Matfors

here we come! Åker i morgon vid eller strax efter lunchtid. Det är planerna iaf. Det lär nog inte bli någon brasa för våran del i morgon. Beroende på när vi kommer fram så blir det nog att fixa mat och sen börjar det nog närma sig läggdags för lilleman.

Trevlig valborg och helg!

Tillfällig föräldrapenning

Så har man varit hemma den första dagen med tillfällig föräldarpenning på grund av sjukdom hos ordinarie vårdare. Japp, Mattias har inte blivit bättre. Han besökte läkare idag och fick penicillin men man kunde inte konstatera att det var streptokocker vid besöket. Givietvis togs det en odling så vi får väl se om det kan vara något annat. Är det inte streptokocker så kommer penicillinet inte att hjälpa. Dagen har än en gång utspelats hos mina föräldrar. I morgon (kommer vara hemma i morgon också) tänkte jag passa på att åka och hälsa på en kompis och dennes son på förmiddagen så Joel får någon mer i hans ålder att leka med :) Förhoppningsvis är vädret bättre då (har bara varit regn och rusk idag) så att vi kan gå ut på en promenad. Skulle vara skönt med en sådan känner jag.

Vi får se om våra planer håller så att vi kan åka ned till Matfors på valborg. Det som var tänkt var att åka ned på torsdag, jag åker buss hem på söndag och så stannar Mattias och Joel kvar i någon dag till och tar med sig farmor  tillbaks upp. Det blir iallafall inte lönt att låta någon mäklare komma hit och fota lägenheten innan valborg är överstökad.


Underbart väder!

Helgen har bestått av två dagar av sol, sol och strålande sol!! Idag blev det till att vara ute med Joel när vi var hos mina föräldrar. Mamma frågade mig i morse när jag kom dit om jag har bosatt mig där redan. Tyvärr blev det så att Mattias har legat sjuk hela helgen i över 39 graders feber och ont på ena sidan halsen. För att låta honom vara i fred och inte behöva ha Joel upp i sig så har jag spenderat helgen hos mina föräldrar...ja, jag har ju åkt hem när det varit dags för Joel att gå och sova.

Igår däckade jag på soffan innan klockan var tio...katastrof på en lördagkväll! Men det var nog lika bra för tio i sex i morse var det en liten kille som ställde sig upp i sin säng och började kvittra. Typiskt, tänkte jag. Det kanske går att söva ned honom med lite välling? Upp och göra välling, byta blöja. Tillbaks till sängen, Joel drack vällingen. Visade ingen tendens på att vilja somna om utan lämnade istället något i blöjan så det var bara att gå upp och byta igen. Tillbaks till sängen. Ingen liten kille som ville ligga still där så jag hivade över honom till sin säng och tänkte att där kunde han ju masa runt så  mycket han ville. Det gick ju bra....en liten stund. Sen var det tråkigt. Över till vår säng igen...kanske kunde han somna nu? Kl hade nu hunnit bli strax efter kl 7 på morgon. Näe, då hade lillkillen åter igen lämnat ngt i blöjan så det var bara att kliva upp. Därav att jag redan kl 8 var hos mina föräldrar denna dag.

Väl på Västerslätt (där mina paranteser bor och vårt kommande kvarter) blev det frukost för min del och sedan tog pappa min Joel ut på en promenad  strax innan klockan 9 för och se om han kunde somna. Vilket han gjorde och sov ända fram till kl 11. Då hade Sussielull hunnit komma för att hälsa på en stund och med sig hade hon en fin liten hund Fanny. Joel blev nog glatt överaskad när han vaknade :)

För att inte berätta allt som hänt i dag på detaljnivå så kan jag sammanfatta att det har varit en bra dag. Jag har fått suttit ute och fått färg på mig, Joel har haft en bra dag trots att han inte sov nå mer efter förmiddagsvilan, jag har fått träffa kusinerna och lite annat folk och Joel har fått leka av sig rejält. Han somnade idag innan kl 19. Lär väl vakna tidigt i morgon antar jag. Jag förmodar att jag själv somnar tidigt ikväll också, men det är nog lika bra så jag tar mig upp tidigt i morgon.Fin vovve! Joel e ganska nyvaken och sitter snällt på marken och tittar på FannyPussar!Här hjälps det till med morfars ogräsränsandeDet är kul att hjälpa till.

