Arbetsveckan som varit

Jaha..så är även denna vecka gången. Jag kan säga att den här veckan känns längre än en vanlig arbetsvecka...kanske för att det inte har varit någon vanlig sådan.
 
I måndags var det visning av lägenheten mellan 17-18. Då blev det grillning i det kommande huset. Gott!! Sen var det bege sig hem, packa och sen inse att det var vajsning med datorn. Mattias höll på till klockan elva innan han fick igång allt igen. Då blev det till att sitta och spara över alla bilder till den externa hårddisken vi har så att bilderna inte går förlorad (detta gjorde Mattias). Tisdag bar det iväg till Norge, Trondheim. 10 timmars bussresa innan vi var framme. 62 mil var det någon siffra jag hörde. Trots den långa färden så gick det faktiskt förvånansvärt bra. Tiden fylldes med att sitta och diskutera i arbetsgrupp, med chef och med kollegor, läsning av bok. Det blev inget sovande. Torsdag var det dags för ny busstur på 10 timmar. Gick än en gång helt ok, men man kände senare på kvällen hur öm man började bli av alla konstiga ställningar man haft i bussen för att kunna sova/slappa. Idag har halva dagen bestått i diverse möten och försöka jobba ikapp så gott det går.

Nu sitter jag iaf i soffan och har ätit jordgubbar med grädde och smält choklad. Vi fick ett infall när vi gick på stan efter maten och köpte färska jordgubbar. Tyvärr var de inte lika goda som de vi åt förra helgen.

Vad händer då i helgen? Ja, ingen aning. Det blir väl att vara med Joel så mycket som möjligt och försöka avlasta Mattias nu när han fick vara hemma själv i tre dagar. Sen, om möjlighet finns, måste jag jobba lite. På söndag är det ju morsdag...tror inte jag blir uppvaktad. Däremot ska vi försöka boka bord på på restaurangen  Invito till veckan. Mattias fick ett presentkort från sin arbetsgivare (en försenad julklapp) på 200 kr som måste nyttjas innan den 18 juni. Någon som erbjuder sig att vara barnvakt?! :o)  Igår bokade vi biljetter till Bethovens nionde symfoni till den 11 juni....vi har dock inte bestämt oss än om vi ska gå eller inte. Vi har till den 4 juni att bestämma oss. När jag liks pratar planer så börjar vi äntligen närma oss kryssningen som vi ska göra med Royal Caribbean cruise line den 16 juni. Det ska bli såååååå skönt och roligt att få komma iväg och sedan bara vara jag och Mattias. Lillemannen blir hos farmor.

Lite bilder från veckanEn busig liten grabb som har börjat klättra allt mer på saker och tingLunch ute med pappsen och mammsen (som givet är bakom kameran) Kaffe för de stora och lunch för den lille.Tvillingbror??
Kul med hiss.Lite bebyggnad från TrondheimRoliga skyltar hade de också i Trondheim...

och så lite kultur till avslut...Nidarosdomen i Trondheim

Barnledig

Hej bloggen. Idag är jag ensam hemma. Helena är ledig så hon tog hypermannen och åkte till svärföräldrarna i skogen. Äntligen kan man utnyttja ett helt ok stereosystem på riktigt. Just nu på spellistan; Disturbed, Rammstein, Mustasch, Seether och slipknot. Sen slank faktiskt Basshunter med också. Mest för att det är kul att se om högtalare faktiskt kan hoppa av basgången? Tur vi ska flytta snart...

En öl, en 12 årig macallan, en tupplur och lite rajtantajtan så skulle jag somna glad sen. Just nu så är det atkinsdiet som gäller (magrutorna riskerar försvinna, så kan det inte vara...) ett tag så jag får skippa 1 och 2 på listan. 4 går nog också bort eftersom jag skrivit om det... Bara 3 kvar då. Kan man somna med volymen på 6 som en kompromiss tro?

Hej då bloggen!

En dag ute i solen

Söndag. Sista dagen på ledigheten. Dagens utflykt blev till en lekpark för att kolla läget. Vi tänkte att det skulle vara lättare att hålla efter Joel i en lekpark än att gå sätta oss rakt upp och ned i en park för att kunna njuta av vädret. Tyvärr måste vi säga att Joel inte verkade vara så road av lekparken. Vi började med att gunga (var tyvärr gungor för större barn) men inget skratt från den lille mannen. Vi gick vidare till någon typ av gunghäst. Fortfarande ingen min, men till slut lite egen rörelse iallafall för att försöka få hästen i gungning. Ruthskanan flopp! Nepp, inget han ville göra för fem öre. Lite grin på vägen upp och oro inför åket. Lite mer grin efteråt. Allt som allt tror jag vi var i lekparken ungefär en halvtimme innan vi gick ut på gräset och då blev det genast mycket roligare!

