Plötsligt händer det!

Vi har vunnit 25 kr på en trisslott x 10!! Jag säger bara wow!!!!! Det måste vara det högsta jag någonsin vunnit på en trisslott. Jag tror gränsen möjligtvis ligger på 100 kr, 75 kr vet jag iaf att jag har vunnit.

Vi fick nämligen trisslotter i julklapp där Mattias vann 50 kr på en lott, jag vann 50 kr (25 kr x 2) på två lotter. En av dessa lotter gick jag och bytta in idag när jag var på stan och shoppade lite åt mig själv. Av dessa två nyinbytta lotter fick vi finsten ovan....det jag dock glömde säga var att jag vann 50 kr på den andra lotten. Så nu mina vänner är det bara att ni håller tummarna för oss att lyckan står oss bi.

En bra nattning

Nattningen gick över förväntan. Det blev inte så mycket grin och motstånd som jag hade förväntat mig. Han somnade faktiskt på 20 min. Jippie! Så jag har faktiskt haft en riktigt skön kväll! Jag har kunnat gått runt i lugn och ro och packa/ta fram för packning. Haft tv´n och datorn avstängd och bara njutit av tystnaden. Hmmm...inte ofta man har det så nu för tiden. Jag har till och med hunnit ta mig en dusch! *ler*

Nu blir det äggmackor snart och hoppas på att sambon är på väg hem för lite mys innan John Blund kommer och tar över alltihopa. Jag ser ut att det har börjat snöa ute...stora, fluffiga flingor som sakta dalar ned. Sånt som man vill ha på själva julafton. Jag har förstått att det ska bli snöoväder (?) i morgon så att det kan uppstå en del problem i trafiken. Peppar, peppar.

Tack Anders!

Jag vill skicka ett stort tack till Anders för en väldigt god middag som han bjöd på igår (jag var fräck och säga att han skulle laga middag när Mattias bjöd in honom till just middag). Och inte bara middagen föresten utan även ett gott och trevlig sällskap. Det är alltid lika skoj att träffa dig!

Hoppas du får en god jul och ett gott år!

Stora kramen från oss.

I väntan på

Jag sitter i soffan med en trött Joel brevid. Vi ser på Pingu....eller Byggare Bob om det nu godtas. Sen blir det dags för sängen. Igår gick nattningen relativt smärtfritt, men ikväll är jag själv då Mattias är i huset och donar. I morgon bär det iväg till Sundsvall för julfirande. Innan dess ska vi hinna med en sväng på Krauta och kolla på golv. Mina föräldrar kommer redan klockan 8 i morgon så de kan vara hemma med Joel då vi far iväg. Planen är att åka iväg vid 10, stanna till i Ö-vik för lunch och sedan fortsätta till Matfors....det är planen iaf. Vi får se hur den fungerar :)

Så ikväll blir det att packa klart när Joel har somnat. Jag började redan igår så det är mest Joel saker som ska packas ned, vilket först kan göras i morgon efter avklarad frukost. Sedan är det givetvis alla dessa småsaker som ska med...smink...duschcreme, shampoo och balsam (fungerar på att snika mig det hos värdfamiljen), hudlotion, deo, parfym och så lite till kanske? Förutom lite småpackning blir det även att plocka undan så att det ser fint ut när man kommer hem igen samt slå in några oinslagna paket.

Byggare Bob har bytts ut till Pingu...Bob dög inte.

Nej, nu är det dags för blöjbyte och sen påbörja nattningen.

God jul till er alla!

Kram


Snön är här!!

Jag tänkte bjuda på lite bilder från helgen då det var ett tag sedan det lades ut några bilder på Joel.
I helgen var vi (Joel och jag) hos mormor och morfar i stugan och Joel fick åka spart för första gången. Det gick inte så bra då det inte hade hunnit komma så mycket snö på lördagen. Söndagen bjöd på pulkåkning och snölasse.



Lite lek i snön på lördagen. Tyvärr glömde jag min kamera hemma så det blev inte så mycket bilder. Denna är tagen med mobilkameran.



Detta är i från söndag. Nu har det kommit ännu mera snö att springa runt i :)



Skotta snö med morfar var väldigt skoj........



.... mycket snö var det :)


Andra bilder:

Joel provar mammas mössa





Lite skoj i badrummet...Joel lånar mammas hårborste...har tidigare även provat på hårtorken. Väldigt skoj!



Förra lördagens middag. Vi har inte lagt ut bilden tidigare bara. Bryn kyckling och shiitake, koka 5 min i vitt vin, tillsätt lika mycket grädde som vin. Koka ihop en aning, kanske red med lite maizena. Ta från värmen och blanda ner pecorino (får eller getost... nåja djuret säger bääähh) efter smak. Hur gott som helst med färsk pasta men för LCHF-folket lika bra utan kan jag lova!