"Fräschas upp..."

Hej bloggen. Mattias här.... Vi ska alltså köpa hus. Huset är byggt 1960. Här är vad som gjorts sen dess; nytt golv och isolering på 15 kvadratmeter ungefär. Utbyggnad utanför originalhuset. (Som aldrig används och som jag vill riva men inte får...) Enligt Helena så behöver huset "fräschas upp". Låter väl ok va?

Just det... Here it is for the first time, ladies and gentlemen, I give you; "the list"!

-Ny fasad
-Ny isolering i väggarna
-Nytt golv (Några laminatskivor? Nänä. Bort med bjälklag, hacka sönder betongplatta, bygga frigolit och gjuta nytt..)
-Nytt badrum. (i huset finns liten toa i entren samt ett duschrum i utbyggnaden som praktiskt nog samtidigt är en genomgång till baksidan av huset.
-Nya stammar för avlopp
-Nytt kök (stammen går i köket)

Första offerten in på badrummet: 146000 kr för hela klabbet. Faktiskt bra. Dessutom avgår 45000 i ROT-avdrag. 100000 för ett nytt helkaklat badrum känns ok. Fem offerter till att vänta in.

Golvet: En kille tittat på det hittills. Han slängde ur sig en siffra bara "100000". Med ingjuten golvvärme då. Hur mycket ROT-avdrag det kan bli på det får vi se. Hoppas det blir runt den siffran (eller lägre förstås) hur som helst.

"Fräschas upp"...my ass...

Projektet kommer dokumenteras satan när det väl sätter igång. Ha det!

Mycket att göra

Så var det fredag idag och snart är vi inne i Maj. Tiden bara rullar iväg. Jag hoppas att helgen för med sig fint väder så man kan vara ute och få lite sol på sig. Tyvärr verkar det som om Mattias håller på att bli sjuk - inte bra! Vi som har en del att stå i i helgen....byte till sommardäck (ja, det är Mattias göra i och för sig *s*), börja rensa upp i lägenheten. Jag kan ju nu gå ut med att vi kommer med stor säkerhet att flytta till hus och ska nu få min lägenhet såld. Vi kommer att ta över mina föräldras hus och det behöver fräschas upp. I och med det har vi en del offerter ute på badrum och golv. Vi tänkte i morgon åka till några andra företag och prata med dem och be om offerter. Sedan har vi ju deklareringen också som är ogjord. Nu är det inte mkt jobb med det, bara ladda ned ny e-legitimation men man ska ju sätta sig ned och gör´at.  Sen hade vi tänkt ta fram grillen och premiär grilla, göra egna hamburgare.

Ja, vi får väl se vad det blir av helgen. Huvudsaken det blir fint väder så jag får njuta av fint väder. Resten kan man alltid göra sen. Blir Mattias sjuk får jag väl ta med mig Joel och fara till mna föräldrar så Mattias får lite lugn och ro.

Jag avslutar med lite nya bilder på lille mannen.Tycker om keps...Joel fick en badrock när han fyllde ett år. Mysig!


Dessa val

Vi fick förra veckan samtal från kommunen angående vår "önskelista" på dagis angående vårt första val. Personen undrade om vi kanske kunde tänka oss ett annat alternativ i och med att det var så få platser att dela ut. Visst sa vi, vi far dit på ett studiebesök och kollar upp dagiset och så meddelar vi vårt beslut sen.

Igår var jag på studiebesöket...japp jag...tyvärr blev det så att Mattias och Joel inte kunde följa med...varför tar jag senare. Jag tyckte det verkade helt ok i förhållande till vårt första hands val då vi inte kunde få det. Så jag ringer till "placeraren" på kommunen och sa att vi tackar ja till platsen. Jag får då veta att det kanske kan finnas en öppning till vårt första val och hon undrade hur jag ställde mig till det....hmmm...ja du...vad skulle jag svara. I och med att det kändes som att möjligheten skulle vara liten sa jag att vi håller oss till det här stället där vi med säkerhet vet att vi får en plats. Ok sa hon, skicka in pappret som hon hade skickat ut så var det grönt.

