Släng av magsjuka??

Jag vaknade idag av att det krampade i magen...menssmärta tänkte jag då det är den tiden av månaden...men nej, det är det nog inte. Krampen i magen har kommit och gått hela dagen i varierande styrka. Jag hade en förhoppning att det skulle släppa så jag kunde ta mig iväg och träna ikväll men det har det inte gjort. Jag törs inte testa och se om det skulle gå då det är en riktigt högintensivt pass. Så ingen träning denna vecka. Suck. Får försöka ta igen det kommande vecka istället. Jag måste säga att jag tror jag blivit lite såld på Bodybalance, jag känner verkligen (eller så är det hjärnan som spelar) att kroppen blivit starkare.  Tankens kraft är stor.

Just nu står lille man brevid mig och ser på Bortspolad. Sambon ligger och sover efter att ha jobbat natt. En bit lax ligger i diskhon för upptining till middag till den lille. Då det är jag som står för maten ikväll blir det inte mer avancerat än så än stekt lax och kokt potatis - till den lille. Till oss stora blir det Mattias som lagar och jag vet inte vad som stod på menyn ikväll.

Lite updatering av husrenoveringen så har det inte hänt mycket alls. Tanken/förhoppningen var att badrumsfönstret skulle ha satts in förra helgen/början på denna vecka. Men med våran tur så levererades inte fönstret till butiken som det var sagt, så Mattias pappa fick ställa in sin resa upp till oss för att hjälpa till. Fönstret är köpt i Ö-vik och det är tänkt att Mattias pappa ska hämta ut det till när han far upp till oss. Nu är nytt datum satt till helgen vecka 6. Jag tror att tills dess har Mattias tänkt börja förbereda inför golvläggning.

Helgen har varit lugn. Det har tyvärr inte blivit så mycket uteaktiviteter då det varit så kallt. I fredags blev vi bara inne, i lördags åkte vi till mina föräldrar och hälsade på, i dag har det på grund av mitt mående inte hänt så mycket. Tur dagis finns som kan hjälpa till att aktivera våra små barn :)

Träningskort

Idag har jag gjort slag i saken och köpt mig ett 6 månaders träningskort på Träna. Målet är att vara igång två gånger i veckan, ett pass bobybalance (var på ett sådant idag) och ett pass bodystep (jag hoppas att jag får möjlighet att gå på ett på söndag). Har jag tur kanske jag lyckas klämma in ytterligare ett bodysteppass, vem vet. I morgon är det jag som fyller i blanketten om friskvårdspeng som vi har turen att ha på jobbet så jag får tillbaks en del av kortes kostnad :)

En arbetsdag till och sen är det helg. Härligt!

Veckan som varit

Jag känner mig lite manad till att skriva om veckan som varit, nog mest för att skryta lite om mig själv skulle jag tro. Jag skrev ju om funderationer på att passa på att gratisträna en vecka under januari. Detta har jag nu gjort. I måndags var jag på ett pass som heter step 2 ko (tror ko står för kondition). Det passet var så där. Tyvärr blev jag inte impad. Om det hade att göra med att jag hade svårt att hänga med i koreografin vet jag inte, säkert. Jag tycker att jag brukar vara rätt duktig på att snappa upp och hänge med, men inte i det här fallet. Den sista 10 minuterna när allt sattes ihop och kördes om, och om och om igen fick jag nästan fint stå vid sidan och titta på.

I torsdag var jag på bobybalance. Den här gången gick det bättre. Inte helt problemfritt men det var klart mycket lättare att hänga med och det var ett lungt tempo. Nästan just så pass att man blev svettig. Hur som hellst så kändes det klart mycket bättre än steg 2 men jag blev inte helt övertygad till om det skulle bli ett träningskort eller inte. Det som kändes bra med passet var att man kände att hela kroppen fick jobba och det kändes även efteråt. Från step 2 fick jag bara träningsvärk i höger vad, från bodybalance kände jag lite i mage, armar m.m.

Idag så blev det bodystep. Gissa om man blev svettig??!! Härligt! Tempot var högt men det kändes bra att svettas. Stegen var inte allt för svåra nog för att det även här fanns mer komplicerade kombinationer. Till skillnad från step 2 sattes dessa block inte ihop till en enda lång dans (?) utan det var ett block för varje låt, sedan lämnade man dem till något nytt. För mig passar det utmärkt. Om veckan började med en besvikelse från första passet så avslutades det med en smäll av positiv energi. Nu ska jag bara fundera över hur jag ska kunna lägga upp min träning om det blir till att köpa ett träningskort. Veckor där Mattias jobbar natt måndag till torsdag blir nog en vecka med risk för lite träning. Med lite menar jag kanske en till två tillfällen. Det jag skulle önska är att kunna vara igång med tre pass per veckan, två bodystep för att få upp konditionen och ett bodybalance för att få smidighet till kroppen.