Hejsan svejsan.

Inga bilder idag, jag glömde kameran som vanligt. Nu är väggarna i lilltoan borta. Svärfar köper våtrumsgips imorgon sen får jag se när jag har tid att sätta upp dem. Jag tror att badrumsfirman kanske kommer hinna före och gjuta golvet men det gör inget.

När jag stod där och rev igår så insåg jag helt plötsligt att jag ju inte kunde sätta upp de där våtrumsskivorna på en gång. Det skulle ju dras el först. Tänkte inte på det.... Blir fördröjning igen då tänkte jag. jag ringde elfirman som ska göra allt annat eljobb i huset i hopp om att i alla fall få dit en elektriker tidigt i Januari. Döm om min förvåning när han sa att han kunde komma idag... Och det gjorde han!! Kors i det lilla jävla taket.. Så nu är det färdigt att sätta upp gips och då har jag själv inte tid att göra det eftersom jag jobbar 5 nätter nu. Snopet liksom.

Strumpnisse då? Han skulle ju ringt senast i lördags lovade han. Blev inget med det. Ringde honom igår och påminde. Han skulle återkomma under dagen. Lovade han.... Blev inget med det. Ringde den jäveln igen idag och då säger han att de inte vill göra jobbet. Snopet nummer 2. S-pipe heter företaget. Ring dem om ni vill slösa tid och energi utan anledning. Finns ett alternativ och det är, som jag tror jag sagt tidigare, att man liksom sprutmålar ett lager epoxy eller vad fan det är invändigt i röret. Det är inte lika hållbart som det första alternativet, men det handlar bara om ett horisontellt rör som inte belastas på samma sätt som vertikala rör. Han som skulle göra det jobbet isåfall har också varit där och tittat tidigare. Han lät dock måttligt intresserad i början. En av anledningarna var (underförstått) att jobbet är för litet att lägga två hela dagar på. Den andra anledningen (uttalat) var att han tyckte kostnaden skulle bli för hög för mig. Min fråga är ju varför det skulle vara deras problem på nåt sätt? Vad kostar det mig när röret sen går sönder och jag måste bryta upp kök, golv och golvvärme? Jag fick honom på andra tankar (tror jag) och påpekade vad han själv sa första gången vilket var att det inte kommer ta två dagar utan en. Han skulle återkomma.... Kul... Han sa dock att de har jobb inbokade fram till April... Kul... Hur som helst så gör inte det heller såååå mycket eftersom de kommer åt insidan av röret från toaavlopp, dusch eller liknande så vi kan montera ihop hela rörsystemet och gräva och gjuta igen köket. Vidare sa han att de förmodligen skulle hinna peta in ett endagsjobb tidigare än så. Om han håller vad han säger så är ju det bra men jag börjar bli luttrad. Löften löften. Jag har hört en del redan.

Imorgon kommer det fyra gubbar som ska lägga ut marmorkross som avjämning på betonggolvet. Jag fick göra en städrunda nu ikväll innan jobbet och skyffla bort en grushög (40 tioliters hinkar) som låg i vägen. Jag flyttade den till köket istället. Det roliga med det är att svärfar burit högen den motsatta vägen för två veckor sen...

//Mattias

Dagens renoveringsbilder

Nu är lilltoan ihopgjuten igen. Ska börja riva väggarna här imorgon och ersätta med våtrumsgips. Ska ev kakla sen. Jag fattar dock inte rekommendationerna för tätskiktet för golvet. Plast rekommenderas istället för flytande skikt som man rollar på? Vidare skrivs att man kan skippa tätskikt om man har en oisolerad platta. Fattar inget, hur fan lägger man fix på plast sen? Nåja det löser sig efter några timmars googlande.




Helvetesröret borta, nytt rör nerlagt, vatten draget under golvet in till köket och till nya badrummet. Allt på 2 dagar. Naaajs.




Så här långt går röret in i köket. 2 meter öppet fortfarande då tills strumpnisses kommer och gör sitt.




Här ska diskhon vara när det blir klart då.



Tills nästa gång! Tja!

//Mattias

Vadå rubrik? Varför då?

Bilder från det som gjorts på Vallmovägen på fredag av badrumsfirman och av oss.

Helvetesröret i sin helhet. Det dyker ungefär en meter från där jag står nu, det kanske inte syns riktigt. Sen ligger det på 50 cm och dyker ytterligare 50 cm på 4 meter. Det går bara vatten i de ledningarna så lutningen är ok. Avlopp från toa får inte luta för mycket, då fastnar papper till exempel medan vatten rinner undan.




Precis där det dyker första gången. Från höger kommer gammalt handfat. Från vänster garaget och pannrummet.




