till det stora äventyret! Det ska bli såå skoj och spännande att få åka iväg. Synd bara att vädret inte har varit det bästa. Jag hoppas vi iaf slipper regn på vår resa..molnigt kan jag ta så länge det inte är kallt. *får inte glömma paraplyt*

Nästa inlägg blir antingen från båten eller efter vi kommit hem.

Trevlig midsommar!

Hoppas på en bra natt

Ett sista litet inlägg innan jag stänger ned för kvällen....hör hur Joel börjar röra på sig.

Hoppas på att han sover tills det är legitim tid att gå upp i morgon...i morse vaknade han kvart i fem och somnade om vid halv 7....tanken var att han skulle vara hos mina föräldrar kl 8 i morse....blev ändrade planer som sagt...pappa kom och hämtade honom vid halv nio..då fick han inte sova längre.

I och med det lär det nog bli en tidig kväll för mig också ...iof så är kl redan 21.45.....

natti natti

Åter uppkopplad mot världen

I onsdags kraschade (?) vår dator och telefonabonemanget la av....kan det bli bättre? Nu e gamdatorn åter i bruk...tur är väl det, man blir rätt så avskärmad när man inte har tillgång till Internet tycker jag. Telefonkatalog, vad är det? Den slängdes för år och dar sen...hur hittar man åt ett telnr utan hitta.se eller eniro? (e för snål att ringa nummerupplysningen)

Nu funkar iaf uppkoppling och telefon igen och jag hoppas att vi inte ska råka ut för några fel "urkopplingar"

Sitter just nu i sovrummet där Joel ligger och sover (man blir rejält bortskämd med bärbart) så jag ska inte sitta och sufra så länge. Måste bara få begäret stoppad och läsa på lite bloggar för att hänga med :)

I morgon blir det av en latardag har jag tänkt mig..måste få njuta lite av ledigheten som nu kommer. Sen på söndag blir det att börja städa och plocka undan så att man inte behöver stressa på innan vi åker på måndag eftermiddag ned till Matfors. Det ska nämligen vara visning av lägenheten medan vi är borta och då vill man ju att det ska vara fint. Sen är det ju alltid skoj att komma hem och det ser bra ut :)

En vecka + en + en dag = SEMESTER

En vecka och en dag, sedan bär det iväg ned till Matfors. Vi åker ned på eftermiddagen efter Mattias har sovit några timmar och varit på Arbetsförmedlingen. Sen blir det den roliga packningen av bilen då allas humör blir på topp. Ytterligare en dag till och sen är vi på väg till Tallin och St Petersburg. Det ska bli såååååååååå härligt!!!! Både Mattias och jag ser verkligen fram emot fyra, härliga, nätter med varandra. Lillkillen får vara hos farmor och den övriga släkten.
Det blir en veckas semster och avkoppling med familjen. Sen är det ytterligare två arbetsveckor och sen låååång ledigt.

Stockholm, Tallin &  St Peterburg....here we come!!

(en liten kille som gnäller i bakgrunden innan han ens blivit upplockad från badet. Badet är det bästa han vet, nästan lika skoj som att tvätta händerna i tvättfatet)

Slut på pappaledighet

Igår var det Mattias sista dag som föräldraledig. Idag...eller snarare i natt...börjar allvaret på nytt. Det kommer kännas lite konstigt att sova ensam med Joel i natt, det var ju ett tag sedan jag gjordet det närmare bestämt 7 månader sedan.

Själv går jag på föräldraledigt igen den 6 juli till 18 augusti. Under juni ska vi försöka ta hjälp av mina föräldrar så gott det går. Som idag var Joel där mellan 11 och 17. I morgon blir det nog redan från klockan 8 och så får Mattias hämta upp honom efter han har sovit klart. Onsdag blir likartat, torsdag tar jag ut min lediga nationaldag. Vi får nämligen välja vilken dag vi vill vara lediga i och med att svergies nationaldag är på en lördag iår eller om vi vill ta ut den i pengar istället. Givet att jag väljer ledigheten!!

En sak är iaf tur...Mattias hinner lägga Joel innan han far iväg och jobbar ;)

RSS 2.0