Vad göra?

Vad ska jag göra? Tvätta? Nej, orkar inte. Städa - inte lust.  Leka med Joel? Ja, om han inte gnällde så mkt. Fara och hälsa på någon? Orkar inte fräscha upp. Höra om någon har lust att komma och hälsa på? Nja, skulle kunna funka,. Ligga i soffan och läsa en bra bok? Nu börjar det likna något. Bli uppassad med mat och lugn och ro runt i kring MEDAN man får ligga i soffan och slöa - skulle vara helt perfekt!

Barnarbete


Skotta snö

Det har ju fallit en hel del snö under julledigheten och mer tycks det komma. Joel fick en liten spade av morfar i julklapp som har kommit bra till handa under denna tid. Det är en liten, lätt spade med bra handtag som gör att han orkar kasta snö hit och dit. För kasta är verkligen det rätta ordet. Ni kan se lite av spaden på bilden nedan. Detta är förra söndagen hos morfar. Han hade sparat snön i släpvagnen för Joel att hjälpa till att skotta.


Mycket snö har kommit. nästan så att Joel inte synns över snökanten.

Joels rum

Mattias har jobbat med Joels rum i helgen. Igår blev det att fixa runt fönster och dörrkarm. Idag blev det att måla fönsterväggen efter en promenad till Happy Homes.

Jag som inte skulle ha blått i Joels rum då jag tycker det är en typisk pojkfärg. Vad tror ni det har blivit för färg? Jo, nog är det blått alltid, men inte bara blått som tur är. Jag tänkte bjuda på två bilder så ni får ett ungefär av vad hans väggar ser ut. Själva rumsformen synns inte.Detta är väggen till höger och vänster om dörren när man kommer in i hans rum. Denna tapetsering lejde vi bort. Vägget mitt emot är blå. Fönsterväggen är den vägg Mattias idag har målat blå så att väggarna får en övergång till varandra. Det går att skymta lite av den blåa tapeten i det högra hörnet i bilden nedan. Golvet är likadant golv som vi har i övriga rum, dvs sovrummet, vardagsrummet, hallen till köket, valnöt.


Yes!

Klipptid fixad idag kl 15:00 tack vare en underbar pappa som ställer upp som barnvakt.

Tack pappa!

Bävar

Jag har redan börjat bäva över att behöva jobba igen och det är en hel vecka kvar innan det är dags. Snacka om att man snabbt kommer in i andra rutiner när det gäller att vara uppe sent på kvällarna. Som tur är har även Joel börjat sova lite längre om mornarna *peppar pepper* så att man får sova till 7-7,30 ist för att måste vakna 6-6,30.

Det som känns jobbigast med att börja jobba igen är just att ta sig upp om mornarna. Det ser jag inte fram emot. Sedan vet jag att när jag väl är på plats kommer timmarna att rusa iväg. Jag hoppas bara att jag hinner med ett besök hos frisören innan jag är åter på arbetet. Jag ligger en hel månad efter i den planeringen *suck*

Fantasilek

Joel har börjat leka mer och mer på egen hand nu och man hör hur han börjat fantisera. Riktigt sött att höra hur han pratar till olika saker och målar upp lite olika bilder eller att han själv låtsas vara olika djur. För djur har han fått dille på. Ett tag var det bara dinusarier som gällde. Innan det var det hund, var ett jäkla skällande. Nu är det björn. Något bättre i ljudväg men retar gallfeber på Mattias iallafall.

Diskmaskin

Tänk vad skönt det är att ha en diskmaskin! Jag är så tacksam mot våran diskmaskin, snacka om mycket disk man annars måste ha haft efter nyår. För att inte tala om hela tiden. Det blir ett antal glas per dag ändå och ännu fler blir det nu när både Joel och jag är hemma. Man lyxar verkligen till det att ta ett nytt. En fördel är väl att man nu även nyttjar sitt porslin till max många gånger :)

Julkul & nyårsfirande

Den 16 december fick vi besök av Mattias mamma och sambo. Den kvällen bar vi in julgranen och klädde den tillsammans. Något som jag tror Joel tyckte var riktigt skoj.Joel som börjar med att sätta på julstjärnan

Färdigt resultat!
Joel fick öppna ett paket redan den 17 dec som innehöll en hel del karaktärer från Ice age 3. Joel blev riktigt glad över sin samling. Här ser vi Joel sitter på en liten stol i köket och läser bok för Buck.Lite julbak hann vi även med medan farmor var på besök. Här blandas smeten till lussebullarna.Kul med deg. Dock inte så lätt att rulla ut den.Joels mästerverk är de runda med en massa russin på. Vi hann även med att baka pepparkakor och knäck.Lite tittut med pappa framför granen.Joel fick öppna sitt stora paket från sin fadder innan vi åkte iväg till pappa. Gissa om han blev glad att få öppna paket. Att öppna paket är jätte roligt tycker Joel.Här posar Joel med morfar med sin stora lastbil han fick av farbror Thomas. Wow!Uppklädd till dagens ära. Slipsen åkte av när det var dags att sova efter lunch. Något sovande blev det inte av.Lite med i köket på juldagen som förhoppningsvis ska resultera i något roligt.......

....såsom en snow racer!

Lite posning framför julgranen. Undrar vem som har klätt honom med halsduken?!
Lite utomhusaktiviteter på nyårsaftonsdagen i ett härligt väder.
Nyår. Smörgåstårta att avnjuta någon gång efter middag och innan tolvslaget. En del till Mattias och en specialdel till mig. Ni kanske kan gissa vems som var vems?

Middagen bestod av antipasti - inlagd paprika, salami, lufttorkad skinka, parmasanost, marinerad vitlök, marinerade chaminjoner, bruschetta, vitlöksbröd, tomat och mozarella, inlagda soltorkade tomater & cornishonger. Det kanske inte ser så aptitligt ut på bilden men det var supergott!God fortsättning!

RSS 2.0