Bilder från Borgafjäll

Tänkte lägga ut lite bilder från veckans vistelse i Borgafjäll. Jag har försökt att begränsa mig i antal, men som ni säkert vet så är det hur lätt som helst att ta en massa kort när man har tillgång till digitalkamera :)
Utsikten från vårt vardagsrumsfönster. Inte illa va?!Premiäråk för Joel i pulka...ses det skoj ut? Nee, inge skratt eller leende här inte.Joel och farmor första dagen uteKusinernaMan blir trött över att vara ute en hel dag.....Mattias provar snowboardenJoel får åka skoter för första gången...skrämmande och faschinerande på en och samma gångPimpling pågår..........(kan tillägga att ingen fick någon fisk den lilla stund som pimplades)En vybildGott med korvbröd!!
Fågel av något slagKryper i snön....det går faktiskt bara bra....kolla in de två olika handskarna som bär.....Skooooter..............Lek i stuganMattas inför första slalomåkningen på minst 15 årsvarta gängetJoel med sina farbröderEn vybild - igen...och åter igenBrudarnaDet blev en hel del kall mat för Joels del om dagarna...här är det mat i bilen vid utflykten till FatmomakkeBehövs det några ord??Trappstegsforsen innan SaxnäsFatmomakkeDet som synns i bakgrunden är samernas kåtor i FatmomakkeGlada gängetSon och farLite pulkåkning sista dagen innan hemfärdVädret några timmar senare....snöar kraftigt!Ja, vad gör en Buddha-bild mitt upp i fjällbilderna? Jo, vi passade nämligen på att svänga av lite från hemvägen då vi liks hade vägarna förbi denna staty utanför Fredrika.

Ja, det var lite bilder från våran resa till Borgafjäll.

Hemma igen

Japp...så var man hemma till vardagen igen. Tyvärr är klockan så mycket så jag orkar inte skriva så mycket. Har även tänkt försöka hinna föra över bilderna till datorn och se om det blev några bra kort.

Men som sagt...vi har ju varit borta i Borgafjäll i en hel vecka tillsammans med M´s familj. Vi har haft turen att kunna vara ute så gott som varje dag. Mot slutet av veckan blev det allt sämre väder men någon timme per dag har vi ändå lyckats prestera ute. Joel har fått åka pulka för första gången. Något som jag trodde han garanterat skulle tycka om. Men inte då..han gjorde inte en min av att varken det ena...tycka om det....eller inte tycka om det. Han satt bara där. Han har även fått åka skoter för första gången i sitt ännu korta liv. Där blev det lite mer respons...både förfäran och upphetsning skulle jag tro...nu när man frågar hur skotern låter så börjar han försöka härma den så gott han kan...kan säga att han har tittat ut genom fönsterna ett antal gånger i stugan för att få se skotrarna. Vad mer har vi gjort? Det har blivit en del korvgrillande till lunch, det har åkts längdskidor....åker det gärna igen, men då i ett riktigt skidspår..det har körts lite skoter, det har åkts slalom, det har körts biltur till Fatmomakke på 15 mil enkel väg (utflyktsmål när solen lyste med sin frånvaro), fiskats ytterst lite, det har spelats kort, ätits en hel del choklad, god mat, haft en del goda skratt, några har provat på att åka snowboard med blandat resultat. Kort och gott sagt, vi har haft det väldigt trevligt! Kort från fjällsemestern kommer senare.

Borgafjäll

Liten rapport fr Borga. Bilder att skåda från Sandras blogg

090326:

Liten updatering...titta in på Sandras blogg...klicka på länken ovan..så får ni se lite bilder från Borgafjäll. En mer ingående rapportering blir när vi kommit hem. Kan säga att igår hade jag denna tanke ett flertal gånger .."F*n vad det jobbigt att åka längskidor!!"  Värsta bravaden vi gjorde igår, närmare 8 km på längd där den längsta biten var uppför. Inge annat än skoterspår att följa...skare...det vill säga, inte det bästa skidspråket. Har idag träningsvärk i några delar av kroppen. Annars är det bara bra...vi har åkt skoter, pulka, stjärtlapp...Mattias har även passat på att åka slalom.

