Renovering på västerslätt

Nu kör vi igång med "den lilla uppfräschningen" som Helena kallade det för länge sen... Tokrenovering av hus i bilder, varsågoda


Vardagsrummet innan vi började igår. Man ser inte hur rummet ser ut ändå insåg jag. Jag står i en öppning in till rummet med ryggen mot entrehall och rum i mitten av huset. Direkt till höger finns öppning till allrum som man går igenom för att komma till Helenas gamla rum, det som ska bli vårt sovrum. Väggen på bilden delas alltså av vårt blivande sovrum och vardagsrummet.

Farsan kommit från Stöde för att hjälpa till.

Första plankan bort. Ryggen på bilden tillhör farsan som kommit från Stöde för att hjälpa till.


Lite mer av golvet borta, isoleringen man ser där under i grått. Det snöar inte inne utan det dammar som fan....

Den största boven i golvet...
På den härbilden ser manden största anledningen till varför det blev ett sånt jävlaprojekt av det här. Grönt och svart är rör till radiatorerna i huset, till höger om det svarta i bild ser ni en regel. Nedstampad i det gjutna golvet då... Jag orkar inte dra varför det inte är en bra ide, men lita på mig. Den största anledningen till fukt och mögelskador i svenska småhus räcker...

Här var det riktigt ruttet i en av spikreglarna. Och ja, den luktade svamp...
Och visst fan hittade vi en rutten en... Huset har haft en fuktskada i närheten av där den här spikregeln låg. Den här hade dock undkommit upptäckt och legat kvar och spritt sin lukt...

Sista golvplankan borta. Jävla massa isolering kvar som vi inte kan ta i för det dammar och det irriterar luftvägar...
Så här såg det ut när vi slutade sent torsdag kväll.Tycker inte om!

Jag tycker inte om att Joels filmer har börjat hacka. Det är inte bara en utan det finns nog ingen film kvar längre som det inte är något problem med. Till och med sådan film som han inte har sett tusentals gånger på. Jag har en stark misstanke på att de måste ha legat för nära centerhögtalaren.

Stackars mamma :(

Mamma har fallit och brutit höger arm. Hon skulle gå runt i huset och se vad grabbarna hade gjort och uppmärksammade inte att golvet till en viss del var borttaget i hallen. Så hon gick som vanligt och trampar rakt ned i isoleringen som givetvis är mjukt så hon ramlar handlöst, slår i höger arm, fick en fläskläpp och jag tror ett litet sår under ena ögat. Det var bara för pappa att byta om, plocka bort släpet och bege sig till akuten med lilla mamma.

Jag fick höra för någon timme sedan att hon är inlagd och ska opereras, armen är bruten på två ställen. Mer än så vet jag inte. Pappa ringer så snart han har fått veta mer.

Jag lider med mamma.

Nu händer det saker!

Ja, om man skulle ta och sammanfatta lite vad som har hänt på sistone. Joels farmor kom ju förra tisdagen och stannade till söndagen. Gissa om Joel blev ledsen sen när det blev dags för henne att fara! Han frågade efter farmor länge. Roligheter som de hittade på var besök i lekpark en förmiddag, badhusbesök och en massa lek förstås! Joel och farmor fick dela rum med varandra och det gick bara bra. Vi sov så gott så *tihi*

Nu är farfar på besök. Han kom igår. Han ska hjälpa till att slita ut golv och dyligt i huset som vi ska ta över. Gissa om det är stökigt och dammigt där nu! Jag var förbi där i förmiddags, hade väl en förhoppning på att Joel skulle kunna äta lunch där och sen sova och jag hjälpa till lite, men det var inte ens lönt att tänka på att stanna kvar. Var så mycket bråte och grejer i vägen och Joel ville hela tiden till morfar så det var bara att bege sig hemåt igen. Inte så illa heller för nu har jag haft 2,5 timme för mig själv medan han har sovit (sover fortfarande). Tanken är iaf att grabbarna hela helgen och del av nästa vecka ska jobba intensivt på att blåsa ut det mesta av innehållet i huset för att förbereda för läggning av nytt golv och så småningom nytt kök och ett helt nytt badrum. Vi har ännu inte valt vad vi ska ha för golv eller kök för den delen. Vi har egentligen inte valt någoting än. Vi har som väntat på att lägenheten ska bli såld innan vi skulle börja med renoveringen av huset, men nu så börjar vi iallafall så att det ska hända saker. Så nej, lägenheten är ännu inte såld. Jag har dock fått ett bud som jag har tänkt acceptera, får se nu hur seriösa budgivarna är. Jag bytt mäklare och hoppas nu på ett mycket bättre resultat och mer respons från mäklarens sida än den förra jag hade.

Ja, det är väl så det ser ut för oss just nu. Det är bara att hålla tummarna att saker och ting går smidigt nu :)

Jippie!

Joel: I morgon kommer farmor :)

Kommer det att funka?

