En sitcom-episod

Mattias; Jag har just insett att jag har en historia som är alldeles för bra för att inte berättas. Varför jag just insett det klarnar om du läser färdigt.

Det här är den sortens historia som ibland utgör grunden för avsnitt i komediserier på TV. Det handlar om vad en del skulle kalla karma. Alla som sett "My name is Earl" på trean vet vad jag pratar om. (För er som inte sett det; Earl vinner pengar men blir påkörd av bil och inser att han straffas i efterhand och måste göra bättring för allt ont han gjort.)

Även Seinfeld har gjort ett avsnitt på temat där Jerry är "even steven". Han förlorar ett gig men får omedelbart ett nytt. Elaine kastar en av hans 20-dollarsedlar genom fönstret och han får en ny när George kommer och betalar en skuld och så vidare då....

Skillnaden mellan komediserier och det som händer mig är att det inte är ett dugg jävla roligt när det händer en själv... Sen är det självklart en "Earl"-variant jag har att dela med mig av. Eller en omvänd Seinfeld om ni så vill.

Historien börjar på julafton. Jag och helena fick en summa pengar av hennes föräldrar i julklapp. Mycket välkommet och nästan nödvändigt. Jag har inte haft ett par ordentliga vinterskor sedan.... Kan fan inte minnas.... Pengarna vi fick la jag således på det, plus ett par rejäla handskar och ett par byxor. Det var egentligen för mycket pengar att lägga på grejer och jag hade inte haft råd själv men hey, julklapp för fan!

Jag jobbade några dagar efter jul bara. Annandagen, om jag inte minns fel; På väg hem från jobbet, tomma vägar, trött och less.... Och givetvis.... Där står farbror polisen och viftar med en röd lysande batong... De har såna nu, de syns jättetydligt när man viftar med dem... Summan på böteslappen? Exakt samma som summan för mina nyinköpta vintergrejer... Karma, otur eller dåligt beslut? Nåja, resultatet blev ju vilket som.

Jag sålde förra veckan min tv-bokhylla på blocket. 1500 spänn extra. Inte illa även om den var värd lite mer kanske. Vi har också fått låna Helenas kusins lägenhet nu när vi inte kan flytta in i huset. Billigare hyra; 1300 sparat för mig! Wohoo, tillbaka på noll liksom! Fick också en kontant present till min födelsedag, 500 spänn. Ursäkta, jag öppnade kuvertet tidigt.... Börjar kännas bättre, har nästan glömt böterna nu. Räkna ihop; 3300 kronor.

Hopp till igår. Helena och Joel åkte till hennes föräldrar för att sova där. Svärfar kom in till stan, lämnade sin bil till mig att åka till jobbet med och så åkte de i vår bil till dem i Gunnismark.

Kom hem från jobbet och skulle parkera. Vroom, bonk, krasch sa det nog när jag parkerade fronten rätt in i staketet framför vår parkeringsplats... Fronten på biljävlarna nuför tiden är ju plast så resultatet var ju ganska väntat. Som tur är så är det en stor jävla Hyundai Santa Fe han har så det sitter ett sånt där stort galler fram så det enda som rök var just stötfångaren i plast. Alla lyktor höll och inga plåtskador. En pelare i staketet kom långt nog in trots gallret och spräckte den fina plasten.

I natt (när jag ju då insåg att historien är för bra för att undanhålla er) kollade jag upp reservdelar till den förbannade bilen och hittade rätt schabrak på mekonomen. Nån som kan gissa vad den kostar? Just det, 3400 kronor...

Alla historier måste ju sluta med en twist. En liten slutknorr så publiken skrattar när eftertexterna rullar och givetvis har min historia också en. Anledningen till att jag parkerade bilen (med automatväxellåda) i staketet? Mina nya vinterskor, köpta för pengar från svärföräldrarna, är så stora att de fastnade på både gas och broms...


Packa pappas kappsäck?

Jag tänkte jag skulle berätta lite kort om helgen. I fredags var jag ute med några tjejkompisar och åt middag, en lättare variant av after work. Efter middagen gick vi vidare till ett fik för kaffe och godbit då det inte fanns att få på matstället. Kvällen var väldigt trevlig och det var skönt att kunna få sitta och snacka i lung och ro i några timmar.

I torsdags kom Mattias pappa upp för att hjälpa till med jobba på huset i helgen. Han hade med sig vårat runda fönster som vi beställt från en fabrik i Ö-vik. I fredags kom ytterligare förstärkning av Mattias mamma och hennes sambo. Så i fredags blev klockan strax innan elva på kvällen innan herrarna behagade att komma hem. Tyvärr blev det andra planer på att sätta in fönstret på grund av oönskad kyla.

Lördagen började med kyla och funderingar om fönstret kunde sättas in var ett stort frågetecken. Som tur var så kom solen och den kalla temperaturen försvann så vid tidig eftermiddag kunde fönstret sättas in. Jag har inte sett det själv, men enligt skickad bild så ser det bara bra ut. Jag får se om Mattias kommer att lägga ut lite bilder av allt de hunnit göra under helgen. De har hunnit lägga in golv (inte det riktiga golvet men de spånskivor som ska finnas lagda innan golvet ska läggas) i vårt sovrum, vardagsrum, hall och köket. De har idag hållit på med att sätta upp väggar till Joels rum, vårt sovrum och till det nya badrummet.

