Hemma igen

Jahapp, då var man hemma igen! På gott och ont. Vi måste tyvärr säga att resan blev lite av en besvikelse. Höjdpunkten, St Petersburg, blev inställt på grund av dåligt väder. Japp, det blåste för mycket för att båten skulle kunna ta sig in till hamnen. Kvart i åtta på morgonen började kaptenen meddela att vi var försenade och att vi för tillfället inte kunde ta oss in till hamnen. När det väl skulle bli klartecken till det, skulle det ta tre timmar innan allt var klart. Klockan två på eftermiddagen togs ett slutligt beslut om att det hela blev inställt.  Visst, säkerheten är ju viktigast men det var den utflykten vi hade sett fram emot. Tallin tyckte vi var si så där. Fint, men inte i samma klass som Prag. Påminde dock lite av varandra. Så av alla dessa fyra dagar till sjöss blev det bara en landstigning.

Nu blir det en hel del klagomål här, men inte att förglömma att vi jämför med kryssningen till Karibien. Den var kanoners och hur bra som helst. Denna kryssning var inte i samma klass, varken i maten, båten i sig och underhållningen. Det var dock bättre en en Finlandskryssning :) I vilket fall som helst var det skönt att få komma bort och umgås med varandra. Både Mattias och jag sov hur skönt som helst om nätterna och för att inte prata om att man fick sova i fred från det man somnade tills det man vaknade! Hur lyxigt är inte det???!!! Sen fick vi en extra natt natten till idag då vi fick sova i Markus och Sandras husvagn och Joel sov hos farmor. Resorna har iaf gått bra, både bilresan till och från Stockholm. Det gick lite fortare än beräknat, iaf vägen till Sthlm. Var inga större problem att hitta fram heller. Kändes dock lite värre när vi skulle hem att hitta ut på E 4 an, men Mattias var cool och körde bara på och vi hittade relativt snabbt vägen dit.

Vi lämnade båten klockan 8 i lördagsmorse, men både Mattias och jag känner fortfarande hur det kan gunga till ibland för oss. Man tycker att det borde ha slutat vid detta lag.

Bilder finns, men inga har förts över till datorn. Tyvärr krashade ju våran bärbara dator förra onsdagen och vi har ännu inte hunnit tagit itu med fixandet av den. Vi måste nog tyvärr lämna in den för hjälp denna gång *suck*

Nu ska jag gå och joina Mattias i soffan som sitter och ser på fotboll. Tänkte jag skulle passa på och läsa lite innan det blir dags för sängen. Uppackning av kläder och dyligt får vänta tills i morgon :)

Avslutningsvis...ett stort tack till Anders som lånade ut sin bilparkering till oss under tiden vi var på kryssning och till farmor Christine som ställde upp som barnvakt så vi kunde åka. Tack så mycket för hjälpen! Mången kramar till er!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0