Inget särskilt

Renoveringen fortskrider. Jag har inga bilder idag, de kommer kanske imorgon eller övermorgon. Nån kommenterade de förra bilderna med "guuu va ni ha förstört husä..." Nja, inte riktigt tyckte jag.

Men nu jävlar är det paj må jag säga, i entren och hallen går ett rakt dike. Inte så djupt, 35 cm kanske. När man kommit så långt in i huset ser det med andra ord inte så illa ut. (förutom att det bara finns ett par väggar. Halvklädda dessutom. Tar man däremot höger in i toan ser det lite värre ut. Det ser faktiskt ut som en liten bomb dragits av därinne. Sjukt konstigt att det kan se så illa ut med bara bitar av betonggolvet kvar. Resten är grus. 45 cm djupt ungefär. Sen går man in i köket. Där går en skyttegrav, lite v-formad om man ser den uppifrån. 100 cm djup är den och då ser man inte ens där den lägsta delen av röret ligger. Det ligger inte så mycket djupare, 25 cm kanske men ändå. I köket ligger också en grushög av rätt stora mått. Gruset rinner liksom in från sidorna när man gräver nere i skyttegraven. Betonggolvet undermineras och hänger alltså i stora stycken rätt ut i luften bara. Armerat i ett par lager så det hänger nog kvar.

3,5 meter kvar att bila upp. Det som är kvar består dock av först ett 4 cm betonlager, sen ett 4 cm gruslager och därefter betongsulan och därunder 50 cm sand som ska bort då så det lär nog ta sin tid ändå. Jag räknar dock kallt med att grabbarna som bilar ska vara färdiga på fredag kväll. Ser väl imorgon om det är lönt att hoppas på det.

//Mattias

Kommentarer
Postat av: Maria

Man blir ju alldeles matt av att läsa om ert projekt! Tycker att vi har stora projekt med renovering i vårt hus, men det där slår oss med hästlängder. ;-)



Tur att ni inte behöver bo mitt uppe i renoveringskaoset iaf. :-)



Trevlig 1:a advent!

2009-11-26 @ 17:56:59
URL: http://mariaholmstedt.blogspot.com
Postat av: Mattias

Mjo, det är skönt förstås men samtidigt så jävla surt att ingen vill köpa lägenheten heller. Kaos? Det är organiserat... I mitt huvud i alla fall...



Om nån utomstående ser det som det ser ut nu så skulle de nog ringa "arga snickaren" eller "äntligen hemma" (eller kommunens byggingenjör...) men egentligen så är det inte så många moment som återstår innan det ligger, om inte annat, ett golv av spånskivor i alla fall. Ersätt rören, skotta igen hålen, gjuta, på med cellplast så är det färdigt!

2009-11-27 @ 04:18:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0