Lite renovering

Här kommer lite mer bilder påden långsamt framskridande renoveringen. Plattsättaren är färdig med väggar och en tredjedels färdig med golvet. Han blev givetvis kallad till ett annat bygge när någon sjukskrev sig när han hade två dagars arbete kvar. Nu har bygget stått stilla i en vecka fram till skärtorsdag. Troligen dyker han inte upp på tisdag när arbetsveckan börjar heller, har till och med slutat hoppas nu. Inte lönt att skälla på dem heller. Been there, done that...

Nåja, vi kan ändå inte flytta in innan köket är färdigt och alla lösa elkablar som hänger överallt fixats.

Köket ja. Här kommer ett par teasers. Det betyder "retare" för er som inte pratar svengelska, köket är mer färdigt än vad som syns på bilderna. Nya bilder kommer så fort jag tagit dem...

Först en liten bild inifrån badrummet. Väggen är klar nu men den var inte det när jag tog bilden... Här under fönstret ska badkaret stå.




Högskåpet i köket med ugn och en ny uppfinning som heter mikrovågsugn. Trot den som vill, men det är den första jag nånsin köpt. Den som är uppmärksam noterar det enorma utrymmet mellan högskåp och eldosor i väggen. Marginalen till strömbrytaren (det betyder lysknapp... jävla elektriker med sitt fikonspråk) är exakt... öh...ingenting... Egentligen ska det sitta en täcksida på högskåpet men om den ska dit får jag såga ur ett hål för knappen. Får väl se hur det blir med det. Problemet är att färgen på täcksidan är en annan nyans av vit än själva skåpstommen och alla andra skåpsidor har täcksidor så det kan eventuellt synas. Inte bra i så fall. Just det, det nylagda golvet syns lite under pappen också. 14 mm ekparkett.




Här är utrymmet för kyl och frys. Den uppmärksamme noterar att överkanten på skåpstommen till höger i bild hamnar 10 cm över fönstrets underkant. Nåja, så var det tidigare och ingen störde sig på det då så skit i det då för fan...




Här är en bonusbild på badkaret för er som inte orkade leta rätt på den efter mitt förra inlägg.




Jaha, det var väl det. Ska som sagt ta lite mer bilder till veckan. Nästa vecka kommer ventilationsfirman och kollar hur mycket jobb han ska göra med köksfläkten som ska vara uppe på vinden. Om han kan göra jobbet inom en snar framtid vet jag inte men jag har inga som helst förhoppningar. "I som i renoveringshelvetet inträder, låten hoppet fara!"

//Mattias

Kommentarer
Postat av: Camilla

Kul med en sneak peek! Ser ut som det blir riktigt tjusigt :) Ser fram emot er inflyttningsfest, räknar kallt med en sådan!

2010-04-05 @ 13:09:39
Postat av: Sussie

Oolalaaa....ser ut som de blir hur bra som helst juh :)

En liten idé till problemet med skåpsidans täcke o de besvärliga lampknapparna (som jag säger istället för "strömbry...")TAPET!?? Kan de va en idé? Dvs inte en helt annan än den ni tänkt till resten av köket utan likadan ;)

Ha de bäst!

2010-04-07 @ 10:07:19
URL: http://babyblueeeyes.blogg.se/
Postat av: Mattias

Jo. Nån annan föreslog att bara måla sidan. Problemet är ju att meningen med täcksidan även är att liksom "rama in" ugn och micro. Får se när lysknappen sitter där om det är något som kommer störa.

2010-04-14 @ 23:38:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0