Igår, lördag, hade Mattias och jag en barnfri kväll. Joel fick sova över hos mormor och morfar. Vi hade inget speciellt inplanerat att göra, utan vi tänkte att det skulle vara skönt med en lugn, stillsam hemma kväll utan att det är någon liten som ska underhållas eller komma mitt i maten och vill att man ska komma. Kvällen blev riktigt skön, vi började med att äta prosciutto, tomat & mozzarella, oliver, parmesan, grissini samt trött vin till förrätt. Sedan gick vi och hyrde film, Inglorious basterds för att se senare på kvällen. Väl hemma igen såg vi bort ett avsnitt av Morden i Midsummer via Svtplay. Sen blev det middag. Pasta Carbonara åt mig och pasta med pesto till Mattias. Efterrätt blev en massa godis :) Jag trodde inte jag skulle kunna sova så länge idag men jag låg faktiskt till tjugo över tio innan jag vaknade och klockan hann nästan bli kvart i elva innan jag klev upp. Klockan 12 var vi på stan och tog oss en frunch för att sedan åka iväg och hämta lilleman. En skön helg med andra ord :)

Renoveringsbilder

Här kommer äntligen lite bilder på renoveringen igen. Har gått framåt rätt rejält. Inte helt smärt- eller felfritt men det återkommer jag till sen.

Här är en mätstation. Den skickar ut en laserstråle runt runt och med ett mätverktyg som man ställer på golvet kan man då läsa av vilken höjd man är på och jämna av gruset. Krossad marmor är det. Därför det är så vitt och snyggt.

Säckar av marmorkross som ska läggas ut. Totalt gick det 160 säckar.

Frigolit ovanpå marmorkrossen sen. 10-12 cm ungefär.Frigolitskivor.


Spårade frigolitskivor längst upp.
Plåtar i spåren för att fördela värmen ut under övergolvet.
Slang i spåren med plåtar.

Golvvärmefördelare med slangar.
Några bilder från lilltoan också. Våtrumsgips på väggarna nu. Fick hjälp av bror när han var här på nyår att sätta upp de sista skivorna. Tunga som fan de där. Ganska svårt att jobba med 60x250cm skivor i ett utrymme som är sjukt litet också.Inte riktigt likadant med golvvärmen här. Bara ett lager frigolit, sen armering för att gjuta upp golvet. Slangen sitter fast med vanliga strips.


När firman väl satte igång efter jul o nyår gick det fort att lägga avjämning, frigolit och slang. I det här rummet gick det så jävla fort att det blev fel....

Fan vet vad som gått snett men det har påtalats en gång förut att något är fel med ritningen på golvvärmesystemet. Rörmokaren hävdade då att huset är bredare än vad min ritning visar. Ingen stor sak egentligen, de behövde några extra skivor och skulle ju bara hålla sig mellan väggarna. Här där vi ska ha vårt badrum finns dock inga väggar att hålla sig efter. Rakt fram ser man fördelaren. Den väggen, som ska vika av precis som det ser ut av golvvärmen, ska vara 150cm där fördelaren sitter. Den är 220. Utrymmet från den delen som liksom sticker ut, mot oss till höger i bild, till väggen bakom fotografen ska vara 200 cm. Den är 170. Inte riktigt ok... Hann inte vara med när de skulle lägga den sista biten i fredags eftersom jag var hemma med Joel. De får nog lägga om den sista slingan. Som tur är bör det inte vara nån större operation. Det ska inte bort så mycket och det som ska till är inte heller så stor grej. Slangen går åt förstås men jag kommer fan inte betala för den eftersom det faktiskt inte var ett jävla dugg fel på min ritning. Den som gjort den på golvvärmefirman måsta ha förstorat den eller gjort nån ändring. Den ritningen de skickade med saknade dessutom mått, förutom längden på slingorna (som heller inte blev rätt förstås) och där fanns ingen skalangivelse. Ok, hade jag kollat ruskigt noga så kanske jag hade kunnat se att badrummet inte ser ut som ett slankt bakvänt L utan ett tjockt otränat, bakvänt L men jag kollade efter mått, hittade inga och struntade i mer forskning.  Rörmokarna, som alltså beställt systemet i helhet från en annan firma, lägger bara antalet plattor som syns på ritningen.
Det blir inte nya inlägg så ofta, sorry för det. Problemet är att från start till mål så tog det 1,5 timme att göra det här inläggshelvetet.

Oh by the way, skulle lagt upp fina bilder på mina tår också men då skulle ni aldrig kommit tillbaka till bloggen. jag spelade innefotboll i fredags. Jag hade rätt fina blodblåsor under bägge mina stortår. Kassa skor, snabba stopp och vändningar borgar för sköna kvällar när man sitter och sticker nålar i stora röda blåsor... Jag har också sån jävla träningsvärk i mina ben och mage att jag såg förståndshandikappad ut när jag var på ICA för att handla igår.. Men det var jävligt roligt att lira hehe!