Idag med posten dimper det ned ett brev som säger att vi har fått en plats på vårt första hands val och inskolningen börjar den 24 aug.......jaha, men hon jag hade pratat med hade ju sagt att det kanske skulle öppnas upp en plats, inte att vi hade fått en plats, Brevet var utsänd av en helt annan person. Mattias messar och ringer mig på jobbet och undrar hur vi ska göra...vilken plats ska vi nu välja?! Då börjar våndan av att välja....hur ska vi tänka? Vad ska vi satsa på? Nytt och fräscht? Mindre barngrupp samt indelat i en yngre och äldre ålder eller större barngrupper i blandade åldrar 1-5 men lite närmare och till synes trevlig personal? Vi kom till slut fram till att vi håller oss till vårt första hands val - mindre barngrupp, färre barngrupper och indelning i yngre och äldre barn samt nyare lokal. Bära eller brista. Det finns ju egentligen inga garantier att det kommer att funka på något av ställena och skulle det inte funka, ja, då får vi väl ansöka om att byta till ett annat dagis. Det som känns bra är att vi nu har fått ett datum på när inskolningen ska börja samt veta att vi har en plats.

Nu är det ngn som har börjat röra på sig och låta i sovrummet. Dags att börja göra sig klar för sängen så jag kan ligga brevid honom.

I morgon är det fredag....härligt! Hoppas det fina vädret håller i sig så man får möjlighet att njuta av solstrålarna där ute.
Natti natti

Livet

Vet inte vad jag ska skriva egentligen men jag känner att jag måste skriva något. Idag har det inte varit en bra dag...inte i den bemärkelsen att Joel varit jobbig eller det har varit tufft på jobbet eller att Mattias och jag har bråkat...nej, det är snarare livet självt och de olika vändningar det kan ta. Då pratar jag om de vändningar som gör att allt vänds upp och ned.

Jag fick veta idag att en arbetskamrats man fått veta att han har cancer, var vet man inte men man hittat metamorfer (heter det då?) Det får en att börja tänka efter. Sen när jag kommer hem och pratar med min mamma (som varit dålig en tid tillbaka) har hon fått veta idag att hon har ändtarmscancer - mer utredning fodras. Det får en att tänka efter ännu mer och en rädsla börjar formas. Sen, när jag håller på att säga hej då till mamma min uppe på sjukhuset ringer min bästa vän och gråter i telefon. Då har hennes mamma dött i bilolycka idag. Vad säger man?! Jag har iaf min mamma kvar i livet men hennes har helt plötsligt ryckts bort. Sussie - mina tankar finns hos dig.

Liten updatering

Jag kan meddela att Joel har varit feberfri sedan i torsdags men oj vilken jobbig vecka det var! Det blev inte många timmars sömn för min del den veckan då det endast dög med mig när Joel vakande upp under nätterna, grinandes och alldeles svettig. Skönt att det är över nu! I går var det första gången på länge som han inte låg och vred sig under natten i sin säng. Nästan så det blev tvärtom istället...man vaknade till för att det var för tyst. Sedan blev det givetvis en överflytt till vår säng men inte förrän vid halv fyra i morse. Kring halv sex var det väldans aktivitet i sängen...rullandes hit och dit samt en del sparkar på Mattias. Sen  strax efter sex när det var dags för mig att kliva upp låg han och sov så gott så gott.

Vad mer har hänt sen sist då? Tja, under helgen har det väl inte hänt så mkt. Det har varit fint väder men oj så det har blåst kallt istället. Lördagen blev det en del promenader iaf. Söndag for vi och hälsade på några vänner.

Nu ska jag fortsätta se Cityakuten här och ge plats till Mattias för sitt tv-tittande :)

Feber

Idag har lillemannen feber. Jag kände igår kväll när han hade ett av sina små uppvak att han var varm och i morse kollade jag febern - 38 grader. Under dagen har han varit uppe på 39,5 grader   Får se hur det funkar att sova för honom i natt. När han har feber brukar han sova mer oroligt än vanligt. Han får sova kvar i storsängen med oss i natt då han ändå kommer att hamna där till slut. Troligen är det en ny tand på G som förra gången han hade sin feber.