Borgafjäll - here we come!

Fattar inte vart den här dagen har tagit vägen. Gick upp vid nio, solen strålade som bara den. Kom iväg tidigt för att handla på OBS, var där redan strax efter kl 10..tidigt för att vara oss. Hemma igen efter dryga timman. Joel äter lunch och sen ut på en promenad så han får sin efterlunch-sömn. Gick till mina föräldrar vilket är ett bra promenadavstånd om man inte har något annat mål....tar ca 20  min dit. Joel vaknade vid halv tre....åt banan....och sen iväg till 1-års kalas. Hemma igen strax efter fem...Joel äta middag....vi äta middag...Joel bada...jag packa (Mattias packade medan vi var hos mina föräldrar)....packa, packa, tänka fundera...packa...lägga fram för att sedam packas ned i morgon innan den stora packningen sker till bilen. Sitter nu här i soffan och vet att jag borde gå och sova.

Får se hur det går att få med allt i bilen i morgon och framförallt...när vi kan ta oss iväg. Målet är att kunna fara direkt efter att Joel har ätit sin lunch för då ska han oftast sova direkt efteråt. Mattais kommer nog inte få det lätt att få in allt i bilen - barnvagn, resväska, pulka, ett par längdåkningsskidor, sängkläder, matkassar...ja you name it!

Det känns skönt iaf att få komma iväg på lite äventyr. Ska bli kul att få se Joel i pulkan och vara ute bland lite mer snö...kanske till och med få åka lite skoter :)

Ha det gott allesammans!!!

Fattar inte

hur det kan vara så olika hur någon sover från natt till natt...japp...jag syftar till Joel.  Som sagt...natten till fredag sov han som en ängel i sin egen säng...natten till idag..vaknade till vid halv tre..lyftes över till vår säng..låg och drog mig i håret och for runt i sängen till fem-snåret i morse innan han somnade om igen. Tror ni att jag var nå less?!! Man får väl skatta sig lycklig att man inte behövde gå upp iaf......

All night long

sov Joel i sin egen säng. Vaknade i morse och insåg att Joel fortfarande låg kvar i sin egna säng. Han hade låtit lite under natten, men ingen av oss behövde gå upp och lägga ned honom igen eller flytta över honom till oss. Härligt!

Jag trodde faktiskt ett tag....troligen på morgonkvisten...att Joel låg i våran säng...att Mattias hade lyft över honom utan att jag hade vaknat..men det var lite konstigt för han hade ingen pyjamas på sig längre utan låg där utan något på överkroppen...jag vet att jag blev väldigt konfunderad och kände på honom ett bra tag innan det gick upp för mig att det var Mattias som låg där brevid mig där Joel i vanliga fall brukar ligga och sova...Ja...ögonen/sinnet kan verkligen spela spratt med en, speciellt när man inte riktigt är vaken.

Joel har nu sovit i ungefär 1,5 timme och hostar till lite nu och då...förhoppningsvis blir det inte mer än så under natten. Förhoppningsvis kan han ligga kvar utan att vakna till och måste över till oss i storsängen.

Fredag, ledighet, semester, Borgafjäll

Snacka om att denna vecka har svischat förbi!! Det blir väl så när man börjar tidigt på morgon och jobbar över på kvällen. Men nu är det mesta gjort och jag kan njuta av helgen och den kommande ledigheten i Borgafjäll. Japp...vi ska iväg till fjällen! Åker redan på söndag. Det ska bli riktigt spännande att få åka iväg.

