What´s up?

Ja, då är semestervecka då gjord och nu har man verkligen börjat tappa tidsuppfattning. Känns som att man har varit ledig i evigheter.

Den här veckan har bestått av bad, djurbesök, renovering och en massa sol. Joel har i helgen varit hos mina föräldrar så att vi har kunnat jobba ostört på huset. I går eftermiddag fick vi förstärkning av Mattias mamma och sambo. Förhoppning finns på att vi ska kunna välja oss en tapet till hallen som dessutom finns att köpa med sig på en gång så att vi kan tapetsera och börja lägga in golv *hållter tummarna och hoppas hårt*

Jag tänker inte skriva så mkt då jag börjat få träsmak i rumpan över att ha laddat upp en del nya bilder. Bilder på renoveringen av huset överlåter jag till Mattias så det blir korrekt bildtext till det hela. Jag vet inte hur många gånger Mattias har fått förklara vad saker och ting heter men det är som teflon, rinner bara av, fastnar inte :)


Ett av de första besöken på Gammlia. "Hej fåret!"
Från midsommar, hos min faster (e nästan granne med mina föräldrar i stugan). Joel fick leka med vattnet som slutade med att han vattnade hela altanen....


....samt diverse blommor och växter på gräsmattan :o)


Far och son på 4 H vid Nydala


Joel gör vinnar gesten Yes! Yes! Yes!


Första badet i Nydala sjön. Efter besöket på 4 H tänkte vi bara gå och titta på vattnet. Det slutade med att Joel badade. Inte planerat. Snacka om att vara orädd vatten! Ingen badkruka där inte! Pappa har äntligen fått en badkompis :o)


Kallt efter bad i Nydala sjön. Detta är dagen efter. Planerat bad med medtaget fika. Sen hjälpte det väl inte heller att det blåste en hel del den dagen.


Gammlia igen. Titt ut!


Gammlia


Hela familjen, Gammlia. Tur det finns självutlösarfunktion på kameran :)


Glass på stan. Förra söndagen. Fick smaka lite av mamma. Pappa nöjde sig med en kopp kaffe.


Joel i sin nya pool. Den förra hade tyvärr gått hål i, så pappa for snällt iväg och köpte en ny, större :)
(Vad tycks om de påmålade badtangan?? :o) )


Dagsfärskt kort från stugan. Lek i gräset.


Igelkott. När vi kom hem från stugan idag hade vi en igelkott på framsidan av huset. Joel blev väldigt intresserad.Första semesterveckan

Så, då har första semesterveckan gått av stapeln. Jag kan knappt tro att en vecka redan har gått. Jag kan inte säga att jag har saknat jobbet, har knappt tänkt på det. Om jag ska vara ärlig så trodde jag att det skulle bli svårare att koppla av från jobbet än vad det har varit. Kanske beror på att semestern startade i samband med midsommar och att jag fick chans att varva ned hos mina föräldrar.

Vad har då hänt första veckan? Ja, jag har haft släng av magsjuka (tror iaf att det var det). Jag fick känning av dålig mage redan på midsommar. Tur att jag var hos mina föräldrar så att jag fick hjälp med underhållning av Joel. Joel själv åkte på ont i magen två dagar senare och reagerade med att spy. Två gånger i sin säng på kvällen och sen en sväng hos mormor och morfar dagen efter. Mattias tycks ha klarat sig.

I huset har vi hunnit tapetsera vardagsrummet och lägga in golvet. Det blev vi klara med igår och det känns riktigt skönt! Soffan är inburen men inte så mycket mer än så. Vi har sagt att vi ska ta helg nu och bara umgås med Joel. Får se om vi kan hålla det. Idag tog vi en sväng förbi dagis och hämta upp lite saker som inte hade plockats hem inför sommarlovet. Sen blev det till att hälsa på fåren som finns i närheten av dagis. På eftermiddagen har vi besökt 4 H gården som finns vid Nydala och hälsat på lite mer djur samt Joel har tagit sommarens första dopp i Nydala sjön. Det var egentligen inte tänkt att han skulle få bada utan mer bara känna på vattnet, men han blev så eggad så Mattias tänkte att han skulle få vada ut i vattnet och säkerligen bli avskräckt på grund av det kalla vattnet. Blev han det?! Näe, han vadar ut och kastar sig ned i vattnet och börjar "simma" och plaskar glatt vidare. Gissa om vi blev förvånade. Om vädret blir bra i morgon har vi sagt att vi åker dit igen under mer ordnade former så vi alla kan bada (de som vill iallafall). Hoppas att planeringen håller.

RSS 2.0