"Nu kommer bajset"

När jag kom hem idag fick jag veta att den lilla killen har gjort sin första leverans i toalettstolen. Mattias höll på byta blöja då lillkillen plötslig säger "nu kommer bajset", så Mattias sätter Joel på toalettstolen, Joel tar i (han har sett hur sin mamma gör ;) ) och plopp låter det i toalettstolen. Yeahh, killen har bajsat i toalettstolen! Han har inte ens bajsat eller kissat i pottan ännu (den är nu nedpackad någonstans).

Sen senare ikväll då jag ska byta blöja inför nattningen börjar Joel säga igen att han ska bajsa, så jag sätter han på toaletten och vips så kissar han. Vad ska man säga, man kan väl inte annat än att känna sig stolt?!! *s*

Lite utomhusbilder

Grabbarna har kommit hem nu, men jag orkar inte ladda upp bilderna som Mattias har tagit med kameran. Jag lägger istället ut lite bilder från en solig helg.



Joel i snöbacke. Han tyckte det nästan var mer roligt att springa ner än att åka i pulkan.



Bygga någon typ av snögubbe måste man ju prova...



En glad liten prick med röda kinder efter en rolig eftermiddag ute i snön.



En bild från dagens datum...jag kallar den pösmunken





Nyfiken

Jag sitter här i soffan och klockan börjar närma sig tio på kvällen och grabbarna har fortfarande inte kommit hem från huset. I går vid halv sex på kvällen fick vi köket så Mattias och hans pappa började skruva ihop lite skåp innan de kom hem strax efter nio på kvällen. Idag har de jobbat hela dagen efter att ha lämnat Joel på dagis och jobbar fortfarande på. Mattias fick några timmars paus då han fick hämta Joel och sen drog han tillbaks till huset så fort jag kom hem från jobbet. Mattias pappa däremot lämnades kvar i huset för att fortsätta skruvandet.

Nu är jag väldans nyfiken på hur långt de har kommit i uppsättningen av köket samt hur saker och ting har artat sig de dagar de har jobbat intensivt. Tak är uppsatt i köket, golvet är lagt i köket, väggar har kommit upp i övriga huset och nu så jobbas det med köksinredningen. Jag hoppas på att jag kan ta mig en sväng förbi huset i morgon vid lunch. Mattias tog med sig kameran och jag hoppas han har tagit några kort så jag kan stilla min nyfikenhet.

Lite bilder

Jag tänkte att det kanske var dags för lite nya bilder på lilleman. Tyvärr har det inte blivit till att ta så mycket kort det här året.

Först ut är en bild på far och son ute i snön i januari



Nästa bild är på Joel som får hjälpa till att baka en sockerkaka , taget i februari innan det blev dags att börja packa ihop alla saker i lägenheten



Sist och inte minst är på självaste tvåårsdagen den 5 mars. Joel får vara med och göra tårtan. Det var skoj att få vara med och smeta på grädden, men att äta själva tårtan var inte lika intressant



I dag har Mattias pappa kommit upp för att hjälpa till med huset. På måndagkväll, mellan 17-21, kommer vårt kök från Ikea att levereras. Innan dess ska diverse skivor ha satt upp på väggarna i köket, taket ska ha fixats och golvet ska ha lagts in. Sen på tisdag blir det till att packa upp divese paket och försöka få ihop det till fungerande köksskåp för att sedan sättas upp. Spännande!

En härlig eftermiddag

Jag känner att det är dags att komma med ett litet nytt inlägg på bloggen då det varit väldigt fattigt med det på sista tiden. Orsaken är att ork inte har funnits.

Idag har vi iallfall varit ute och åkt pulka och gungat lite i det helt underbara vädret!  Förhoppningsvis kommer det lite bilder av det senare. Just nu delar jag datorn med Joel. Han sitter och tittar på Bortspolad på halva skärmen och jag skriver på bloggen. Mattias är inne i köket och förbereder middagen - Sjömansbiff. Sen ikväll blir det att åka hem till en kompis och hyra film. Det ska bli skönt att komma ut lite. Det känns som att man bara åker mellan jobbet och hemmet hela tiden. Allt där emellan handlar antingen om att tvätta, städa eller vänta på att få gå och sova.  En sak är iallafall säker att man får mer energi när solen är framme och dagarna är ljusa längre.

En liten updatering av renoveringen. Badrummet är nu kaklat på väggarna och det har förberetts för att kunna lägga golvet till veckan. Det ska bli riktigt spännande och se hur kaklet på väggen och golvet passar ihop. Ännu mer spännande blir det att se när badrumsmöblerna är på plats, speciellt badkaret.

Köket: Det är beställt och kommer förhoppningsvis nu på fredag. Det som inte är beställt är köksbänken då vi varit lite osäker på hur lång den faktiskt ska vara för att allt ska passa in. Nu hoppas jag att vi kommit fram till rätt längd.
I onsdags var vi och köpte golv till köket och beställde innertak till kök och stortoan.

Renovering

Dags för lite uppdatering på renoveringen kanske? Vassegoda.

Först en bild på spånskivegolvet i köket. Tunna spånskivor för att bättre utnyttja golvvärmen. Får se om det blir alltför mjukt när vi lagt laminatgolvet.... I köket blir det nog ett 15 mm ek-laminat så där blir det nog bra.



Vardagsrummet. Undergolvet av frigolit är vällagt så inte heller här blir det problem med svajigt golv trots tunt golv. Problemen kommer i hallen där det känns lite svajigt och knarrigt. Får se om jag gör nåt åt det. Dubbla skivor spånskivor löser allt men då utnyttjar man inte golvvärmen på bästa sätt.




