Wow, en tv-kändis??

Kolla in detta!!

Julklappsinköp

Idag har jag varit en sväng på stan och gjort julklappsinköp. Det känns skönt att äntligen ha kommit iväg och fått det mesta gjort. Nu återstår att slå in en del samt något litet inköp till. Tyvärr har inte någon julstämning infunnit sig och det har väl med att göra det tråkiga och gråa vädret ute. Att det är första advent i helgen har jag jätte svårt att tro. Får se om jag orkar ta upp några adventsstakar att sätta upp i fönsterna. Någon gran blir det nog inte uppsatt i år. Tror nog vi satsar på det nästa år när vi...förhoppningsvis...bor i det färdigrenoverade huset.

Bila, skotta, köra betong

Hantverkarna som bilat i huset drog iväg på andra jobb mitt i alltihop. De sa först att de skulle skjuta på andra jobb för att göra färdigt hos oss men så blev det inte. Nä jag tänker inte bli arg än men vi får hoppas att det var ett undantag. Nåja, svärfar och jag var båda där, hade väl tänkt städa och mäta lite (jävla hopplöst att mäta när huset verkar växa och krympa mellan gångerna jag mäter... Kanske jag har olika tumstockar?) när de kom dit för att hämta sina grejer till det andra jobbet. "Ni får bila om ni vill" sa de. Jaha sa vi, är det ok för er att lämna maskin och så så gör vi ju det. "Visst, kör hårt". Så då gjorde vi det. Vi, eller snarare svärfar, bilade färdigt i köket och skottade fram stammen där. Sen fortsatte vi in i tvättstugan där det är dubbla lager med betong med ett sandlager emellan där husets samtliga rör går igenom till pannrummet. Blev lite finlir runt en massa rör men vi hann bila bort en hel del på onsdag och på förmiddagen idag torsdag (jag jobbar så jag har fortfarande torsdag och det är det ända tills jag vaknar fredag eftermiddag serru.)

Fredagens projekt, om jag inte sover så jävla länge, är att tillverka nån form av rasskydd för grusmassorna under huset som bara rasar ner i hålet vi grävt. Stammen ligger som jag kanske sagt 120 cm under betonggolvet och det blir en jävla grop att gräva i när varje spadtag man tar upp resulterar i två som rinner tillbaka från sidorna... Det blir svärfars uppgift imorgon att åka och köpa spånskivor till min uttänkta konstruktion. (Kommer bli äckligt likt en skyttegrav detta....)

De sista metrarna av stammen under huset kommer bli kvar eftersom vi kommer att få gräva upp tonvis om vi ska få bort den. Istället har jag kontaktat en firma som ska komma och göra en infodring av röret. Det innebär att man går in i röret med en roterande spruta som lägger ett lager med plast på insidan av det gamla röret. Man bygger ett nytt rör inne i det gamla helt enkelt och det har samma hållfasthetsgarantier som ett vanligt rör, dvs minst 50 år. Förhoppningsvis kan det göras på en gång så det inte blir uppehåll i allt annat men det är väl att hoppas på för mycket. Jag lovar att jag ska komma ihåg att ta med mig kameran om jag tar mig dit imorgon och lägga upp nån bild i alla fall.

Inget särskilt

Renoveringen fortskrider. Jag har inga bilder idag, de kommer kanske imorgon eller övermorgon. Nån kommenterade de förra bilderna med "guuu va ni ha förstört husä..." Nja, inte riktigt tyckte jag.

Men nu jävlar är det paj må jag säga, i entren och hallen går ett rakt dike. Inte så djupt, 35 cm kanske. När man kommit så långt in i huset ser det med andra ord inte så illa ut. (förutom att det bara finns ett par väggar. Halvklädda dessutom. Tar man däremot höger in i toan ser det lite värre ut. Det ser faktiskt ut som en liten bomb dragits av därinne. Sjukt konstigt att det kan se så illa ut med bara bitar av betonggolvet kvar. Resten är grus. 45 cm djupt ungefär. Sen går man in i köket. Där går en skyttegrav, lite v-formad om man ser den uppifrån. 100 cm djup är den och då ser man inte ens där den lägsta delen av röret ligger. Det ligger inte så mycket djupare, 25 cm kanske men ändå. I köket ligger också en grushög av rätt stora mått. Gruset rinner liksom in från sidorna när man gräver nere i skyttegraven. Betonggolvet undermineras och hänger alltså i stora stycken rätt ut i luften bara. Armerat i ett par lager så det hänger nog kvar.

3,5 meter kvar att bila upp. Det som är kvar består dock av först ett 4 cm betonlager, sen ett 4 cm gruslager och därefter betongsulan och därunder 50 cm sand som ska bort då så det lär nog ta sin tid ändå. Jag räknar dock kallt med att grabbarna som bilar ska vara färdiga på fredag kväll. Ser väl imorgon om det är lönt att hoppas på det.