En bra dag

Sista dagen på långledigheten och snacka om att det händer saker. Innan klockan blivit tolv hade vi hunnit tvätta en maskin tvätt, dammsugit över lägenheten och varit och handlat. Sedan var det bara ut och njuta av det fina vädret som äntligen spruckigt fram.  Efter Joel sovit klart for vi till en kompis till Mattias och satt på hennes balkong och fortsatte njuta av det underbara vädret. Joel, ja, han gick omkring, var knappt still en sekund, och följde efter katten.Joel & pappa


Kul med vatten

Kvällen fortsatte lyckad och Joel kom än en gång i säng tidigt. Denna gång sov han redan innan klockan åtta så Mattias och jag fick i lung och ro se filmen Australia....en faktiskt bra film. Jag hade faktiskt inga höga förväntningar på filmen men den var faktiskt bättre än vad jag hade hoppats på :)

Bra och dålig film

Vi har haft turen att kunnat ha två filmkvällar de senaste två kvällarna. Jag gick och hyrde film igår medan Mattias nattade Joel med förhoppning att han skulle somna tidigt så vi fick kvällen för varandra. Planen lyckades och pojken sov redan från kvart i åtta på kvällen....hela kvällen igenom (vaknade dock upp från tolv på natten till kvart över två *suck* ) så vi fick verkligen en hel kväll för oss själva. Härligt! Vi hade köpt ost och kex tidigare under veckan för att kunna spisa ...godis och chips fanns det också.

Vi var båda sugna på lite äventyrsfilm och tänkte att kanske Narnia skulle passa. Ingen av oss hade sett den. Oj vad vi blev besvikna! Den motsvarade inte alls våra förväntningar :( Då hade vi större tur med kvällens film Get Smart. (japp, pojken somnade tidigt ikväll också :) ) Det var länge sen man såg en film man verkligen kunde skratta till tycker jag och man blev så där härligt glad och upprymd. Det blev man av denna film....tycker jag iaf. Så den rekommenderar vi att se om ni inte har gjort det. I morgon står Australia på schemat så vi får hoppas att Joel ännu en kväll är oss till lags och somnar snällt så vi hinner se den i tid då den är nästan tre timmar lång.

Som jag nämde i första stycker så var Joel vaken några timmar i natt....var inge skoj. Till slut somnade han om efter att vi hade varit uppe en liten stund och sedan bytt rum där det var mkt svalare...om det nu kan ha haft ngn betydelse. Joel vakande iaf upp vid halv åtta i morse *stön* men då gick jag in till Mattias så han fick ta vid. Det var faktiskt hans tur att gå upp i morse. Tydligen fick han Joel att somna om en stund till innan de gick upp strax innan kl 9. Själv kravlade jag mig upp strax efter 10 då jag hade tänkt att vi skulle ut till mina föräldrar idag och hälsa på. Annar hade jag gladeligen legat kvar i sängen ett tag till.

Lite kort från dagen efter vår utflykt till mormor och morfar:Kul att  plocka ut.........med matlådor och platslådor kan man göra mycket skojsigten närbild på son och far....Joel själv som har tagit kortet (med lite hjälp och gudining av pappa då)Börjar bli lite trött här


I morgon ska vi försöka vara duktiga och göra så mycket vi kan och hinner i själva hemmet....gå med glasflaskor och papper till pappersinsamlingen, laga mat till Joel och frysa in, handla inför den kommande arbetsveckan, tvätta och givetvis ta en svängom med damsugaren. Det tycker iallafall Joel är intressant och roligt :)

Kärt återseende

På påsklördagen fick vi kärt besök av en av faddrarna till Joel - Sussie och hennes sambo - som har varit uppe på besök under påsken. Joel var lite blyg i början men det gick snabbt över sen....iaf angående Sussie....se nedan. Det var kul att få träffa Sussie igen men som alltid när någon endast är på besök så finns det inte så mycket tid till att träffas och pratas.Som synes tog sig Joel lite friheter och pussade direkt på munnen några gånger :)

Sussie hade även med sig fina presenter till Joel  - en tupp då det är påsk och en fin påsklija till oss stora

Joel fick även ett puzzel i fin bondgårdsmijö.....så nu är det ännu fler lösa bitar som ligger runt på golvet *s*

Buspojke


Leos Lekland

Idag har vi varit på Leos Lekland (liknande det som finns i sundsvall, Drakborgen) tillsammans med min  kompis Camilla och hennes familj....våra söner är nämligen födda på samma dag...tre timmar som skiljer dem åt.  Det var ett bra ställe att åka till, men de ska nog vara lite äldre så de själva kan springa omkring och leka med allt som finns där.

