Varva ledighet med jobb

Att jobba någon/några dagar i veckan skulle jag inte ha något emot......förutsatt att man fick behålla merparten av lönen givetvis :)

Jag kollade lönebesked idag och räknade fram att jag har 19 semesterdagar till att nyttja/måsta nyttja i år så att de inte betalas ut i pengar. Dags att ta fram kalendern och planera in lediga dagar :o) *tummmen upp*

Städning pågår!

Idag är sista dagen på den långa ledigheten. Jag var inne igår på jobbet och gjorde en halvdag som en mjukstart. Idag är Mattias på någon föreläsning/work shop med jobbet så det är bara Joel och jag hemma. Rätt så skönt måste jag säga tanke på att vi stort sett har varit tillsammans i drygt 7 veckor. Så jag har hunnit renbädda sängen här på förmiddagen, starta en tvättmaskin samt diskmaskinen, plockat undan och sopat diverse golv. Dammsuga är inte lönt, dels då dammsugaren håller på att ge upp men så fort man gör något så blir det skräpigt/dammigt. I helgen har vi (läs Mattias) tänkt försöka jobba med hallen, slipa och spackla i första hand. Om allt går bra kanske vi till och med hinner lägga in golvet i Joels rum. Det skulle vara kanon för då skulle vi kunna börja ställa in lite saker i det rummet också. Det finns ingen brist på saker att göra om man säger så.....

Tingeling!

Sista dagarna på den långa ledigheten

Jahapp, då är man inne på sista helgen av den långa ledigheten. Jag hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig hela helgen som tidningarna har utlovat. Det blir i sådana fall en bra avslutning på semestern.

Idag har vi varit på 4H gården vid Nydala och "hälsat på djuren" som Joel säger. Sedan blev det hem för lunch, lite lek hemma och sen iväg till dagis en sväng för att hälsa på. Vi tänkte nämligen att Joel skulle få en liten mjukstart innan hans allvar börjar på onsdag. Föreståndaren på dagis tror inte det kommer att bli något problem för Joel att komma tillbaks efter den långa ledigheten. Han visade ingen tendens på blyghet eller att inte vilja vara där när han väl kom dit. Det känns ju bra!

Efter mellis och en liten stund ute på gården joinade Mattias oss för en cykeltur och vilken cykeltur det blev! 1 timme och 15 min höll vi igång. Nu sitter vi här i soffan och ser lite på tecknat (playhouse). Mattias var och köpte en ny digitalbox häromdagen så att han kan följa med premier league nu när de bytt leverantör av rätten till visning av matcherna. Då passade vi även på att köpa till ett litet barnpaket med lite fler kanaler än barnkanalen som vi annars har. I och med köpet så har man tydligen rätt till hela deras sortiment i en begränsad tid så nu gäller det att försöka hinna se så mkt som möjligt under denna begränsade tid :) Igår såg vi filmen slumdog millionere. Helt klart sevärd!

Skulle bara...

..lägga in en bild på hur gaveln på huset såg ut innan vi bytte fasad men vi hade ingen tydligen. Kommer när jag hittat en, det finns hos Joels farmor...

Här får ni en länk till en intressant artikel. http://di.se/Default.aspx?pid=212298__ArticlePageProvider Den här bilen vill jag ha när den börjar produceras och komma ner i rimligt pris. 0,16 liter milen... Hur? Jo en bensindriven generator som laddar batteriet som driver bilen. Läs får ni se.

//Mattias

Regn och lera

I går var det ett riktigt växlande väder, från lite regn, regn, inget regn. Jag tänkte jag skulle via lite hur det såg ut hos oss på baksidan. Not nice!

Det här är direkt utanför vår altandörr.

 

 

Givetvis vill Joel hjälpa till. "Det finns inget dåligt väder...."

 

Kan vara bra att ha hörselskydd mot allt spikande :)

 

Rita på väggen är kul! Joel passar på att rita på en av väggarna i sitt nya rum....något han givetvis inte kommer att få göra sen när det är tapetserat.

 

Joel lekar med mask.

 

 

 

 


Färdigt!