//Mattias

Ska det ske i morgon?

I morgon är det tänkt att Comfort ska komma och börja första delprojektet att byta stammar och lägga golvvärme. Vi har varit i kontakt med dem tidigare i veckan och fått veta att de har många borta på grund av sjukdom. Detta gör att jag är skeptisk till att de faktiskt kommer att dyka upp klockan 9 som är sagt, utan vi kommer få ett telefonsamtal istället som säger att de måste skjuta på jobbet tills folk blivit friska. Mattias är faktiskt för en gång skulle mer optimistisk än jag. Jag hoppas verkligen att han har rätt i sin känsla.

Äntligen hemma

Vi har idag skickat in ett mail om önskan att vara deltagare till Äntligen hemma till våren. Känns som att man inte har något att förlora och skulle man ha sagolika tur och bli kontaktad,  ja...då får vi får väl gå ut och köpa oss en trisslott och se om turen har vänt :)

Förkylningens tider

Igår slog förkylningen till med lite näsdropp och täppthet. Joel blev snuvig redan i början av veckan, Mattias började känna av halsen i mitten på veckan och igår blev det min tur. Sitter här i soffan efter en relativt bra natt (Mattias tog hand om joel) men känner mig ändå väldigt trött. Speciellt i ögonen. Jag väntar på det fina, soliga vädret som har lovats för dagen. Det skulle vara väldigt skönt att slippa det gråa, trista och blöta vädret för en dag.

Dagens planer är att ta sig ned på stan och byta en tröja. Jag var och provade en tröja i tisdag men gick inte och köpte den förrän i onsdag och då var jag ouppmärksam och tog fel storlek :( Sen får vi se om vi tar oss en sväng till renoveringsobjektet för lite städning. På måndag kommer Comfort och ska börja med sitt jobb och det finns visst en del saker som e ogjort tills dess. Ska höra med mina föräldrar om de kan vara barnvakt i morgon så vi får jobba på ifred.


Trött

Trött för att Joel var vaken mellan 1,30-04.15 i natt.
Trött för det är mycket på jobbet.
Trött på att lägenheten inte blivit såld.
Trött på att hålla på att städa så fort det ska bli en visning av lägenheten som inte leder till något.
Trött.

Mer renovering

På måndag ska badrumsfirman komma och börja sitt arbete på västerslätt. Steg ett bila upp golv, byta ut rör och ändra dragningen i köket en aningens. Steg två är att bila för rör i det nya badrummet. Steg tre är att ta bort radiatorrören och lägga det nya golvet. Avjämna med marmorkross, två lager x 7 cm cellplast, det övre spårat för värmerör, lägga värmeplåtar och trycka i lite rör. Enkelt som så hoppas jag... Så lätt blåser man pengar... Apropå pengar så var en elektriker där igår och skulle lämna ett prisförslag. Något mellan tummen och pekfingret kan man väl säga men han gav ett bra intryck så de ska få göra eljobben i huset förutsatt att jag kan få ett mer preciserat skriftligt förslag. Renoveringen växer kan man tycka men faktum är väl att det här är en sån där grej som bara måste göras. 50 år sen det gjordes... Av nån som tog den tråd han hade på lager och drog som han tyckte. Ojordat är det ju också förstås. Bara att sticka in nåt vasst och metalliskt i uttaget så sitter man där. Klåfingernisse, eller Joel som han heter tydligen, bör nog skyddas mot sig själv så det blir tuta och köra på eldragning. En stor del av jobbet hade behövts hur som helst. Nydragning till badrummet var liksom oundvikligt. Jordfelsbrytare skulle installeras, eller ny central som det blir nu då har jag tänkt. Dyrt blir det hursomhelst...

När de är färdiga med golvet så ska jag lägga spånskivor på golvet, montera ett runt fönster i badrummet, flytta en altandörr, flytta två fönster, bygga (halva) innerväggar, ringa in elektrikern, montera (ej ännu beställt) kök, ljudisolera väggar, sätta spånskivor, sätta gips, spackla och slipa, sätta in innerdörrar, montera nytt innertak, tapetsera, lägga klickgolv, spika 1000 meter list sen åker jag fan till Thailand och sover en månad. När det kommit så långt är det nog dags för badrumsfirman att börja med inredningen av badrummet. De har väntetid på några månader för kakelsättning....

Här kommer bilder från tredje dagens rivande. Det tar sån tid att ladda upp bilder...

Planlösningen igen så ni vet var jag är när jag skriver om rum.Här är köket. Jag hann riva lite innan jag kom på att ta bilder...