Får se vad vi kan hitta på resten av påskdagarna...i morgon får vi besök av fladder Sussie och hennes karl som har kommit till stan på besök. Fladder Sussie flyttade nämligen ned till Frillesås i september och jag har inte sett henne sen dess så det blir ett kärt besök.
Joels polare Tobias

Ledighet

Åååhh så skönt det ska bli med låååång helg!! Synd bara att man inte har något inplanerad...typ att resa bort eller så. Men vi kommer nog att kunna fylla tiden med något ändå skulle jag tro. Ska iallafall bli skönt att få umgås med familjen.

Glad påsk på er allihopen!!

Steg i den stora världen

Joel har idag fått sitt andra par skor. Olyckligtvis blev de första paren inte så väl använda som jag hade hoppats på. Dagens skor blev ett par joggingskor som är tänkt att kunna börja användas nu när värmen har börjat komma. Joel fick prova dem på affär´n när vi var och handlade idag. Han fick till och med hjälpa till att styra kundvagnen efter att ha fått ett par skor på fötterna. Det såg riktigt sött ut. Tyvärr hade min mobil laddat ur så jag kunde varken ta bilder eller filma det hela. Mattias mobil låg hemma (tror jag iallafall).

Efter vi väl bestämt oss för vilka skor Joel skulle ha fick han behålla dem på fötterna. Sånt funkar ju bra nu när det är självskanning på affärerna nu för tiden. Sen på bilparkeringen fick han även prova på att gå ute i det stora. Tror han tyckte det var skoj. Än en gång, han såg så söt ut när han stapplade omkring. Nu var det en hel del bilar i farten så jag vågade inte låta honom gå så mycket på parkeringen. Men en sak är säker iaf, nu blir det mer promenader för Joel del även ute i det stora :)

En och en halv arbetsdagar kvar innan påsk och långledighet. Det är halvdag på torsdag men jag funderar på att jobba över till klockan 14 så jag får något gjort. Får ju ändå sluta tidigare den dagen. Det hela beror nog lite på hur fint vädret är....skiner solen kommer man nog att lockas att vilja gå ut och njuta av vädret istället.

En rolig sak med denna påsk är att jag kommer att få träffa en av mina bästa vänner som kommer till stan. Jag har inte träffat henne sen hon flyttade söder ut sen slutet av augusti. För att göra det än mer spännande så väntar de smått till hösten och det ska bli så kul att få se om det har blivit någon mage än. Det som är tråkigt är att jag inte får vara i närheten och följa graviditeten på nära håll. Jag får hoppas att hon blir bättre på att lägga ut kort på magen längre in i graviditeten.

Filmer och bilder

Tänkte jag skulle lägga upp lite små filmer på Joel nu när jag har förstått hur man kan göra det :)

Den första kommer från Borgafjäll och Joels första skotertur.


Nästa är lite nostalgi känns det som...Joel som börjar att krypa och man ser verkligen hur jobbigt det är att ta sig framåt.
Och se sen, utvecklingen går verkligen framåt. På 6 månader händer en hel del. Nu.

Sista klippet tog Mattias häromdagen. Om man lyssnar riktigt, riktigt noga så kan man höra hur han snarkar.


Sen kommer det givetvis lite nya bilder!En fin pose.............Första utnötta plagget efter allt krypande! Jag har lagt in en vit pappersbild så man ska se hålet lite bättre.Sen en bild på de nya kläderna...man måste ju hänga med i modet med de färgglada färgerna!! ;)


Biltvätt

Dagens stora och spännande händelse - tvätt av bilen i biltvätt. Det såg ut som om Joel först inte visste om han skulle tycka det var spännande eller skrämmande. Men det blev inget grin utan bara stora ögon som följde tvättbågen.

Ska försöka se hur man lägger ut små filmklipp på Youtube så vi kan länka ut lite film på Joel när han börjar stapla om kring samt lite mer från fjällen.

RSS 2.0