//Mattias

1,2,3,4,5,6,7,8,9,10

Joel har börjat tycka det är roligt att räkna lite. Det är så himlars sött när man hör han rabblar ordningen. Det blir inte alltid rätt men han är på god väg :)

Funderationer

Jag har funderationer på att försöka börja träna igen. Det här gången tänkte jag ge mig på gruppträning i form av bodybalance och step. Kanske, om jag törs, något spinningpass. Jag hoppas verkligen att jag tar mig iväg och provar på några pass då det finns erbjudande att träna gratis en vecka på Träna. OM jag finner lokal och träningspass bra borde det inte finnas några ursäkter till varför jag inte skulle börja träna....visst, det ligger inte baki husknuten som ett annat ställe nästan gör men fr man en träningskompis ger det mer effekt än närhet till stället.

Dagsfärska kort

Jag tog dessa kort i morse.......

......... för den observante hade Joel ingen tutte i munnen denna gång *s*

Jul, nyår och lite annat

Ja, då sitter man vid datorn igen...dock ingen ovanlighet...det hör ju så gott som till vardagen att sitta någon timme per dag vid den egna datorn. I morgon är det min sista lediga dag och sen åter till jobbet på torsdag. Jag kan ärligt säga att jag inte har längtat eller längtar tillbaka till jobbet. Det har varit skönt att vara ledig. Tiden har mest spenderats till att vara i Sundsvall eller haft trevligt sällskap till nyår. Det har faktiskt bara varit måndag-onsdag som Mattias, Joel och jag har haft för oss själva denna vecka. Nu tänkte jag iaf lägga ut lite kort från den ledighet som har varit. Jag orkar inte skriva ihop om året som har gått som jag ser många nu gör på sina bloggar, näe, det får vara. Lite text och kort är det jag orkar med.

Dagen före julafton:Joel sitter på skötbordet.


Julafton 2009, Matfors:Julia och Joel efter avslutad julgrötsfrukost.En tidig julklappsöppning mitt på dagen tillsammans med kusin Julia då de skulle fira julaftonen på annat ställe. Här får Joel hjälp av farmor att öppna sitt första paket.Julklappen uppskattades och lektes med en stund innan det blev dags för mer julklappsöppning senare på kvällen.Ombytt till skjorta och jeans. Joel sitter här och pratar lite med Hera, eller är det Silla??Mer paket att öppna. Joel provar här på egen hand. I år var det faktiskt mer intressant att öppna paket än förra julen. Han lär sig! En nyfiken hund i bakgrunden.


Juldagen, StorhullsjönPå juldagen for vi alla till Storhullsjön och lekte ute i snön och åt lunch med farbror Thomas i hans nya fina kök.Mattias var en flitig bobåkare med barnen. Upp och ned ett flertal gånger innan det blev dags att gå in och äta lunch.Här ser vi ett försök från min sida att åka pulka med Joel....gick inge vidare.
En bild från huset i Storhullsjön. Mycket snö var det!En bild på oss. Visst ser vi glada ut? Joel somnade snabbt i vagnen efter lunch så vi behövde inte vara ute längre än nödvändigt :)

Annandagen, Matfors:Den lilla familjen, sittandes i fotöljen hos farmor.

Nyårsafton 2009, Umeå:En rosig Joel om kinderna efter en tur ute i snön innan lunchdags.Fina blommor på nyårsafton. Rosorna köpte jag själv och den andra uppsättningen fick vi av Sandra och Markus när de anlände. Jättefin! Den står sig fortfarande.Kusinerna finklädda i soffan, väntar på maten.

Nyårsmenyn:
Förrätt: toastskagenHuvudrätt: fläskfilé med rostade rotfrukter och haricoe vertes i tomatröra samt färskostsås.


Efterrätt: En tropisk frukttallrik innan den riktiga förrätten som serverades längre in på kvällen. Tyvärr glömde jag ta kort på den.

De som saknas är Joel och Mattias. Här är vi i början på menyn som ses.Joel som alltid med tutte i munnen. För den obervante är han barfota efter mycket spring med Julia.


2010-01-01
Nyårsdagen bestod av en innedag då det snöade, snöade och snöade i massor. Enda gånger som vi gick ut var för att köpa godis, pizza och hyra film, Hangover. Passande namn gällande vissa personer...inga namn nämda ;)

2010-01-02
Grabbarna skulle åka och jobba lite på huset. Joel och jag åkte med då vi tänkte att det kunde bli en bra aktivitet att vara med och skotta lite snö innan lunch och vilan. När vi kom dit hade morfar (min pappa) redan hunnit skotta undan allt. Så det blev inte så mycket skottande för Joel. Här ser vi dock ett litet försök till skottning.

En liten spade till en liten killeMycket snö.

Jag avslutar dagens inlägg med en liten busbild. God fortsätning till er alla!RSS 2.0