Farmor, bad och första stegen

Joel:
I fredags kom äntligen farmor på besök. Jag blev såååå glad att jag hade svårt att varva ned på kvällen. Klockan hann bli tio innan jag började slappna av.  I lördags blev det äventyrsbad i Holmsund med farmor och pappa. I början var jag lite skeptisk men sen tinade jag upp. När pappa och farmor tyckte det var dags att gå upp och åka hem var jag inte alls med på noterna. Den kvällen somnade jag redan halv åtta utan att ens äta välling före. Då var jag trött! Söndagen bestod av fika på stan. Kul att titta på folk.

Idag åkte farmor hem. Jätte tråkigt tycker jag, vem ska nu leka tittut med mig och ge mig en massa pussar?! Tyvärr hann hon inte se mina första staplande steg jag gjorde idag...tre fyra styckna i rask takt mot pappa. Pappa har nämligen börja träna mig på att försöka stå själv vilket ihar resulterat i att jag nu kan stå från någon sekund till 10-15 sekunder - ibland :)

Ikväll var mormor och morfar på besök en liten stund. Var länge sen jag såg dem nu och i morgon ska jag få vara hos dem en stund på förmiddagen så pappa kan få möjlighet att träna på gymet. På fredag ska vi göra vårt första studiebesök på ett dagis. Ska bli spännande att se hur det kan vara där. Mamma kanske tar en sovmorgon och så följs vi dit allihopen tillsamman.

Nu börjar det närma sig.....



till att börja kunna stå på egen hand :o)

Ännu en tand på G?

Vi upptäckte idag att det kanske kan vara ytterligare en tand på gång i nedre käken....den här gången i den så kallade "gluggen"

Sitter nu i soffan med Mattias och Joel brevid mig. Joel sitter i Mattias famn och håller på att varva ned för kvällen. Förhoppningsvis kommer han även att somna till där inom snar framtiden....men man vet aldrig. De sista dagarna har det inte funkat som gjort så många gånger förut...nämligen att Joel äter sin välling vid halv åtta snåret ungefär och sen inom en kvart halvtimme så har han somnat. Igår somnade han inte förrän vid halv, tjugo i tio på kvällen och då varit vaken ända sedan kl 13.

Idag har pojkarna varit på kyrkan på Mariehem, liknande öppna förskolan (ÖF), men en kompis till mig som också fick barn samma dag som jag. Hon är fortfarande mamma-ledig så Mattias brukar göra följe ibland när hon farit iväg till ÖF men den här gången provade de ett annat ställe som tydligen var bättre.

I morgon är det fredag, en arbetsdag innan helg. Farmor Christine förväntas anlända med bussen som kommer klockan 14. Tyvärr gick våra middagsplaner i stöpet för lördagen, så vi får se om vi hittar på något annat att göra eller om vi bara blir hemma.

Just ja...vi anmälde Joel till ett dagis...Språkförskolan....härom dagen och fick till svar att vi hade plats 85 i kön....INTE troligt för fem öre att vi lär få dagisplats där till hösten. Tur det finns andra alternativ, men de har vi inte tagit itu med än. Vi har tittat på kommunens hemsida, listat upp tänkbara alternativ men sen stannade allt av. Tanken är att ta kontakt och höra om vi får komma på ett studiebesök och utifrån besöken sen välja vilket vi helst vill att Joel ska börja på....tiden rinner dock iväg........allt för fort *suck*

Ny tand på väg

Vi har nyss upptäckt att det är en ny tand på G....men den tycks inte komma sida i sida med den befintliga utan en tand emellan. Hade som för oss att de kommer upp brevid varandra när de dyker upp, men kanske inte ändå....har ingen aning. I underkäken är det iallafall.

Lite nya bilder

Kul att klättra
Bada är skoj!  Pappa var lite busig....
Yeah! Här ser man tanden lite :)

Årets godaste middag!

Jag vet att året är ungt, men om jag säger de 12 senaste månadernas bästa då. Här är middagen:

Pepparstekt älgfilé med potatisgratäng och pepparsås.