Vad har då jag gjort hela helgen? Legat på soffan och bara haft det bra? Näe, inte riktigt. Jag har varit hemma och packat ned diverse saker i flyttkartonger. För tillfället finns bara en kvar av de 20 st som Mattias köpte förra veckan. Jag har rensat i klädkammaren, sängkläder, gardiner, böcker, plastlådor, glas, koppar, porslin ja, nästan det mesta. Trots allt detta är det fortfarande en hel del som är opackat. I vilket fall som helst känns det bra att golven finns lagda i huset så att vi kan lagra våra saker i huset i väntan på den rikta flytten dit så vi inte behöver hyra förvaring någon annanstans.

Hemma från dagis

Joel fick vara hemma från dagis idag för att få en dag till för lite återhämtning. I morgon blir det dock dagis i vanlig ordning. Hostan finns fortfarande kvar liksom snuvan men han pallar nog med dagis ändå skulle jag tro. Jag tror ändå på något sätt att han har det roligare på dagis än här hemma.

Idag hade vi turen att morfar kunde komma och vara med Joel några timmar på förmiddagen så jag kunde gå till jobbet och ta mina inbokade möten. Sen var jag hemma några timmar innan Mattias vaknade för att sedan gå tillbaks till jobbet i några timmar.

Ingen fara

Jag har idag ringt och pratat med BVC bara för att få bolla lite funderingar. Kontentan är att så länge Joel orkar leka, äta och allmäntillståndet är bra är det inget att oroa sig för. S nu blir det snart att börja klä på honom lite kläder och gå ut och leka lite. Tyvärr är det inte lika fint väder idag som igår, men att få komma ut i luft blir nog skönt i vilket fall.

Nojja?

Jag sitter i soffan och väntar/hoppas på att Joel ska somna snart. Joel har sedan i fredags varit rinnig och täpt i näsan och haft hosta. Hostan är fortfarande kvar men nästäppan tycks ha försvunnit. När jag kom hem från träningen ikväll och satte mig i soffan med Joel tyckte jag att hans andning blivit annorlunda. Han andas nu mycket snabbare och nästan ansträngd...kan det ha låtit lite pip från luftröret? Jag har givietvis gogglat på feber och hosta hos småbarn (glömde skriva att han hade feber i gårkväll och under dagen) och läst. En fundering jag har nu är om han har fått RS-virus?? Jag hittar en beskrivning: "Från smittotillfället tar det tre till sex dygn innan sjukdomen bryter ut, ofta som en vanlig förkylning med nysningar och rinnande näsa med slembubblor"...slembubblor tror jag faktist Joel hade den här gången.....


I vilket fall som helst lär ju inte jag kunna slappna av i natt utan det blir nog en del vänder in i hans rum för att kolla om han andas. Låter hans andning lika dant i morgon blir det nog jag som ringer till BVC och frågar om råd, ska han komma in för koll eller är det bara jag som läser in mer än vad det kan vara? Förkyld har Joel hunnit vara några gånger men det här är första gången jag reagerar på att hans andning låtit annorlunda. Innan jul hade han rinnig näsa och hosta men andningen var helt ok. Annars så är Joel precis som vanlig tycker jag...inge fel på att vilja leka eller springa omkring. Det har varit lite svårt med maten men när han fick pasta och köttfärssås så åts det med relativt god aptit. Tur att dagis är stängt i morgon för planering så att han får vara hemma och under uppsikt. Får se om det blir en VAB-dag på tisdag.

Nu händer det saker!

Jag har pratat med mäklaren idag och har fått ett bud på lägenheten. Kruxet är bara att de vill ha tillträde innan första mars! Jag kan säga så här att flytta till huset är inte aktuellt i dagsläget. Våra kära hantverkare har verkligen legat på latsidan och inte gjort det de ska göra...det de väl har gjort har också blivit fel eller så har de gjort saker de inte ska göra just nu. I vilket fall, snabba tankar och beslut. Kan vi flytta tillfälligt någon annanstans eller inte?? Att flytta till mina föräldrar i deras stuga är inget alternativ- de bor på landet och har inte plats för oss tre. Sen har vi ju det här att Mattias sover under dagen ibland också.

Vad göra?? Hinner vi få tillräckligt klart för att flytta in till huset ändå på tre veckor? Troligtvis inte. Jag pratar med pappa om ett alternativ, som inte mottogs riktigt positivt, och fick då förslaget att höra med en kusin som studerar på distans och inte är så mycket hemma. Så jag pratade med honom om möjlighet att få låna hans lägenhet under iaf mars månad. Inga problem tyckte han. Han är ändå inte hemma så mycket och skulle utomlands en vecka. När han är i stan kan han låna en kompis lägenhet istället. Det klart att vi skulle ta budet och bo hos honom. Härligt att ha sån släkt som ställer upp utan några problem.  Så jag ringde tillbaks till mäklaren och sa att jag accepterar budet. Så i morgon klockan 8:15 är det träff hos Mäklaren för att skriva kontrakt. Snacka om att det kommer bli hektiska veckor fram till sista februari! Mattias har varit och köpt 20 flyttkartonger så vi kan börja packa redan nu. Många tankar rusar genom huvudet, mycket att tänka på, mycket att ordna, mycket att hinna.

RSS 2.0