Semester

Då var sista dagen gjord på arbetet. Härligt!

Ikväll blev det grillning ute i det vackra, soliga vädret. Härligt!

Sen blev det bad i det nya badkaret, allesammens. Kul!

Nu är det lite egen tid i soffan innan det blir sängdags. Skönt.

I morgon blir det midsommar hos mor och far med övernattning. Trevligt.

Trevlig midsommar på er!

Kram

Bad, potatis och mys


Innan vi flyttade in så fick Joel premiärbada i det omtalade badkaret. Sen har han även fått tillfälle att bada en gång till. Själv har jag inte mer än tvättat fötterna i det. Mattias har däremot badat med Joel. Ikväll fanns väl en förhoppning att kanske kunna bada tillsammans medan Joel är hos mormor och morfar, men jag är sittandes framför datorn och Mattias ser fotboll. Lite nytta har vi iallafall gjort ikväll. Vi började med att äta ute efter att jag slutat jobba. Sen har vi börjat ta oss an blomrabatten på framsidan. Mkt att rensa!!

Men, nu kom jag bort från ämnet. Badande Joel var det ju :)

 

Gissa om han tyckte det var roligt! Simma sa han. Tänk er att gå från en liten badbalja till ett stooooor badkar!!

 

 

 

Senaste besöket hos mormor och morfar var riktigt lärorikt. Joel fick hjälpa till att sätta potatis, han fick se två små grodor och äntligen sitta i en traktor. Tyvärr hade jag inte kameran till hands annat än mobilen när han satt i traktorn sen den bilden kan jag tyvärr inte dela med mig vid detta tillfälle.

 

 

Kul att hjälpa till!

 

 

Första frukosten i huset

 

 

Mys i fotöljen innan sängdags.

 

Cykling och klippning av gräset

Igår blev det premiär för cykeln. Joel blev riktigt glad när han skulle få åka cykel till dagis. Inga problem alls att få upp honom på cykeln eller få på honom cykelhjälmen heller för den delen. Jag trodde nästan att han skulle vilja fortsätta åka cykel när vi kom fram till dagis men det gick bra. Däremot var han mindre villig att ta av sig hjälmen och tydligen hade han gått runt och pratat om cykelhjälmen hela dagen. Sen dags för hämtning gick det fort att ta sig därifrån....japp, han kom ihåg att vi skulle cykla hem. Väl hemma ville han fortsätta cykla så vi tog oss en liten extra tur efter att ha lämnat diverse packning. Tur det var fint väder.
(Gissa vem som hade ont när hon satte sig på cykeln i morse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Väl hemma igen efter en tur på industriområdet för att se om vi kunde hitta några traktorer lockade jag den lille mannen att vi skulle klippa gräset, få åka åkgräsklipparen. Men den fick jag inte igång. Det var bara att ringa pappa och fråga hur man skulle göra. Jag fick då rådet att strunta i den och gå med den vanliga istället, den andra var för komplecerat att starta (man skulle behöva vara två, ta fram startkablar eller ngt sådant) Som tur var hann Mattias vakna innan jag fick igång gräsklipparen. Så Joel och jag började klippa men sen fick Joel gå in till Mattias. Pojkarna kom senare ut och satte sig och tittade på mig när jag klippte. Så premiär för klippning av gräset för min del. Jag tycker det gick riktigt bra. Klippt på 30-45 min ungefär skulle jag tro. Bra motion!

Uppdatering

Klart som fan TVn står i köket, finns ju ingen annanstans att sitta... Missar inte fotbolls-VM bara för att det är lite stökigt. Förresten så hade nog Helena tvingat mig att ta in TVn igår när det var Greys anatomy så det så!

Bilder då; Fondväggen på väg upp i sovrummet.

Fondväggen och de andra väggarna färdiga.


Golvet, ett mörkt valnötsgolv, ligger där också nu men det fanns visst ingen bild på det. Skulle haft bilder på de roliga taklisterna också. Fy fan i helvete heller att jag gerar taklister med allmogeprofil nån fler gång. Det gick inte att få till det. Vi fick till vinkeln, eller ska jag säga vinklarna på geringen men det funkar bara om väggen är 100% rak och geringarna är 100% raka. Det hade nog varit acceptabelt, men det var inte bra så det blev dekorklossar i hörnen vilket blev riktigt snyggt.