Älgfile, rulla i grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar, vitpeppar och salt. Stek ordentligt runt om i panna.

Flambera i konjak. (Akta ögonbrynen...) Ta upp köttet ur pannan, häll i cirka 1 dl vatten i pannan och blanda med konjaken, reducera till hälften. Spara detta till såsen.

In i ugnen med köttet på 150 till 175 grader, stek till en innertemp på 58 till 63 grader beroende på hur röd du vill ha den. (150 grader i ugn och 60 grader innertemp ger en jämn rosa yta. 175 på ugn och 58 på filen ger en röd kärna med grå kant. Enkelt.)

Pepparsåsen. Gör den i pannan du stekte köttet i. Stek 1 stor hackad schalottenlök , häll över 2 dl mörk oxbuljong. Blanda med 2 till 3 dl grädde beroende på hur salt det blir. Tillsätt också lite vatten. Tillsätt stekspadet/konjaken från flamberingen. Reducera en aning, använd maizena för att göra den så tjock du vill ha den. Krydda med de pepparsorter du använde till köttet. Kom ihåg att smaka av så det inte blir så starkt. Det ska vara kryddigt och mustigt, men inte brännas.

Potatisgratäng. Min regel: K.I.S.S

Keep It Simple Stupid

Potatis, lök, vitlök och grädde.

Inget mer. Inget mindre. Se till att salta så smakar det helt jävla underbart!

Vin till? Givetvis

Brolio, chianti classico från Barone Ricasoli. Mycket bra vin. Balanserat är det enda jag kan säga. Perfekt till vilt.

Tack och hej!

Line dance

Så har man varit på första line dancen tillfället. Det var helt ok faktiskt. Tänkte där i början att oj så träligt och långsamt, kom som aldrig någon vart tyckte jag...men så fick vi prova till musik och oj vilket tempo det blev då! Tror nog det blir en skoj sak att hålla på med. Det är inte allt för krävande, man får komma ifrån hemifrån någon timme och träffa andra människor, man hinner äta middag och komma hem på kvällen innan det blir allt för sent (är mellan 18,30-20,00) Man får upp flåser något, men inte så att man behöver ha träningskläder om man inte önskar det. Det känns som ett enkelt sätt att göra något.

Här är nattningen på gång för fullt....eller...han har tydligen somnat en gång, vid 19,45, det handlar med om att ta hand om Joels uppvak. Skönt att inte vara den som behövde rycka in på en gång...det är nog bra att Mattias får vara den som får honom att somna om också och inte bara jag.

Annars känns det som om helgen är över. Inte många timmar kvar innan man ska upp på jobbet och göra en ny vecka. Det vi har att se fram emot denna vecka är att fara och titta på en husvisning i morgon. Alltid skoj och se hur andra har det. Ibland kan man ju få idéer. Sen kommer ju farmor Christine upp på fredag. Ska bli skoj att få träffa henne igen....vi har redan ett uppdrag till henne på lördagkväll...nämligen barnvakt :) Vi är nämligen bortbjuda på middag på lördag (parmiddagarna där som jag tror jag har berättat om)..tyckte det var ett ypperligt tillfälle att passa på och gå på det när farmor kommer och vill umgås med sitt barnbarn :)

Lämnar här med över skrivandet till Mattias som får kommentera kvällens middag.


På akuten

har vi spenderat våran kväll. Inte så skoj, men man får väl se till det positiva att ingenting var fel.

Det var nämligen så att vi misstänkte att Joel kunde ha svalt en liten säkerhetsnål då vi inte hittade igen den någonstans på golvet  eller på hans kläder. Och hur kunde han då komma i kontakt med en sådan? Jo, han fick tag i mina nyinköpta trosor där etiketten satt fast med en liten säkerhetsnål, men jag var inte hundra på om så var fallet. Sen ser jag honom sittandes med endast etiketten och smaskar lite på den och då kom givetvis funderingen - vart är säkerhetsnålen???!!

