Diverse inköp

Idag har jag tagit ledig från jobbet för att kunna åka runt och titta på kakel till diskbänk, tapeter, dörrhantag mm, mm, sånt som man aldrig har möjlighet att göra efter dagistid. Jag hoppas verkligen att dagen blir effektiv och vi har hittat det mesta av det vi behöver. Sedan återstår lördagen på att försöka fixa så mycket som möjligt i huset innan det blir dags att fara och hämta Joel. Som vanligt har man en massa förväntningar att hinna mycket men den förhoppningen lär väl grusa sig rätt så snart.

En solig dag

Snacka om att det har varit varmt de senaste två dagarna, man kan ärligt säga att det har varit riktiga sommardagar.

Idag har vi haft turen att få hälsa på ett par underbara kompisar som har en dotter i Joels ålder, det skiljer bara 3 veckor dem emellan. Vi har varit ute så gott som hela dagen och det känns att man har varit ute i solen.

Joel har för första gången fått prova på att hoppa studsmatta. Först ville han inte prova men sen gick det bra och då ville han inte sluta istället.Katt är ett mycket faschinerande djur tycker Joel. En sån tur att det två katter att titta, jaga och dra i svansen hos dem vi besökte idag. Här ser vi hur Joel fått tag på kattens ena öra och drar till på den vänstra bildern. På den högra poserar han stolt brevid samma katt igen fast lite senare...glad att få se katten igen.Efter 1,5 timmes vila i vagnen i skön, fläktande skugga var det riktigt gott med en liten youghurt!Sen var det full fart igen med lite nya hopp i studsmattan, gungande, springande efter katter, tittande på kaniner, en mask, traktoråkning (nej, ingen stor, riktig traktor utan en mindre plastlektraktor) blev det så småningom dags att börja bege sig hemåt igen för middag. Väl hemma blev det dush för oss båda från den varma dagen. Nu, sedan en halvtimme tillbaks, ligger den lille och sover gott i sängen. Förhoppningsvis sover han gott hela natten igenom och vaknar inte tidigare än 7 (önsketänkande). Tack Åsa, Thomas och Emma för en helt underbar dag! Kram på er!

Galej på G

I morgon blir det "En råtta på meny" som jag tidigare skrivit om. Jag ser verkligen fram emot morgonkvällen....längtar.

Sen på måndag den 17 maj ska vi få gå och se den nya Robin Hood filmen, bjudna av våran nya bank, Handelsbanken, som vi bytt till i samband med övertagandet av huset.....ska bli skoj. Mamma och pappa ställer upp som barnvakt. Nice!

Nu e det sängen som gäller. Ska upp tidigt i morgon.

Natti natti

Busplaneten

I dag blev det premiärbesök på Busplaneten. Våra egentliga planer var att fara till badhuset, men det blev så komplicerat när Mattias inte visste vart han hade sina badbyxor samt att vi inte skulle veta om det skulle bli tidspress beroende på hur länge Joel sov eftermiddag (badhuset stängde klockan 16) så då kändes det så mycket lättare med Busplaneten. I vilket fall som helst skulle det bli skoj för Joel.

När vi kom till Busplaneten hörde vi att det lät som att stället var välbesökt. Båda funderade vi nog om det skulle vara värt att gå in och trängas, men det kändes taskigt mot Joel att vända och åka hem. Jag tror nog att jag kan prata för båda att ingen av oss ångrade att vi fullföljde våra planer :) Snacka om att Joel tyckte det var skoj! Oj vad han gick an för att klättra upp till diverse rutschkanor och så fort han hade åkt så ville han åka igen. Lillkillen blev blöt av svett.

Jag tänkte avsluta med att bjuda på lite bilder från besöket.

En rutschkana som åktes x antal gånger. Inga problem att åka själv.Denna vågade vi oss inte på. Snacka om frittfall och ilning i magen. Nej tack!Ahhhh, jag tycker bilden talar för sig själv :)En rutschkana för de lite mindre vilket även resulterade i att det inte var lika barn som sprang omkring där.Lite olika typer av bollhav fanns också. Här står Joel och en annan kille och har blåst håret vid maskinen som kunde få bollar att sväva i luften.Intressaaant!


Helg och veckan som har varit

Så, då är det åter igen fredag och arbetsveckan är slut. Golven är dammsugade och tvätten är på tork nere i tvättstugan. Mattias är och lägger golv på lilltoan.

Mattias har jobbat natt måndag till onsdag så det har inte varit så mycket aktivitet i huset denna vecka. Köksbänken har iallafall kommit och elektriker är bokad till att komma på tisdagmorgon för dragning av el och kontakter i köket till att börja med. Planen är att i slutet av maj, första veckan i juni flytta in i huset....och nej, renoveringen kommer inte att vara klar tills dess.....

För egen del har jag varit på en anställningsintervju för ett jobb på Arbetsförmedlingen inom arbetslivsinriktad rehabilitering. Tydligen var det omkring 40-44 sökande och 8 har tagits ut för en första intervju. Det är fyra tjänster som är ute, två fasta och två tidsbegränsade. Givetvis är jag intresserad av den fasta tjänsten. Jag har ingen aning om hur intervjun gick men jag är iallafall glad att jag kom så långt som till en intervju. Man blir aldrig dummare av att få göra en sådan känner jag, åtminstone så fick jag en bättre förståelse på hur folk känner när de kommer till mig.

I morgon blir det besök hos frissan, klippning och göra ljusa slingor. Tyvärr blev det inte hos min ordinarie frisör så jag fick boka in mig hos dennes sambo istället....jag hoppas jag är tillräckligt känd att hon ger mig rabbaten som jag får av hennes karl ;) Annars så planeras ett försök att ta oss till badhuset med Joel. Det var ett rejält tag sedan vi var där samt att vi gjorde något kul tillsammans....hur är det nu med badkläderna, vart har vi dem??

Nästa vecka blir det nya äventyr. Vi har köpt biljetter till en interaktiv teater där man ska vara med och lösa en deckargåta med trerättersmiddag den 12 maj, En råtta på menyn. Vi var på en föreställning av samma karaktär förra vintern som då hette Mord till bords. Det var riktigt trevligt så vi har höga förväntningar :)

RSS 2.0