Efter lite miner och tjoande från pappa kom ett litet leende till slutLa familiaIntressant  med vattnet och löven som flyter däriVid halv två gjorde vi bedömningen att Joel säkerligen skulle kunna somna innan något mellanmål. Vi hade då lämnat lekparker och grönområde och gått in till centrum. Efter 45 min gående gav vi upp och gick hem till lägenheten. Blöjbyte, toalettbesök och en banan och sen ut igen. Jag tänkte att nu måste väl ändå grabben somna. Klockan var då kvart i tre. Kvart över fyra var jag åter hemma igen med en liten grabb som INTE hade somnat. Nu gick jag inte nonstop i 1,5 timme utan jag tog en liten paus i vårt kommande nya boende. Joel somnade iallafall till slut ikväll bara efter 5 min vi gått för att natta honom (jag kan tillägga att hans föräldrar låg kvar ett tag och var på väg att somna själv)

Lördagen bestod i besök hos mina föräldrar i deras stuga och grillning till middag. Dagen började dock redan klockan 5 på morgon då Joel behagade att vakna. Jag var dock inte på humör för att gå upp, så han fick roa sig en stund med att dra i mitt hår innan det blev en vällingflaska...mer dragning i håret tills jag fick nog och vända på mig (la mig skafötters) Nu vet jag inte om Joel slumrade lite som jag, men kvart i sju hade jag iaf fått nog och gick upp. Klockan halv nio gav vi oss ut på promenad. Kommunen har planterat ut en massa fina vårblommor, så jag kunde inte motstå att ta några foton. Fråga mig dock inte vad blommorna heter ;)Tulpaner känner jag igen...men sen inge mer
Under eftermiddagens promenad ute i mina föräldras stuga kände jag bara hur jag var tvungen att ta kort på detta bygge.
Lite lek i stugan med bollen....nu kan han till och med sparka på den :)Klättra i trappsteg e skoj. Korten är tagen med mobilen och därav deras sämre kvalite. Tyvärr hade vi glömt kameran hemma.


Film

Ikväll är första kvällen på läääänge som vi har sett film tillsammans....en hel film utan att jag har brutit mitt i och somnat eller gått och lagt mig. Vi såg The Bankjob...var väl si så där i början men den tog sig mot slutet. Joel låg och sov snällt och fint under hela filmen, inga avbrott trots att någon av våra grannar borrade i väggen vid halv tio ikväll. Snacka om att man blev rädd!

Hemnet

Nu finns lägenheten ute för försäljning på hemnet. Det ska bli spännande och se hur många som kan tänkas bli intresserad av den *håller tummarna*.

M: Idag har Joel gått på hyperfart från 5.45 till nu. Halv nio gick jag ut med honom i vagnen i förhoppning om att han skulle sova en stund. Jag gick i en timme innan han somnade. Sov till halv elva alltså. Lunch vid 11 sen gasade han upp i varv igen. Han rände runt i lägenheten, kastade grejer, bets och skallades , rev sig i håret o.s.v. Snabb tur till Västerslätt (Snabbnamnet på svärföräldrarnas hus som vi ska köpa. Som ligger i den stadsdelen. Västerslätt alltså.) Ut på gräsmattan så hypermannen skulle få springa av sig. Vi lärde oss att även ädeltallars (två enorma jävlar på tomten som äter upp allt annat liv...) barr kittlas i ansiktet. Vi lärde oss att lera är lera även i ett potatisland som inte använts på ett tag. Vi lärde oss att peta loss flagnad färg från fasaden. klockan 13 hade Joel sprungit klart och började otroligt nog tröttgnälla, gäspa och gnugga sig i ögonen. Snabb tripp hem (det är bara 3 km) och ut i vagnen igen. Tuuunga ögonlock, men varenda jävla mopedsatan i den här stan har avgasrör med en sån där bakvänd krök på så de låter som jetplan allihop. Jag hatar varenda en av dem. Och motorcyklar som låter för högt. Och transportbilar. Och traktorer. Och folk som skrattar högt när de går förbi mig och vagnen på gatan. Och folk som pratar högt i telefon när de går i närheten av mig. Så Joel somnade inte förstås. Förräns efter en och en halv timmes promenad. När han somnade gick jag raka vägen (3 km ifrån just då) till ICA inne i centrum och köpte öl...

Totalt två och en halv timmes promenad idag alltså. Jag har bra kondis, jag kan gå långt utan större problem men mer än två timmars planlös promenad utan annat mål än att vänta ut Joel och sen gå hem är fan inte kul...

Somning vid nattandet

Är trött och orkar inte skriva så mycket...jag tänkte dock iaf berätta lite om gårdagens nattning. Joel fick sitta uppe lite längre i och med att han sov en stund på eftermiddagen till middagstid. Jag började lägga honom strax efter åtta på kvällen och Mattias kom in i sovrummet så snart matchen var klar med Liverpool....jag tror klockan kan ha varit kring halv nio. Strax därefter minns jag ingenting förrän jag vaknar upp av att Mattias snarkar högt och rejält. Då är klockan tio i tio. Japp, vi somnade i sängen allihopen. Hade det inte varit för att tänderna var oborstade så hade jag legat kvar.