Här kommer en "före"-bild på fasaden på baksidan. Ok, jag har rivit en del och fönstrena sitter ju inte där de satt innan vi började men ni förstår huvuddragen...
Och här kommer det en "halvvägs"-bild. Tillägssisolerat 45mm och bottenbrädor på plats.
Lite mer färdigt. Sektionen kring det runda fönstret ska vara röd men under de övriga fönstren ska det vara ljusare grå än övriga huset. Det är rött nu för att brädorna var grundade med rött.
Glasklart.

Nu när vi börjar se slutet av renoveringen (Ok jag vet att det är långt kvar men låt mig ha optimismen kvar när jag en gång hittar den då...) så vill jag passa på att göra min egen lista. 

Kanon och kalkon, varsågoda.


KANON
1. Tigersåg. Dont leave home without it. Jag utnämner härmed tigersågen till världens bästa verktyg.
2. Kakelkap. Mitt hittills bästa köp till renoveringen. 500 spänn på JULA och den var klockren. Kakelskärare är också bra men en bra skärare är svindyr.
3. Slipmus. Ok hade jag gjort riktigt från början hade jag inte behövt slipa bort nåt men när jag behövde den var den hur kul som helst. Fingrarna pirrar utav helvete om man kör för länge men jävlar vad bra den var.


KALKON
1. Dragkrok på bilen. Nä det hade vi inte. Svärfar har ju men att vänta på andra eller be om hjälp suger hästballe.
2. Bits till skruvdragare. Varför ska det finnas hundra olika?? Var fan är EU med sina standards när man behöver dem? Dessutom blir de jävligt vassa när man slitit dem ett tag och när man slinter med skruven och kör bitsen i fingret så gör det ganska ont. Nä förresten, det gör skitont. Fyra gånger har jag kört sylvassa bits i vänster pekfinger på i stort sett samma ställe. När man jobbat med händerna ett tag och de blir varma har man mycket blod i fingrarna. Det märks när man hugger in något vasst i dem kan jag meddela...

Ha det

//Mattias

Tv i köket

Sitter just nu o tittar på tv i köket i huset. Vad gör man inte för att se fotboll?! I natt blir det premiär att sova i huset. Allt e nu flyttat o mkt e huller om buller. Jag surfar fr mobilen för att dator e i sovrummet o J har just somnat. Det kommer bli en intressant vecka.

Nemas problemas

Det gick ju rätt ok att skicka inlägg från mobilen till bloggen. Nu är bara frågan hur mkt det kostar att vara uppkopplad (skriver från datorn nu).  Jag har ingen aning då jag tidigare inte har brytt mig om att blogga från mobilen, men nu känns det som att det skulle kunna vara ett tänkbart alternativ om det inte kostar skjortan.

I morgon blir det tidig uppgång och direkt börja dagen med att gå ned i tvättstugan. I morgon ska det tvättas och städas. Det är nämligen tänkt att försöka flytta in i huset i helgen...japp, ni läste rätt. Är ni färdiga kanske ni undrar? Nääää, inte på långa vägar men det blir flytt iallafall. Som ni såg av inslaget tidigare så händer det saker på baksidan av huset. Jag tror inte vi har lagt ut några före bilder så ni som inte har varit där vet ju inte hur det såg ut innan. Men lugn, det kommer att komma bilder där det går att se hur det såg ut före och sen efter när det är klart. Ni kommer dock att få vänta på dessa bilder skulle jag tro (eller så blir det mkt bloggande om kvällarna nu när vi troligen kommer att bli utan tv vid flytten...stackars Mattias nu när VM börjar)

9 arbetsdagar kvar tills semester.........LÄNGTAR!!!

Baksidan av huset


Test

Provar blogga från mobilen. Vet inte hur det kommer att gå. Förhoppningsvis lär jag mig hur mat kan lägga in bilder :)

Vart är kameran??

Ja, det är en ständig fundering. Vi har inte sett till den lilla kameran sedan snart två veckor. Har ingen aning om vart den kan ha tagit vägen. Jag är ganska säker på att Mattias tog med sig den till huset en kväll och sen är den spårlöst försvunnen. Hur kan en kamera försvinna???????

Tur vi har en till.

RSS 2.0