Jag har inte varit i fjällen sen barnsben och inget jag kommer ihåg själv. Jag kan nog säga att jag är en av de få norrlandsbor som aldrig har stått på ett par slalomskidor. För min del har det blivit längdåkning när det har varit friluftsdagar i skolan. I söndags var jag hemma och tog fram dem. Får se om jag orkar dra med dem till fjällen. Jag har inte åkt på dem sen gymnasiet och det gick jag ut -95. Ni får själv räkna ut hur länge det är....;)

Det jag hoppas med resan är att vi förutom fint och härligt väder får åka lite skoter. Våra medpassagerare har med sig egna skotrar. Tyvärr har vi inte tillgång till någon sådan själv eller kan få låna med oss en. Så vi funderar på att hyra oss en sådan när vi är där uppe....om det inte blir allt för kostsamt vill säga. Det är inte det billigaste nöjet har jag förstått.

Jag hoppas nu bara att vi alla får hålla oss friska inför resan och under ledigheten. Joel blev snuvig för någon dag sedan och hostar lite lätt. Mattias har börjat känna av halsont.

I morgon blir det barnkalas...en kompis lilla tjej som fyller 1 år. ska bli skoj.

Joel..ja, han som skulle lägga sig och sova nu...han står här framför tv-bordet och diggar till Så ska det låta. Blir nog ingen sängdags för honom förrän det programmet är slut....eller...ja, vi får väl se.s

Min morgon. Av Joel.

Jag vaknade klockan 6.20. Bappap var borta, hon går alltid innan jag vaknar. Men bappap var kvar! Han är hemma med mig på dagarna när bappap jobbar.

Det såg ut som han sov. För att vara säker på att han lever så brukar jag stoppa ett finger i näsan på honom. Mina små fingrar är bra till det, jag når långt in. Han rörde på sig direkt så det var ok idag också.

Jag blev glad när han vaknade så för att visa det så dängde jag till honom i ansiktet så hårt jag kunde med båda händerna! Han la ner mig på kudden igen. Han tyckte visst inte att vi sovit färdigt. Jag låg en stund och väntade. Han brukar alltid titta upp efter en stund igen, han leker nog tittut tror jag. När han gjorde det imorse så blev jag jätteglad och för att visa det kröp jag upp på hans bröst. Man kan kliva på halsen på bappap med knät, då kommer man upp!

Bappap la ner mig flera gånger, ända till strax efter 7 faktiskt, då somnade jag om, det var skönt ändå.

9.30 så vaknade jag igen. Bappap var redan vaken. Hans täcke hade åkt ner lite. På bröstet har han en massa hår som är skoj att dra i! Där i håret sitter det också en konstig knapp som putar ut, den ser rolig ut så den brukar jag riva lite i med mina sylvassa naglar! Jätteskoj! Efter det klev vi upp! En hel dag med lek framför mig, wohooo!!

Hej då bloggen!

Coolingen!"If you can see yourself, you´re too close....."

Helt apropå

...trumgruppen som vi var och såg. Sök på youtube om ni vill se vad det handlade om. "Yamato" räcker. Det vi såg var fasen bättre än de nummer jag sett där men det kan ju ha att göra med att vi såg det live förstås. Från tredje raden. Ljusriggen i taket över oss vibrerade en del...

Yamato drummers of Japan

Vi säger bara WOW!! Vilket uppträdande!! Maffigt! Roligt! Snyggt! Fängslande! Dramatiskt! Genomtänkt! Osannolikt bra! 

                                                                 

                                                  Yamato drummers of Japan

Gå och se om det finns möjlighet!!