Första gången jag somnar vid en nattning så där men det var trevligt :)

Dagen har bestått i att plocka undan, bära ned saker i källaren och städa inför fotograferingen av lägenheten i morgon. Jag känner mig rätt så trött och ändå finns det hur mycket som helst att fortsätta med egentligen. Men men, det som är gjort är gjort. Får se om jag orkar sätta mig ned och sortera in alla räkningar som finns har lagts ihop i en hög vid sidan om pärmen..........

Bilder från storhelgen

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder från besöket i Matfors. Får se om jag även får in lite filmklipp, beror lite på hur länge jag orkar sitta framför datorn. Jag börjar med bilderna iaf.På besök i Stor Hullsjön 1 maj. Passar på att leka med den fina lastbilen som Joel fick i julklapp av farbror Thomas.Jag och Joel

Bada e skoj! Får bada i farmors badkar

I badkaret hos farmor....bada e skoj!Jag och Joel - igen. Hemma hos farmor Christine

myser tillsammans innan det är dags att gå och sova. Här nere i Matfors hos farmor

Mattias och Joel. Lite mys innan sängdags.

Gungar på lekplatsen nära farmor

I lekparken hos farmor

Första gången Joel sitter i en sandlåda.

Första gången i sandlådan
jobbigt att springa runt..måste sitta och vila lite

Skönt att vila lite efter allt springade

Får prova på att rita för första gången

Får lite rita lite

Videoklippen får vänta....orkar inte vända tills you tube laddat klart

Sagt av barn

Sagt av barn
 
I Sverige har vi nästan inga slavar längre. De få som finns är lärare.
Anton, 6 år
 
Jag är bästis med en invandrare, men jag tror inte att han vet att
han är invandrare. Jag har i alla fall inte sagt något.
Samuel, 7 år
 
På Sveriges nationaldag släpper de ut kungen från Skansen. Han
vinkar till människorna och tycker det är roligt att få se sig omkring.
Lissi, 6 år
 
Mamma säger att jag är svartsjuk på Simon, men det är inte sant.
Det är bara helt vanligt hat.
Ingrid, 8 år
 
Skillnaden på könsorganen blir mindre och mindre på grund av
jämställdhetslagen.
Merete, 9 år
 
Jag tycker att sagor är fina, för då sitter mamma still en liten stund.
Line Marie, 8 år
 
Min mamma säger att jag går henne på nerverna fast jag står
alldeles stilla.
Sigurd, 6 år
 
Min pappa vill att vi ska gå med i EU. Det vill inte min mamma. Men
det blir alltid som min pappa vill.
Christina, 7 år
 
Min mamma bara jobbar och jobbar för att tjäna pengar till mat,
ändå är jag nästan aldrig hungrig.
Matilda, 6 år
 
Jag kanske ska bli bög, för jag tycker inte så mycket om flickor.
Henrik, 8 år
 
Det är väldigt många som vill avliva hela kungahuset.
Marie, 8 år
 
På många sätt liknar politiker vanliga människor. Det är för att
man inte ska genomskåda dem.
Hilde, 10 år
 
Förr i tiden visste inte mannen var barnen var eller var de kom från.
På fars dag firar man att han har förstått det.
Nina, 7 år
 
I USA måste du betala för att bli sjuk.
Markus, 8 år
 
Och den mest tänkvärda:
Det är inte så farligt om man har olika färg på huden. Det viktiga
är att man har samma färg på hjärtat.
Isabell, 7 år

Jobb på övertid

Så, då har man fått mat i sig. Jag vet inte när jag lagade mat sist. Det var iallafall ett bra tag sedan. Nu är det bara att ta hand om disken och sedan sätta sig ned med arbetet som jag har tagit hem. Japp, ikväll blir det till att jobba över. Pojkarna är kvar i Matfors (jag åkte bussen hem igår) så jag tar tillfället i akt att försöka jobba i kapp allt jag ligger efter i på jobbet. Blir det inte gjort nu de kommande två dagarna blir det aldrig gjort känns det som i och med att maj redan är fullbokad med annat. Bland annat åker vi iväg i tvådagar (en övernattning) till Lycksele nästa vecka och i slutet av maj blir det tre heldagar i Trondheim, Norge. Däremellan ska jag försöka hinna med jobbet och en massa möten.

I morgon ska jag försöka få tummen ur och börja plocka undan saker och ting i lägenheten för fototagning av mäklare slutet av veckan. Jag har redan börjat lite smått men det är en hel del kvar. Man ska ju veta vart man ska lägga sakerna också, allt kan man ju inte kasta även fast man säkert borde göra det.  En hel del saker som att ryka från klädkamaren, det är då säkert. Det som inte har använts sedan de senaste två rensningarna i klädkammaren ryker direkt. Ju mindre man har att ta med sig i flytten desto bättre :)

Nepp...dags att sluta svammla och börja agera. Klockan 21 är det Cityakuten och CSI. Sen är det sängdags för att hinna läsa lite också. Förhoppningsvis får jag en tidig start i morgon så jag kommer till jobbet kl 7. Det var en ny känsla i morse då man vaknade upp rätt så utvilad och ingen man behövde smyga iväg ifrån för att inte väcka Joel.

RSS 2.0