Köket

Igår började vi tapetsera i köket. Vi hann nästan klart allt innan det blev dags att avbryta för Liverpool match. Jag hoppas på att vi fixar de sista tre våderna under veckan så att vi till helgen kan ta oss an kaklingen vid diskbänken. Jag kan tänka mig att det inte kommer vara lika lätt att kakla i köket som det var på lilltoan. Bland annat kommer det bli en sämre arbetsställning då diskbänken är i vägen.

Joel är hemma idag från dagis. Han fick feber i går ikväll. Just nu verkar han vara feberfri och förhoppningsvis håller han sig det resten av dagen också så att jag kan ta mig till jobbet i morgon. Annars måste jag nog höra med pappa om han kan rycka in från lunch som barnvakt.

Då har man varit uppe i eiffel tornet. Vi ...

dsc00566 (MMS)

Då har man varit uppe i eiffel tornet. Vi var ändå upp. Högt var det, kallt o blåsigt. Nu blir det lunch o sen fortsätter äventyret :)


Semesteröl på flygplatsen. 14.40 lyfter pl...

dsc00563 (MMS)

Semesteröl på flygplatsen. 14.40 lyfter planet till Paris. Solen skiner i sthlm.


Finns inte mer

Det blev aldrig några scones. Just efter inskickat inlägg fick jag ett telefonsamtal från pappa som ringde och berättade att mamma dött i morse. Att baka scones fanns därmed ingen tanke på längre.

Tanken var att jag skulle åka ut till dem ikväll själv då Joel blivit förkyld så vi inte kunde åka ut igår som egentligen var planerat. Vi ville nämligen inte smitta mamma med någon förkylning som skulle ta ytterligare från hennes krafter. Jag hade förstått att mamma blivit mycket sämre då hon de senaste två dagarna bara legat och sovit, men att hon skulle gå bort så här fort var det nog ingen som drömde om. Jag hann därmed inte ta farväl.

Mamma blir hämtat ikväll klockan 18. Det kändes konstigt att se henne liggandes i sin säng. Hon var där men ändå inte, det fanns ingen närvaro. Hon såg precis ut som om hon sov, men utan att bröstkorgen höjdes och sänktes. Hon hade blivit ännu smalare än sist jag såg henne. Tydligen kunde hon inte tillgodose sig den näring hon fick via dropp. Att äta på vanligt sätt var inget alternativ för henne längre. Jag tror man kan säga att cancern slog ut levern utan att veta om det är korrekt eller inte. Det känns skönt att ha fått vara hos mamma de timmar jag var där, som ett sätt att ta farväl, även om det kändes overkligt.

Nu blir frågan och funderingen, vad händer nu? Hur ska livet bli utan mamma, inte bara för mig  utan även för pappa? Hon har ju alltid funnits där. Hon skulle ju ha haft flera år kvar innan det här ens skulle vara påtänkt. Jag trodde verkligen att hon skulle få uppleva sin 70 årsdag.

Mamma, jag hoppas du har det bra nu vart du än är. Jag kommer aldrig att glömma dig!
Kram
/ Din dotter

Scones?

Jag var just ute på facebook och såg att någon hade gjort frukost scones. Min fundering nu är om jag orkar dra ihop ett litet bak med lillen innan det blir dags för lunch. Scones skulle inte sitta helt fel.............tål att tänkas på!

Efterrätt

Chokladsufflé med apelsinsmak, halloncoulis och vispgrädde.


Ok, den ser "perfekt" ut men den var bara "bra". Per Morberg hade inte gråtit, eller ja, inte av lycka i alla fall..
@annette, jo jag hade gärna varit med i programmet. Inte för att det var TV, det hade jg kunnat skippa, men fyfan för chansen att laga mat till Per Morberg, Leif Mannerström och Marcus Aujalay.. Nåja jag hoppas på att programmet kommer en säsong till. Allt jävla skit som sänds kommer ju i både sex och tolv säsonger men det här försvinner nog fan. (Om inte Leif Mannerström är så där Gordon Ramsey-elak som jag tror han kommer vara... Då kanske det blir en hit!)

Huvudrätt

Konjaksflamberad oxfilé med rostade rotsaker och pepparsåsOch ja, självklart, är det en bordeaux, till största delen utgjord av merlot i glaset... Eller CocaCola, beroende på vilket glas man syftar då :p

Mattias; Fy fan jag hade fått Per Morberg att gråta med den här rätten om jag deltagit i "sveriges mästerkock" på TV4 som planen var (Hade inbjudan och allt till audition...). Praktikplats som var lite svår att tacka nej till kom i vägen, men jag är inte bitter och tro inte ens för en sekund att det är RobertGustafsson-ironiskt för det är det inte!

Middag pågår

Förrätt: Gazpacho
Förberedelser till varmrätt: Flambé!!Fortsättning följer.........

Grävmaskin

Förra helgen var vi ner till släkten i Sundsvall....Matfors....Storhullsjön..ja, vad ska man skriva? Iallafall. Vi bodde hos Mattias mamma och sambo i storhullsjön. Där fick Joel prova på att åka, köra och gräva med en liten grävmaskin som farbror Thomas hade hyrt för ett dygn. Jätte kul och spännande!


RSS 2.0