Det runda fönstret är monterat i badrummet. Gick hyfsat smärtfritt. Kan bli värre att flytta de andra fönstrena. jag har hört att det kan ta ett tag att få dem i våg, d.v.s. helt lodräta så att fönstret inte öppnar sig själv av sin egen tyngd, men det blir ett senare problem.




Innerväggar. Bilden är tagen inifrån det som blir barnrum mot "de storas" sovrum.




Joel fascinerad av skruvdragaren.





Badkaret har levererats och hamnade mitt i vardagsrummet. Paketet väger 120 kg, den snälle chauffören från posten som levererade sa att det inte ingick i hans arbetsuppgifter att hjälpa till att få in det så han lämnade det på uppfarten med svärfar som tagit på sig att ta emot leveransen... Som tur var så jobbade plattsättarna och kunde hjälpa till. TROTS att det inte var deras jobb. Stort tack till POSTEN och deras hjälpsamma personal. Fick en annan leverans av duschväggar som kom med DHL. Den gubben hjälpte mig att bära in det paketet. Ett äkta tack till honom! Om ni vill se hur badkaret ser ut så ta er in på www.importlagret.com leta "dusch och bad", "massagebadkar" och bläddra er ner till W0813 Massagebadkar. Sweeeeeeet!




Diskmaskin, kyl och frys plus badrumsinredning.




El draget i köket. Tror inte elektrikern är riktigt klar eller så förträngde han vad jag sa. Det saknas nämligen en dragning för fläkten. Det blev en kåpa med extern fläkt. Tyst och skönt i köket trots full fräs på fläkten. Vardagslyx heter det.


Köket är beställt från IKEA och kommer fredag 26/3 så tills dess hade jag tänkt få upp all el, isolering i väggen och kanske plywoodskivorna.

Öh ja det var väl det liksom. En lyckad vecka. Inte kört sönder nåt, inte kört för fort och inte förstört nåt. Ha det!

//Mattias

Flytt ett avklarad

Jag tänkte bara skriva några rader för att updatera att flytt nummer ett är nu avklarad. Just nu sitter jag tillsammans med  en liten småsjuk kille...inte Mattias...i en soffa på Berghem. Joel har fått lite feber så han har varit hemma från dagis måndag och nu tisdag. Förhoppningsvis kan han återgå till dagis i morgon.

Men det var ju inte om Joel jag skulle skriva. I onsdags em/kväll kom Christine och Svenne upp för att stå till förfogande för flytten. Torsdagen bestod i av att flytta de kartonger som hade blivit packade, hämta en släpvagn med kåpa, handla, fara med tomglas och pappersinsamling. Själv jobbade jag. På fredag började arbetet med själva flytten. Det är tur att man har möjlighet att få ta en flyttdag från jobbet för det behövs verkligen vid en flytt. Karlarna bar och for med kartonger, farmor lekte med Joel, mamma min och jag vi packade. Kvällen avslutades med en god middag med vinbraserad sauverkål och ankbröst. Det var första gången jag åt ankbröst och jag blev faktiskt positivt överaskad att det var gott. Faktiskt godare än oxfile måste jag säga.

Lördag. En hektisk dag. Snacka om produktiv dag. Nu flyttades det mesta, tv, soffa, sängar, skrivbord, matbord, kläder. Paus gjordes endast för fika till lunch och sen middag till kvällen. Det är inte lätt att hålla isär saker som kan förvaras i huset och det man bör/måste ta med sig. Jag trodde inte att vi skulle behöva ta med oss så mycket till lägenheten vi fått låna, men det blev en heldel ändå. Bara vinterkläderna tar ju en heldel. Sen packa kläder att ha för 1-2 mån framåt är inte heller det lättaste, inte för mig som tjej iaf...det finns en hel del som "kan vara bra att ha" ;)

Söndag: en dag som vi nog alla trodde skulle gå fort att packa ihop det som fanns kvar. Men icket. Innan allt väl var nedpackat, dammsugat, kört till Västerslätt, återställt släp så hann klockan ändå bli mot 15 på eftermiddagen. Sedan skulle Mattias få hjälp att fixa ett fönster innan Christine och Svenne kunde åka hem. Deras planerade hemfärd klockan 14 blev förskjuten till 18.

Jag hade tänkt jag skulle ha tagit kort under flytten men det blev inte av. Det var så mycket att hålla reda på så att gå runt och dokumentera glömdes bort. Jag är iaf glad att jag har fått med mig kamrerna. Mattias ville ha med sig sin box så han kan se fotboll, så jag packade ihop den med våran bärbar dator, kände mig nöjd över att ha tänkt på att ta med scartkabel. Igår uppdagades det dock att jag glömde fjärrkontrollen så han kan inte se på boxen iallafall. Å vart är då denna fjärrkontroll nedpackad?? Ja du, det vete sjutsingen, om den inte är i påsen med diverse kablar så har jag ingen aning. Nästa problem är då, vart finns denna påse med kablar? Enligt Mattias så kan denna påse vara precis överallt. Tydligen har det packats där det kommits åt att ställa saker och ting. Själv har jag inte sett hur huset ser ut nu med alla våra saker, men jag har förstått att det inte finns mycket utrymme kvar till övrigt.

Trots hektiskt helg så måste jag nog ändå säga att det ändå gått bra. Vi tackar så hjärtligt mycket för all hjälp vi har fått, utan det hade det inte gått lika smidigt och lätt. Nu är det bara att hålla tummarna att det fortskrider med renoveringsplanerna i huset så att vi inom snar framtid kan få flytta in till vårt nya hem.

RSS 2.0