Död blogg eller?

Nädå. Kvar än. Vi slet som fan hela förra veckan med rivning och sen har jag jobbat helgen så jag har inte haft ork att ladda upp fler bilder. Förrän nu!

Först en planlösning på hur det ska bli så småningom så ni kanske bättre kan förstå vilka rum jag menar när jag skriver. Ok den är inte perfekt men vafan jag gjorde den i Paint på 3 minuter. Längst upp till höger finns ett litet avlångt rum. Det är tvättstugan. Långt ord, litet rum därför står det inte på bilden duh....


Så här såg det ut innan vi började riva.

Så här ska det bli

Sovrummet innan vi började då. Första bilden är mot vänster på planlösningen.




Andra bilden i sovrummet är mot höger på planlösningen. Väggen är ingen vägg. Den utgörs helt av på-plats-byggda garderober.




Tredje bilden är uppåt.


Tomten därute med "Lille-bo" som lekstugan heter.

Neråt finns bara en plan vägg.


Mot vänster igen, fast nu från utanför rummet. Garderobsväggen är borta. Fan vad det blev bitar av den... Vi har börjat på golvet också. Längst ner i höger i bild syns det svagt att det är ett annat golv som börjar. Lagt för 3-4 år sen när de hade fuktskadan. Den ruttna/mögliga regeln i förra inlägget var med i den men lämnades hyggligt nog kvar i golvet.

Nere till vänster i bild, på golvet syns var det stod en



Övergolvet borta. Samma jävla dammande nu också. Några andetag sen var det hosta på gränsen till kräkas. Ansiktskydd på. Ibland. Det nya klickgolvet syns i nederkant bild.




Det här blir lättare att ta bort tänkte nog jag. Jo klickgolvet gick snabbt men sen.... Nivellgolv heter systemet, jag har ingen bild. Kort förklaring; till skillnad från det man ser på bilden ovan, där isoleringen ligger på betongen, så är nivellsystemet uppbyggt av reglar stående på ställbara skruvar (nån typ av spik med plasthölje) som håller isoleringen en bit över betongen. Ett mycket bra system som hindrar fuktvandring i golvet. Ganska jävligt att ta bort 80 spikar (expander? nån som vet?) i plasthölje ur betongen dock.... Systemet förhindrar inte heller så mycket problem om man lämnar kvar själva problemet (reglarna) i golvet, 45 cm ifrån var den ursprungliga skadan uppkom...... Huvuddelen av det som syns på bilden ska alltså bli Joels rum.


Bild från sovrummet åt det håll där Joels rum och badrummet ska vara.



Bort med det golvet och väggen likaså. Här blev det kvällen....

Bild från sovrummet mot det som ska bli badrum. Golvet försvann det också innan dagen var slut.


Kommer mer imorgon kanske.









Kommentarer
Postat av: Sussie

Ser ju bara bra ut de där ju men jag funderar över en liten sak... Bara ett barnrum? Blir de inga fler eller ska någon få bo i "Lille-bo"? ;)

2009-11-13 @ 16:53:49
URL: http://babyblueeeyes.blogg.se/
Postat av: Mattias

1. våningssäng

2. framtida renovering av rummet där bak, det så kallade panelrummet.



Funderingar finns :)

2009-11-17 @ 18:56:04
Postat av: Sussie

Ahaaa...tänkte inte så långt! Ni e då bara duktiga, fasiken vilket skitgöra de e de ni håller på med nu, all rivning...allt damm!! Skönt sen när allt "ska byggas upp" igen...när slutet på tunneln börjar bli synlig.

2009-11-18 @ 15:57:26
URL: http://babyblueeeyes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0