Kröken i köket nu dlevis övergrävd. Inte för att jag inte tyckte om att titta på det utan för att det blev mindre ras om jag slängde upp åt det hållet. Sen ska de in med en strumpa precis här hade vi tänkt då. Resten tas upp och byts ut.





Golvvärmefördelaren på plats. Rören dragna dit också sånu är det bara att börja jämna av golvet (marmorkross) och lägga golvvärmeskivor av frigolit. NAAAAJJJSS!!



Har ingen bild på detta, men armeringen av betongen som sticker ut vid sidorna i skyttegraven har gett mig en hel del härliga skärsår på armarna. Ser ut som en själplågande fjortis nästan. Ha det!

//Mattias

P.S. Grattis Julia!

D.S.

Fredagsarbete

På uppdrag av Mattias skriver jag detta inlägg. Mattias ber mig skriva att nu är "helvetesröret frilagt. Det gjorde en oväntad dykning före den som jag har beskrivit förut, bara för att jävlas. Kukrör.Bilhammaren började också djävlas. Det tog en timme längre än väntat att bli klar. En, två, tre, fyra, fem, sex sju fina skärsår på armarna från kapade armeringsjärn. Inga bilder ikväll, kommer i morgon"

Vaccination

idag strax efter kl 15 idag kom sticket i vänster arm. Japp, jag har varit och vaccinerat mig. Vi fick via företagshälsovården. Jag kan inte säga att jag känner något speciellt i dagsläget men direkt efter sprutan kändes det lite obehagligt och darrigt....men inte konstigt...dels hatar jag allt vad sprutor heter och sen är det ju faktiskt vätska som sprutas in under huden...inte konstigt att man känner något då. Nu är det bara att hoppas att det fortsätter i samma andra som tidigare :)

Sockerkaka

Ikväll har lilleman och jag bakat sockerkaka. Mitt första bak med den lille, dock inte hans första bak. De har redan hunnit med att baka pepparkakor och lussebullar på dagis i veckan.

Hur blev då resultatet av kvällens bak? Ja du, kakan har nyss kommit ut ur ugnen så jag har ännu inte hunnit smaka. Istället för två teskedar bakpulver blev det visst två matskedar bakpulver. Jag har ingen aning om hur det kommer att påverka resultatet??

Mattias är i huset och bilar vidare. Det blev ingen bilning av pappa min under dagen då det skulle störa de hantverkare som var där, så de fick snällt vänta tills arbetsdagensslut.

Andra planer för helgen är.....inte så många. Jag ska iväg och äta brunsch med några av mammas sida av familjen på söndag. Mattias hade ingen lust att följa med så han blir hemma med Joel.

Rör och mera gräva

Idag dök badrumsfirman upp igen. Kul att det händer nåt. Nu har de lagt rör i lilltoan och till blivande badrummet. Helvetesröret genom köket och tvättstugan ska ersättas av ett nytt. 4 meter rör som antingen kan infodras för 1500 kronor per meter eller ersättas.

3 meter. Så djupt går röret mitt i vårt kök för att hamna i nivå med det kommunala avloppet. 3 meter. TRE jävla meter?! Och varför inte utanför huset? Mitt i köket...

Här kommer lite bilder.

Lilltoan med nya rör. Jag funderar på om jag ska lägga klinkers och kakla här själv sen, men Helena ser ingen anledning till varför vi ens ska ha kakel här. Badfirman ska lägga en våtrumsmatta. Jag vill nog göra det ändå. Bara för att ha gjort det själv liksom.




Rör i rännan till nya badrummet. Det är inte dålig kvalitet på bilden, jag hade dammsugit lite före och dammsugarpåsen gick sönder. Jävlar vad det sprutade damm. Och spån. På mig...





Fördelare för golvvärmesystem. Kommer sitta i väggen mellan badrummet och Joels rum. Aningen dammigt, ja.. Efter att jag jobbat där några timmar så luktar allt damm i flera timmar. Var jag än är alltså... Det sätter sig ett lager i näsan som man liksom inte blir av med...




Imorgon fortsätter det. Svärfar bilar fram ränna för nytt rör att ersätta helvetesröret. Badrumsfirman monterar lite mer av golvvärmen samt fortsätter i lilltoan. Själv? Hemmapappa!!

El

Jag har ju skrivit tidigare att vi ska dra om elen i huset också. Kostar också en hel del. Mer än jag trodde men när jag var där i veckan och skulle kapa lite reglar så insåg jag att det nog också är en bra ide att göra om man vill sova lugnt.