Efter en sökning på alla fyra på golvet, både av Mattias och mig, så var det bara att ringa till sjukvårdsupplysningen och höra vad de sa. Fick frågan om säkerhetsnålen kunde varit stängd eller öppen - ingen aning sa jag, vet inte ens om det finns en sådan eller inte. Fick då rådet att åka in på akuten och få det hela utrett och undersökt. Klockan var då strax efter halv 6 och jag hade drygt varit hemma en halvtimme efter jobbet....Mattias höll på med Joels middag. Så det var snällt att sluta med allt och fara till akuten. Vi var där 17.50. Fick ganska snart träffa läkaren som undersökte Joel som var väldigt tapper. Han hittade inget men tyckte att en röntgen skulle göras av hals och mage för att se om det kunde finnas något där. Lite väntan till....vi hänvisas upp till röntgen.....kom in dit 18.50. Där blev det lite grin då Joel inte tyckte om att bli fasthållen på britsen. Det gick dock rätt så fort. Ut och vänta igen....den här gången minst en halvtimme innan vi blev tillsagda att gå ned till akuten igen...19.50 swischar läkaren förbi som undrar " har han röntgats?" Jaaaa....vi väntar nu på att han skulle titta på plåtarna för att göra en bedömning....20.30....fortfarande inte fått komma in...Joel börjar bli trött, har inte fått någon middag (inte vi heller för den delen)...jag går och frågar om han kan få äta eller åtminstone dricka vatten...de ska höra med läkaren..och vips blir det vår tur. Ny undersökning där han får en fiberkamera instucken i näsan för att kolla kring svalget...den här gången fick mattias sitta och hålla i Joel.....tapper fram tills slangen kommer, men enligt Mattias så grinade Joel bara för att han blev fasthållen...ytterligare en väntan, men nu fick Joel iaf dricka....läkare åter...finns ingenting i hans system som skulle kunna vara en säkerhetsnål...allt ser bara bra ut. Vi får åka hem.

Väl hemma, snabbt på med pyjamas och Joel får en stooor vällingflaska som han glupskt börjar suga i sig och sen blev det direkt sängen. Förhoppningsvis kommer han sova lika snällt och fint i natt som han gjorde natten innan...då..trot eller ej, så  sov han faktiskt hela natten i sin egen säng (vilket han inte har gjort på månader) och utan att göra ett enda knyst...men åter till berättelsen...Joel sover, Mattias har lagat middagen som var tänkt att äta vid rimlig middagstid (chili con carne) och vad ser jag vid tröskeln till vårt tredje rum när vi sitter ned och äter...något som blänker...jo, det är säkerhetsnålen, öppen!!! jahapp...vad ska man säga....3 timmar åt ingenting eller? Varför kunde vi inte ha sökt bättre? Jag väljer hellre att tänka att det var tur att han inte fick tag på den och svalde den.

Nu går vi i säng! God natt.

En idiot till

En idiot till som fått P-böter på gatan här utanför. Kan inte förklara det riktigt men jag tycker det känns lika trevligt varje gång!  //Mattias

Snart helg

Så är det snart helg igen. I morgon är det redan fredag. Jag tycker hela den här veckan bara har svischat förbi...visst, nu är ju inte fredagen slut och avklarad men det är iaf den sista arbetsdagen på veckan.

Joel somnade så fint igår och sov faktiskt helt ok under natten...fram till kvart i fem i morse vill säga. Då började han rulla hit och dit, sätta sig upp och inte veta hur han skulle vilja ligga. Kl 6 hade han lugnat ned sig och låg så sött och sov, givetvis den tiden som jag hade tänkt gå upp. Så det blev till att ställa om klockan till 6.30 för inte var jag pigg på att gå upp...nej! Klockan ringde halv sju...snooze....klockan ringde igen...snooze....sen vet jag inte om jag snoozade en tredje gång eller inte. Har iaf för mig att jag klev upp strax efter 7, gjorde mig bara i ordning, bredde två mackor för att ta med och äta på jobbet och fixa lunchen (det var - 15 grader ute och jag hade INGEN lust att måsta ut på lunchen för att köpa mat). Var på jobbet tio i åtta. Det är bara att inse att tidiga mornar är inget att förvänta sig att det blir av. Det hade varit så mkt bättre om han vaknat kvart i 6 ist och somnat vid 7 så hade man kunnat gå upp direkt. Ska iaf göra ett nytt försök i morgon och se om det kan gå bättre då. Har en del jag skulle vilja få bort innan helgen.