 


Reportaget fortsätter

Gårdagen började tyvärr med regn så förhoppningen att kunna jobba på utsidan var inte stor. Själv tog jag Joel och drog iväg till mor och far för att lämna grabbarna i fred för att jobba. De valde att börja med Joels rum. Som tur var valde regnet att upphöra så de sedan kunde fortsätta med utsidan av huset sedan. När Joel och jag kom hem var allt klart för att börja måla så då började mitt arbete. Japp, jag har målat! Det känns kul att kunna få bidra, skulle gärna göra mer om jag kunde och fick möjlighet till. Dock valde regnet att återkomma just när ena delen av väggen var klar och det var dags att bryta för middag (jag målade inte längst upp, känner mig in så bekväm med att stå på stegar).

Denna dag började tyvärr också med regn, inte mycket, men grabbarna valde ändå att jobba med utsidan. Bra val för innan frukosten var uppäten hade regent slutat...jag ser dock nu att det tycks ha börjat igen. Idag har vi fått förstärkning av Joels morfar. Det är även tänkt att ventilationssnubben ska komma och slutföra sitt jobb idag. Om man säger så här, tror jag det först när det är klart.

Lite bilder på vad som har hänt sen sist:

Mattias börjar måla

 

Jag tar över målningen

 

Färdigt resultat av min målning

 

Farfar & Joel sitter och har det trevligt

 

Joel går runt och leker elefant


Slut för idag

På grund av det varma vädret blev det en kortare arbetsdag idag. Fortsättning följer i morgon om det inte regnar. Mitt uppdrag blir att måla vilket jag ser fram emot.

 

Med tanke på alla de spikar som slås in har olycksrisken inte varit stor. Dock fick Mattias idag känna på hur det kan kännas att slå sig på fingret. Jag säger bara aj aj aj!!!

 

Jag kan avslöja att nagen ser något värre ut nu än när bilden togs :( Den tappre Mattias fortsatte än då i vanlig ordning att spika på. Hade det varit jag hade jag inte kunnat gjort något mer på minst en vecka.


Die neue sofa


The artist!?

Joel fattade mycket tycke för den lilla gitarren hos dem vi var på besök hos idag. Han hade gärna tagit med sig den hem.

Det kanske blir en kommande artist iställetl för fotbollsspelare som pappa önskar *s*


Arbetet fortskrider

Jag tänkte jag skulle lägga upp lite förbild på husets kortsida hur det såg ut innan jag och Joel for iväg på vårt besök idag och hur det såg ut när vi kom hem. Grabbarna har varit effektiva! (vi var borta ca 2,5 timme)


Före

 

Efter

 

Nu så här efter kaffepaus håller de på att ta bort de sista bräderna som är längst upp. Om jag förstod det rätt har man valt att hantera det så att de slås bort/ut från vinden. Det låter rejält i huset men det är bra att ha alternativa sovplatser så att Joel ändå kan få sin sömn.


Arbete pågår.....

Igår börjades det stora arbetet att fixa ny panel på husets ena kortsida. Fortsättning följer idag. Joel och jag, vi far och hälsar på en kompis för att komma undan lite samt ge grabbarna fri lejd.


Jag borde haft en före bild innan väggen började rivas, men jag orkar inte leta rätt på en sådan just nu.


Med gemensamma krafter kan  man göra det mesta :)


Joel sågar ikapp med morfar


Nästan slutresultat från gårdagens arbete....fler reglar hann sättas upp innan det blev kväll (Joel som skulle sova).  Dagens arbete blir till att börja sätta upp panelen och möjligtvis hinna måla första varvet.

Första blomsättningen utomhus. Lavandel. T...

dsc00518 (MMS)

Första blomsättningen utomhus. Lavandel. Tack Åsa o Thomas!


Bad pågår för fullt. Tomt på stranden föru...

dsc00516 (MMS)

Bad pågår för fullt. Tomt på stranden förutom ett par till. Själv sitter jag på en filt på stranden :)


Äntligen! Jag har ikväll fått hjälp hur ja...

dsc00509 (MMS)

Äntligen! Jag har ikväll fått hjälp hur jag skickar bilder till Bloggen. Bjuder härmed på en snygg bild på oss båda när vi var o såg på Shrek i onsdags :)


Test Rad 2

dsc00514 (MMS)

Test Rad 2


RSS 2.0