BB-kortet


Lyckselse djurpark

I lördags stoppade vi in hela familjen i bilen och drog iväg till Lycksele för att besöka deras djurpark. Joel fick inte veta något förrän vi nästan var framme, vi sa att det skulle bli en överaskning med förhoppning att han skulle tycka det skulle bli lika skoj som med tropikhuset i Holmsund. Och nog tyckte han det var skoj alltid. Att det fanns långa och branta backar mest överallt verkade inte alls bekymra honom. Ingen brist på energi och ork, nej nej. Spring hit och dit och en mun som nästan hela tiden gick. Tur med vädret hade vi också. Inte allt för soligt och varmt, molnigt emellanåt.

Tyvärr fick vi inte se alla djuren, lodjuret ville inte titta fram vilket nog blev en besvikelse för Joel. Älg struntade vi i att se då vi var på Älgfarmen förra sommaren. Det som var mest spännande var nog myskoxen och björn. Matningen av sälarna var också ett roligt inslag. Det djur som dock har fastnat och som han mest pratar om är myskoxen.

Joel vid entrén. Glad & entusiastisk!Emelie och Mattias

 

Joel på pappas axlar vid matning av sälar

 

En glad Emelie liggandes i vagnen under lunchen

 

En av de tre björnar som fanns i parken

 

'

Joels favoritdjur, myskoxe

 

 


YNWA

För ni som har missat det är Mattias ett stort Liverpool fan...fotboll alltså. Givetvis vill han att sonen också ska bli detta.Detta inköptes i fredags när vi var ute och shoppade skor till Joel och mig. Äntligen har jag ett par nya sandaler och Joel ett par fräcka crocks i snorgrön färg :o)


YNWA = you never walk alone, Liverpools slogan eller vad man nu säger

Tropikhuset i Holmsund


Förra söndagen hade vi så tråkigt tills vi kom ihåg att det finns ett tropikhus i Holmsund som visade sig ha öppet. Det var en passande utflykt och tog längre tid än väntat..positivt menat. Joel blev verkligen eld och låger över de djur som fanns där...mestadels ormarna då. Jag har aldrig varit på ett ställe med så många olika sorters ormar. Snacka om att det kröp i skinnet då jag inte för fem öre är förtjust i dessa djur.

 

 

 

Förutom alla dessa ormar fanns det även spindlar, ödlor och sköldpaddor samt några fler djur. När Joel såg paret ovan och frågade sin pappa vad de gjorde fick han svaret " De hoppar bock".....hmm...ja, så kanske man också kan förklara det hela.

Utanför stället hittade Joel och Mattias smultron som de mumsade på. Vistelsen hade blivit 100 % perfekt om den hade kunnat avslutas på fiket brevid, Nisses konditori, men tyvärr har de inte söndagsöppet.

 


RSS 2.0