Jag har inga speciella helgplaner i helgen annat än att försöka hålla mig ur vägen för Mattias på lördag så han får sitta i fred och skriva lite jobbansökningar. Sen är det ju givetvis Line dance premiär på söndag! Får se om det blir till att åka ut till mamma & pappa och hälsa på dem på lördag...den stora fördelen med det är att man då dels får hjälp med Joel men även uppassning för egen del :) Joel är nu värsta energiknippen om dagarna (av vad jag har förstått...det är ju Mattias som är hemma under veckorna) Han ska hit och dit, upp och ned och babblar på mest hela tiden. Det är riktigt roligt att se och höra. Men jag kan förstå Mattias att efter några timmar kan man ju önska att de små vill sitta ned och leka lungt och stilla en stund så man själv får göra det.

Annars då? Jo, Joels farmor kommer på besök nästa helg. Det ska bli skoj. Får se om vi passar på att nyttja barnvakten och kan gå på parmiddag (vi är ett gäng på jobbet (tre arbetskamrater) som har turats om att bjuda hem med respektive på trerättersmiddag. Riktigt trevligt!) Annars kanske det kan bli en bio eller ett besök på Puben :)

Får se om jag kan få Mattias till att skriva något inlägg här framöver. Om inte annat så kanske han har något recept som han vill dela med sig av :)

Nu ska jag se om jag hinner läsa några sidor innan det är dags för att sova. Vore man smart så skulle man gå och sova på en gång, men så smart är man ju inte *s*

Tjingeling!!

//Helena

Lite bilder från jul och nyår

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från jul-nyår och från vårt besök i Matfors.

Öppna paket, vad e det??   Kul med paket och många fick man på julafton *s*   Här är jag hos farmor i Matfors med min kusin Julia...Julia tycker jag om :)

Min största julklapp från farbror Thomas. Tyvärr fick vi inte med oss den hem...fanns inte plats i bilen.  Hemma hos Sandra och Marcus för firande av nyår.


Jag hoppas det går att se bilderna så de inte blev allt för små.


En utmärkelse

En utmärkelse att skicka vidare


Tack Camilla för denna utmärkelse, jag ska göra mitt bästa och se om jag kan vårda den ömt *s*

Som jag har förstått så innebär detta att man ska göra vissa saker.
Så här säger reglerna:
- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
-Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag vill skicka denna utmärkelse (använder det svenska uttrycket) till Sussie

Kommande polis?? *s*


Första dagen på jobbet efter en lååång ledighet

Ja, så var man tillbaks till jobbet igen. Kunde ha startat lite bättre än vad det gjorde. Hade hoppats på att komma in i tid så jag skulle hinna gå igenom lite mail och ta hand om inkommen post innan dagens möte kl 8, men så blev inte fallet. Var på jobbet vid 8 (tog mig inte iväg tidigare då lillemannen började vakna upp och sinkade mig) I vanliga fall när han vaknat upp under natten....som han givetvis gjorde i natt....vaknade vid halv tolv och somnade inte om förrän vid två på natten *suck*.....så brukar han sova till halv nio iaf, men inte idag. Så Mattias fick snällt gå upp där vid halv 8 och så åt vi frukost ihop lilleman och jag.  Mysigt! Åter till arbetet. Hela förmiddagen gick iaf åt till möte samt att försöka hinna ögna igenom mailen och svara på det som gick snabbast. Sen hade jag väl tur i oturen att dagens möte på eftermiddagen blev inställt så jag fick mer tid på mig att sätta mig in i arbetet igen.