Första natten utan Joel

Ska på utbildning i Stockholm i morgon...blir hämtat klockan 06:00 av Taxi´n, flyget går klockan 07:00...tiiiiidigt!! För att ta det säkra före det osäkra kommer jag att sova i tredje rummet i natt för att inte bli störd av Joels vändningar och eventuella smågnäll. Jag hoppas bara att han kommer att sova gott i natt och att han inte grinar när/om han vaknar under natten. I går sov han fint och snällt till tolv, då vaknade han och stod upp i sängen. Mattias gick upp, men det gick inte att få honom att somna i sin säng igen så Mattias tog honom till vår säng. Men innan han kom dit hann han börja grina rejält till den grad att det bara var jag som kunde lugna ned honom. Känns inte kul att fara med den vetskapen...men, det går säkert bättre när inte jag finns i närheten...men, får att knyta ihop det med det jag började att skriva...så sover jag i tredje rummet då jag ska upp så tidigt.

Det jag ändå ser fram emot med utbildningen är att få sova lungt och skönt på hotellrummet en hel natt utan några uppvak. Sen hoppas jag givetvis att utbildningen också är bra samt att det blir skoj att resa iväg med arbetslaget.

Första natten utan Joel och första natten för Mattias ensam med Joel. Spännande för oss alla!

Håll tummarna!

Line dance

Jag fick önskan att jag skulle utveckla mer vad line dance vad och hur det var. Jag har tyvärr inte svarat på det men jag tänkte nu lägga ut några klipp på några danser vi har gjort för en liten inblick.

A fine place to start är en av danserna vi har gjort en ganska lung och skönt låt. Sedan har vi Little Red bok en också helt ok låt, men favoriten är klart än så länge 10 000 nights! En låt med fart i men ändå inte allt för komplecerad när man väl kommit på dem :) Det kanske inte ser så kul ut på videon, han e inte så spännande att titta på, men dansen i sig svänger.

Joel i säng!

Nu har Joel somnat. Då kommer drinkarna och chipsen fram! Frozen strawberry daiquiri och cream cheese chips.


Joel i säng!


Till middag idag;

Förrätt;

Grillade päron, prosciutto, chevre och basilikaolja. Grymt gott!


Huvudrätt;

Röding med potatissallad på potatis, morötter, bönor och svamp bland annat. Fantastisk fisk!


Efterrätt;

Gårdagens överblivna födelsedagstårta!


God natt!

Födelsedag!

Idag fyller jag ett år! Farmor, mormor, morfar och min fadder Anna har varit här och gratulerat mig. Jag fattade inget...

Jag fick en bil som jag skulle åka på. Jag fattade... Lite...

Min bil! Den fick jag av farmor. Coool!!

Pappa och farmor hade gjort tårta. Eller hade en förskoleklass gjort den på entreprenad? Jag fattade inte...

Pappa har gjort den själv!

Jag fick äta tårtan. Naken. Jag fattade inget... Gott? mjä... frukten var god...

Första gången jag äter tårta! Misstänksam...

Ballonger! Det fattade jag! En ballong är ju som en boll! Fast större! Wohooo säger jag bara! Pappa trollade och fick ballongen att flyga ovanför dammsugaren! Coool! Finns inge bildbevis, pappa filmade istället...


Trevligt med folk som hälsar på en hur som helst! //Joel

Effektivitet

Snacka om att man hinner mycket om man bara får arbeta ifred! Har hunnit städa toaletten, dammsugit, städat lägenheten, fått umgås med Mattias....Mattias gjorde en riktigt lyxig brunch bestående av hemma gjord smothie, bakade scones, stekt bacon och omelette. Joel, ja han har varit hos mormor och morfar i natt och fått sova gott där. Ska nu iväg och hämta upp honom.

Det var riktigt skönt att få gå och lägga sig igår och få somna på en gång! Ingen liten kille som låg i sängen som man under nattens gång måstat flytta allt längre ut mot sängkante så man knappt rymms. Det kommer nog bli fler nätter att sova hos mormor och morfar skulle jag tro :)

Nu ska jag lämna sambon i soffan så han får ligga och njuta  lite av tv´n och sport. Får se om han orkar ge en liten recension av gårdagens mat på Invito. Det jag kan säga redan nu, efterätten var bäst!! :)

RSS 2.0