Jag stod i garaget, ni har ju sett hur det ser ut där, och hade ställt upp gersågen ganska nära dörren eftersom det var det enda ställe det fanns plats på. Det närmaste uttaget för el var därför uttaget ute, där man stoppar in motorvärmaren. Jag drog kabeln dit och gasade på sågen bara för att kolla om den var ok. Vriiing sa den, sen var det tyst... Och mörkt... Strömmen gick i garaget, utbyggnaden och köket. Jag kollade proppskåpet och såg en propp som kunde vara trasig. Jag hittade dock ingen ny att stoppa in så det fick vara till svärfar kom. Han bytte alla säkringar och ändå fick vi inte tillbaka strömmen. Vi kollade huvudsäkringar men inget var fel. Nån som kan el och kan ge en förklaring? Kan man bränna kablar? Jag hatar och är livrädd för el...

Reglarna skulle jag kapa för att jag skulle flytta dörröppningen för badrummet 30 cm. Jag insåg att det skulle bli fel när jag stod där en dag och kollade. Toastolens kant skulle ha hamnat vid dörrfodret typ. Något för nära dörren kanske. Men jag lovar att jag inte mätt fel. Det är det jävla huset som rör sig, jag svär!

//Mattias

Ice age 3

Igår såg vi Ice age 3 efter att Joel somnat så vi kunde se den med engelskt tal. Filmen blir som inte lika bra om man inte ser originalet först tycker jag. Vi blev nog lite besvikna ändå. Den var inte riktigt i samma klass som de övriga två filmerna.

Joel sitter just nu i soffan och ser på den innan vi ska iväg till en kompis som jag inte har träffat på evigheter. Vi fick barn på samma dag och har som försökt att träffas med de små men tyvärr har det inte blivit någon träff under hösten. Så det ska bli riktigt intressant och se hur de små förhåller sig till varandra. Det är bara synd att Joel har varit vaken sen typ halv 6 i morse så han är redan nu ganska trött. Det lär väl bli en hel del grin och bök innan vi kommit tillbaks för lunch och sen lunchsovningen.

Äntligen lite bilder!

Nu tog jag för en gångs skull med mig kameran bort till huset och kan ge er lite bilder.

Först planlösningen igen.

Här kommer en bild på min skyttegrav i köket.




Här står jag på röret precis där det vänder neråt i marken. Det går en meter ner i marken och därför kommer det bli omöjligt att gräva upp det utan att riskera att hela kåken hamnar i gropen. Det får nog bli en avloppsstrumpa även om det kommer kosta 25000. Fan om man kunde snyta pengar ur näsan ändå...




Avloppscentralen mitt i köket. Plastpåsen täcker del av röret som kom från diskbänken och lilltoan. Där ska det nya badrummet komma senare också. Från höger i bild kommer röret från tvättstugan och garaget.




Lilltoan innan rivning. Det satt en blå matta på golvet också. Den satt rejält också.. Sen är det blå tapet ovan kaklet.



Toan nu. Som Joel säger; bottaaaa



Rännan där avloppet från nya badrummet ska gå. Till höger, utanför bild är lilltoan och snett framåt höger är köket.



Måste ge er en bild av garaget också. Så här blir det när vi ska flytta in. Svärföräldrarna ska ut. Och det ska renoveras. Allt hamnar här.... Vi har flyttkartonger här. De har flyttkartonger här. Tvättmaskinen ska vara kvar men spisen och kylen ska bort (nån som behöver endera?). Sen jag tog den här bilden har jag fått hem golvvärmen också så nu är där staplat 90 st spårade frigolitskivor, paket med plåtar och fördelargrejer också.



Idag fredag hade jag blivit lovad att de två rörmokarna som gjort det första skulle komma och fortsätta. Inte fan kom det nån rörmokare. Svärfar har varit där. Förmodligen har han gjort det de skulle göra, men jag har inte prtata med honom än.

Hur som helst så var swoosh avloppsrening där och skickade ner en kamera i avloppet igår. Där var förvånansvärt lite beläggningar och rören är helt ok. Trots det så har vi bestämt oss för att det är dumt att inte göra avloppsrenovering nu eftersom det kommer att behövas nån gång (man kan ju aldrig säga när...) På måndag eller tisdag ska de komma igen och filma och eventuellt spola rent avloppet. Då ska jag också få ett pris på vad det kan gå loss på. Mellan tummen och pekfingret sa han dock redan igår 1000 till 4000 kronor per meter avlopp. Lite beroende på omständigheter tydligen. Minst 10 meter har vi dock att belägga. Blir det för dyrt så kommer vi belägga från delen som dyker i köket och ut till kommunala och sen byta ut resten. Det innebär bilande av 6 kvadratmeter till plus en jävla massa grävande. En jävla massa grävande UNDER alla rör som är dragna i tvättstugan. Till och från radiatorerna, vatten till köket, vatten till duschrummet. Säkert två veckor för mig och jag kan inte påstå att jag är sugen....

Hä ä ju ba pängar... Älle hu?



RSS 2.0