Mer updateringar

Ja, vad har hänt mer då under vår gemensamma semester? Det började ju som sagt med bröllopet i Stöde, sen blev det London. Efter London var vi åter i Matfors för upphämtning av lillemannen samt lite återhämtning från London.

Söndagen den 19 juli blev det till att packa bilen på nytt och sen bege oss med färdriktning Göteborg, Frillsesås, Vu stannade som sagt en natt i Stockholm då det var så långt att köra. Vid 18-tiden på måndag var vi äntligen framme hos Sussilull och hennes Mats. Det var ett glatt återseende. Innan vi var framme hade vi hunnit göra en del stopp på vägen, bland annat då Gränna som vi redan berättat om, men även för att se Rökstenen vid Vättern, ett kloster i Alvestra (var dock inte så mkt kvar av den) Under resans gått var det växlande väder med sol och regnskurar. Joel var riktigt duktig där bak i bilen, mycket tack vare DVD´n som vi inhandlade.

Vad hände då i Frillesås? Ja, där blev det ett besök på en 4 H-gård (något liknande iaf) i Stöttared på tisdagen. Joel fick titta på kaniner (fick klappa en), getter, gris och små griskultingar, (var huuur söta som helst), höns och tuppar. Under tiden han sov lunch fick vi en guidad tur i Frillesås, Kungsbacka, fick Tjolöholms slott på håll (det kostade för att gå in) som är huur fint som helst...iaf vad jag sett från hemsidan m.m Det blev en sen lunch inne i Kungsbacka vilket var en riktigt mysig liten stad. Efter middagen gjorde vi ett besök hos den lokala grisfarmaren för att se på fåren. Tyvärr var fåren så för långt borta för att kunna hälsa på dem så det blev en tur in till ladugården istället för en guidad tur bland alla grisarna. Denna gång fick Joel se och hälsa på två dagars gamla griskultingar. Gissa om de var små!! Joel blev riktigt begaistrad i dessa grisar och ville gärna in och se mer av dem. Han tyckte även om farmarens traktor och fick även pröva på att sitta i den.

Onsdag drog vi in till Göteborg och strosade runt där. Där hade vi oturen att råka ut för lite regn, men efter regn kommer solsken så fint som det heter :) Joel var än en gång riktigt duktig tycker jag då han mest fick sitta i vagnen. En massa kråkor fick han dock se.....stora måsar hade de också, enorma. Inge man skulle vilja komma i en fajt med direkt. Joel har nu för första gången fått åka tåg. Dock sov han på resan till Göteborg men på hemvägen var han vaken. Jag tror inte han tyckte det var så himlars speciellt *s*

Torsdag den 23 juli var det åter igen dags att packa bilen. Det är nackdelen med att man är borta och på flera olika ställen, allt detta packande in och ut ur bilen. Inte skoj! Och just utifrån den aspekten valde vi att inte övernatt i Stockholm utan att köra direkt till Sundsvall, Matfors och sova där. Men innan vi styrde kos mot Matfors var vi givetvis tvugna att besöka Ullared! :) Vi kom dit strax efter nio, vilket nog var en bra tid, och spenderade cira två timmar där innan Joel blev alltför trött och hungrig. Jag kan tänka mig att åka dit igen då det fanns en hel del med billiga barnkläder. Det blev en hel del inköp till Joel, bland annat en ny vinteroverall för 300 kr (billigt tycker jag) och regnkläder. Sen blev det en hel del mer också.....underställ, ny pyjamas, sockar, mysbyxor, t-shirts, leksaker, böcker, jeans, vantar m.m Hade det funnits tid och möjlighet hade jag även shoppat till mig själv. Resan till Sundsvall gick över förväntan. Vi gjorde ett litet längre stopp i Stockholm och sen blev det inte mer annat än tankning av bilen. Det var tänkt att Joel skulle sova i bilen, men det blev inte så mkt av det. Han sov emdast 45 min och vaknade sen upp alldeles svettig på ryggen. Här måste jag skicka ett stort tack till DVD vi köpte. Hade vi inte haft den hade Joel aldrig kunnat sitta så länge i bilen utan att vilja gå ut och röra på sig. Tyvärr började DVD´n tjollra när vi nästan var i Sundsvall. Den blev som glapp på nå vis och helt plötsligt så stängde den av filmen och började om från början. Det kunde gå allt från en halv minut till 45 min innan det hände och vägen var inte guppig och dålig heller så det kunde beror på det. DVD´n är nu ett minne blott, är återlämnad.

Nackdelen med allt detta tv-tittande på DVD är att Joel nu varje morgon börjar med att vilja se Byggare Bob, Ice Age eller Mora Träsk och han alltinerar gärna mellan dem också. Det blir riktigt grin när man säger nej. Fördelen är givetvis att man får tid på sig att göra annat, men efter en stund blir det som för mycket tycker jag. Det finns faktiskt annat han kan göra även fast han helst sitter och tittar på tv´n. Man vet precis vad han vill när han kommer och tar hans hand och vill att man ska följa med. Då är det för att sätta på DVD´n.

Vad mer har hänt sen sist då? Jo, Mattias har varit iväg på en fisketur med sin lillebror och pappa. Så han åkte ned till Sundsvall i torsdagsmorse och kom åter i söndagskväll. Själv så spenderade jag och Joel helgen tillsammans med mina föräldrar i deras stuga. Nu till helgen, eller fredag, blir det förhoppningsvis en dag på Nolia. Vi ska höra om morfar kan ta sig an Joel så vi får gå ostört.

Nu är det slut på alla dessa updateringar. Ska försöka vara duktigare och skriva dagligen istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0