Är en fundering jag nu går omkring med. De första två nätterna i eget rum tycker jag verkar ha gott relativt smärtfritt. Första natten kändes det lite konstigt att gå i säng och inte ha och höra Joel sidan om sängen. Han var tyst fram till fyra på morgonen...nu ljuger jag...han lät vid två men det blev inget mer än så...vid fyra fick Mattias gå över och lägga ned honom igen..sen tror jag det blev en runda till och då stannade Mattias kvar i samma rum som Joel (vi har en gästsäng där). I natt lät han vid två och sen en gång till cirka en halvtimme efter det. Så då stannade jag kvar i sovrummet efter det och då sov han fram till klockan 7 i morse. Helt ok tid och natt tycker jag. Det enda som känns bökigare är nattningen. Förut har vi kunnat lägga oss i våran säng brevid och hållit handen en stund och sen gå ut ur rummet...nu måste vi sitta på en stol brevid...fördelen är väl kanske att vi inte själva somnar vid nattningen ;)

Eget rum

I morgon blir det till att göra i ordning ett eget rum till Joel.....eller göra i ordning och ordning. Tvåsitssoffan åker ut i morgon från det tredje rummet så att Joels spjälsäng rymms. Sen får vi se hur det kan tänkas funka att sova helt själv. Jag hoppas att det kommer att gå bra och att det inte kommer innebära en hel del pendlande mellan rummet. Det skulle vara skönt att få sova ostört om man säger så.

Stugan

Idag har vi varit en sväng till stugan. Tänkte försöka njuta av det fina höstvädret.

Här är lite bilder från dagens besök:Man ser stugan i bakgrunden.
På landet behöver man inte vara så modemedveten ;)På promenad, på väg till skogenFanns många kvistar och grenar i skogen att ta plockaVisst é man söt?!Gunga lite med mamma :)

Liverpool

Det gäller att värva nya  medlemmar medan de är små :)

Här är lite uppvärmning inför matchen som börjar kl 17 ikväll...gissa vem av dessa två som kommer sitta som bänkad framför tv´n........
Kanelbullens dag

Idag är det kanelbullens dag till min stora glädje. Och givetvis måtste man ta tillfället i akt och äta en bulle! Bullar är en av mina svagheter.

Denna godbit intog på Coffe House...som ni ser så har det redan tagits en bit ;) Joel han ligger i bakgrunden i sin vagn och sover sött.Givetvis räkte det inte med en bulle för min del. Denna kladdkaka såg så himlars god ut i disken så tillslut kunde jag inte motstå frestelsen. Tyvärr uppfyllde den inte mina förväntningar :(


Wow!

Lilleman låg till nästan halv nio idag och det känns som om jag inte hade tittat upp på honom hade han kunnat ligga en stund till. Det är andra dagen nu han sover längre än vanligt (igår blev det halv åtta). Han var dock väldigt blöt/våt/fuktig från böljan :( Vi har börjat ta för vana att byta blöja kring nio halv tio för att den inte ska vara smockfull på morgon. Igår gjorde vi inte det.

Vädret idag: Regn och rusk. Det blir till att vara inne med andra ord.

Cykeltur

Idag har våran lilla familj varit på vår första gemensamma cykeltur! Det har varit strålande sol hela dagen och för att ta tillfället i akt och vara ute så drog vi iväg på en cykeltur. Mattias fick ta Joel på cykeln och jag fick ta min gamla flickcykel med bockstyre som fortfarande finns kvar. Jag tror nog vi var ute i drygt en timme utan stopp. Det var jätte härligt att vara ute men man känner att man är ovan att cykla. Joel, ja, han var snäll under hela cykelfärden och satt så fint i sin cykelsadel.Coolingarna i solglasögon.Åka cykel är kul!

Shopping

Idag har jag varit på stan och kollat in nya skor. Jag har länge haft sug på att köpa något nytt och annorlunda än vad jag alltid har....nämligen joggingskor eller tjockare vinterskor...och som skulle kunna passa till festligare stunder.

Nu blev det ett par fodrade stövlar med ganska höga skaft. Jag har aldrig varit intresserade av stövlar med höga skaft förut då det alltid brukar sluta med att jag aldrig får upp dem ändå upp...vaderna tar emot. Men dessa gick. Valet och kvalet så köpte jag dem. Tänkte man kunde gå med dem här hemma innan man bestämmer sig till hundra procent.

Som sagt, något jag aldrig köpt förut. Nu hoppas jag verkligen att jag blir nöjd med dem.


Dagens bilder

Lite bilder från dagens vistelse utomhus i eftermiddags.Vi var ner mot älven och strosade runt lite. Full fart på Joel. Han sprang typ hit och dit, skulle kasta sten i älven, skjuta på vagnen och sen blev det väldigt intressant att peta med pinnar i löven.Ett kort på de stolta föräldrarna :)

Tyvärr verkar det som att Joel har fått feber här på kvällskvisten efter att han har gått i säng. Jag märkte att han var lite gnällig innan han somnade men tänkte att det kanske var lite snuva. Sen efter en stund och något uppvak så kändes det som att det kunde vara något annat...och jo..lillgrabben har nästan 38 graders feber. Risken finns att det blir en jobbig natt.

Yes!

Jag tog mig ut på en löprunda idag! :)

Mörkt och kallt

Mörkt och kallt var två saker som gjorde att jag bangade motionsrundan ikväll....för att inte tala om bristen på motivation...eller motivation...ork snarare. Jag fattar inte, det var ju så kul i början att ta sig ut, känna hur man tog ut sig och utmanade sig själv och nu finns det ingen gnista alls. Hmm...hoppas det bara är tillfälligt. Jag ska försöka lägga om så att jag springer innan maten så att det inte hinner mörkna iaf eller under dagtid på helgen.

RSS 2.0