Här satt inredningen till största delen. Vattenkranen sitter kvar där diskhon var. Till höger om det var spisen. På den här väggen ska vi ha högskåp för inbyggnadsugn o mikro längst till höger. Spishäll till vänster om det sen en diskmaskin. Diskhon ska vara under fönstret som man skymtar till vänster i bild. Nej man kommer inte kunna stå normalt och diska när diskmaskinens lucka är öppen, men man är rätt begränsad av rummets utformning så det får bli så ändå.
Golvet borta. Där kylskåpet och skafferiet satt kommer vi sätta in kyl och frys. Det finns en matkällare mellan huset och garaget där man kan ha såna varor, plus en del förvaring i skåp ovanför kyl o frys.


Färdigt. Nästan. Väggpanelen är borta också nu. Rören frilagda och och öppet föreldragning. Nästan. En halv timmes rivning kvar där kanske på torsdag när jag går av mitt pass.


Väggen mellan sovrummet som ska bli badrum och tvättstugan. Det är vattenrör som sitter där. Tydligen satt ett handfat på andra sidan väggen när det en gång i tiden var ett badrum där. När vi kommit så här långt var vi lite trötta på att lirka med de jävla byggskivorna i väggen som bara trasades sönder när vi bröt i dem. Farsan körde sålunda med cirkelsågen (på lågt djup) på skivorna, tvärs över väggen och rakt över röret... Började pysa lite och rinna vatten från väggen när han var färdig så vi fick skynda oss att dra av huvudkranen.... Nåja det ska ju vara vatten draget hit så småningom så det var väl bra att det redan var där i alla fall....
Provisoriskt. Vi fixade en riktig propp sen.... Snittet var kanske 3 mm djupt hehe!Torsdag till söndag kommer gå åt till städning med avbrott för matchen Liverpool-Man Shitty 1345 lördag. Jag har köpt en grovavskiljare till dammsugaren. Det ska inte finnas ett spår av organiskt material kvar som kan ruttna under golvet när jag är klar. Klockan är 0100, dags att göra skäl för lönen en stund.

//Mattias

Håll tummarna!

I morgon ska vi ha öppen visning under lunchtid samt en öppen visning på måndag kring middagstid. Håll nu tummarna för oss att det dels kommer personer på dessa visningar samt att någon finner lägenheten av intresse till den grad att de blir överhuvudet förälskad i den och vill köpa den bums!

Död blogg eller?

Nädå. Kvar än. Vi slet som fan hela förra veckan med rivning och sen har jag jobbat helgen så jag har inte haft ork att ladda upp fler bilder. Förrän nu!

Först en planlösning på hur det ska bli så småningom så ni kanske bättre kan förstå vilka rum jag menar när jag skriver. Ok den är inte perfekt men vafan jag gjorde den i Paint på 3 minuter. Längst upp till höger finns ett litet avlångt rum. Det är tvättstugan. Långt ord, litet rum därför står det inte på bilden duh....


Så här såg det ut innan vi började riva.

Så här ska det bli

Sovrummet innan vi började då. Första bilden är mot vänster på planlösningen.
Andra bilden i sovrummet är mot höger på planlösningen. Väggen är ingen vägg. Den utgörs helt av på-plats-byggda garderober.
Tredje bilden är uppåt.


Tomten därute med "Lille-bo" som lekstugan heter.

Neråt finns bara en plan vägg.


Mot vänster igen, fast nu från utanför rummet. Garderobsväggen är borta. Fan vad det blev bitar av den... Vi har börjat på golvet också. Längst ner i höger i bild syns det svagt att det är ett annat golv som börjar. Lagt för 3-4 år sen när de hade fuktskadan. Den ruttna/mögliga regeln i förra inlägget var med i den men lämnades hyggligt nog kvar i golvet.

Nere till vänster i bild, på golvet syns var det stod enÖvergolvet borta. Samma jävla dammande nu också. Några andetag sen var det hosta på gränsen till kräkas. Ansiktskydd på. Ibland. Det nya klickgolvet syns i nederkant bild.
Det här blir lättare att ta bort tänkte nog jag. Jo klickgolvet gick snabbt men sen.... Nivellgolv heter systemet, jag har ingen bild. Kort förklaring; till skillnad från det man ser på bilden ovan, där isoleringen ligger på betongen, så är nivellsystemet uppbyggt av reglar stående på ställbara skruvar (nån typ av spik med plasthölje) som håller isoleringen en bit över betongen. Ett mycket bra system som hindrar fuktvandring i golvet. Ganska jävligt att ta bort 80 spikar (expander? nån som vet?) i plasthölje ur betongen dock.... Systemet förhindrar inte heller så mycket problem om man lämnar kvar själva problemet (reglarna) i golvet, 45 cm ifrån var den ursprungliga skadan uppkom...... Huvuddelen av det som syns på bilden ska alltså bli Joels rum.


Bild från sovrummet åt det håll där Joels rum och badrummet ska vara.Bort med det golvet och väggen likaså. Här blev det kvällen....

Bild från sovrummet mot det som ska bli badrum. Golvet försvann det också innan dagen var slut.


Kommer mer imorgon kanske.

RSS 2.0