Kvällen har iaf flutit på helt ok....än iaf *peppar peppar* Joel har varit på ett bra humör och kunnat leka lite för sig själv medan Mattias gjorde maten. Han somnade vid åtta och jag hoppas innerligt att han nu kommer att sova gott resten av natten. Eventuella små uppvak får gärna förekomma så länge det handlar om att gå in och ge tutten och stryka lite lätt på ryggen så somnar han om....ja, vi får väl se. Jag ska iallafall passa på och gå och tvätta håret så jag inte behöver bry mig om det i morgon bitti. Att börja 7 om mornarna funkar inte längre sen man fick barn...tidigast halv 8 har jag varit på jobbet och då har det bara handlat om att få i sig frukosten och sen iväg.

Slut på ledigheten

Mitt första inlägg i bloggen efter minst en timmes sittandes för att försöka luska ut hur sidan fungerar. Vi har iallafall lyckats enas om en bakgrund och lägga upp lite länkar till andras bloggar. Sen får man väl finslipa lite på det här med intressen, om en själv m.m vid ett annat tillfälle (något som nästan aldrig brukar göras om det inte görs på en gång)

Iallafall...idag är det söndag och sista dagen efter en lååång ledighet. I morgon är det tillbaks till verkligenheten och arbetslinjen. Känns lite tungt just nu måste jag säga att veta att man ska upp tidigt. Saken blir inte bättre av att Joel är inne i en dålig sömnperiod som gör att han har en tendens att vakna upp under nattens gång och det kan ta allt från en timme till två och en halv timme att få honom att lungt sova vidare igen...inget man önskar sig när man vet att man sen, någon timme senare ska gå upp till arbetet.

Annars då? Ja, under julen här har vi alla genomgått någon typ av förkylning. Förhoppningsvis är det avklarat nu. Joel ligger just nu och sover gott i sin säng *peppar peppar*, Mattias sitter här brevid och tittar på sin fotboll - Roma vs Milan - och jag bör nog snart göra mig klar för sängen. Ett problem är dock att jag inte känner mig särskilt trött. Ska iallafall sätta mig i soffan och läsa vidare i sista delen av Stig Larssons serie - Luftslottet som sprängdes. Jag har äntligen kommit in i boken som jag påbörjade för snart ett år sedan. Sedan Joel föddes har jag varken haft intresset eller ron för att sätta mig och läsa. Men nu tycks det ha kommit tillbaka :)

Lite andra nyheter för er som ännu inte hört det, så ska jag börja med Line dance nästa söndag. Ska bli riktigt skoj att prova på. Ett annat sätt att träna nu när Mattias och jag inte kan styrketräna tillsammans längre.

Sussa gott!

//Helena


Välkommen till vår blogg!

Ja, det är väl kanske det första man ska skriva när man skaffar sig en blogg...inte vet jag. Detta är iallafall ett försök på prov för att se om blogg verkligen kan vara något för mig och/eller för oss. Detta är en blogg som är tänkt att användas för hela familjen...Helena (jag) Mattias (sambon) och Joel (den lille sonen)...därav bloggens namn HeMaJo! :)

Som jag har förstått så är det ju väldigt populärt idag att skriva blogg, så man kan ju inte vara sämre än att prova på. Kan väl inte vara så mkt svårare än att göra en egen hemsida när man höll på med det under den mest intensiva chatt-perioden??......sen är det ju ett väldigt smidigt sätt att låta släk och vänner på annat håll att på ett enkelt sätt kunna hålla sig updaterad om vad som händer tills man träffas näsa gång. Det hela gäller nu att försöka sätta sin in i hur den hela blogg-sidan är uppbyggd som tex...hur fixar man en fin bakgrund?? *s*


Som sagt, detta är tänkt att användas av både mig och Mattias....Joel kommer nog för det mesta att alltid finnas med iaf, men någon gång kanske även han kommer med ett inlägg eller två :)

Så tills nästa inlägg....ha det gott!


RSS 2.0